Тренировки в домашни условия - 109

• 32 865
  • 739
  •   1
Отговори
# 645
Каланетиката дойде в БГ като поредица от статии във вестник Старт някъде 89-91 год, който аз купувах, защото колекционирах футболните отбори от последната страница. Мускулната треска след първата "тренировка" още я помня Wink
Барб, също така ще запомня, че ме накара да си призная възрастта публично, та ще ти се наложи да си изкупваш вината със вино във бара Wink

На този ден след чутовната ни победа над Германия бях на кандидатстудентски изпит в СУ след цяла нощ пеене по улиците от радост и национална гордост. Господи, какви неща помня, това не е нормално на моята възраст! Grinning

Много каланетика има на този торент:
https://rutracker.org/forum/tracker.php?nm=callanetics
Юзър/парола за него има в първия пост.

51/99 Usmanova Abs + Usmanova Booty + Rowing 33 min
52/99 Rowing 33 min + Cross-trainer 33 min + Usmanova Abs
53/99 Interval Walking 90 min + Rowing 22 min
54/99 Interval Walking 90 min + Usmanova Booty + Usmanova Abs + Rowing 33 min
55/99 Cross-trainer 33 min
56/99 Rowing 33 min
57/99 Usmnova Booty + Usmanova Abs + Rowing 33 min
58/99 Rowing 66 min
59/99 Rowing 44 min + Usmanova Booty + Usmnova Abs

Последна редакция: пт, 19 мар 2021, 17:22 от Agent Provocateur

# 646
  • В градината...
Намерих и по-сложния вариант https://www.youtube.com/watch?v=4YHsaQMdmD4
91-ва/92-ра ходех на каланетика при една майсторка на спорта, която ни следеше всяко движение дали го правим както трябва, движенията са буквално  1-2 инча. Натоварването е много голямо обаче.
/тогава бях студентка 1-ви курс, на 17 години/.

# 647
  • Там където
Мацки, върнахте ме и мен 25 години назад, когато бях 17-18 годишна и  ходех на каланетика. То тогава това имаше-каланетика и аеробика, после дойдоха на мода степ- аеробика, тае бо, фитнес, Сидни Крауфорд и йога. Сега има 200 вида тренировки, които са компилация от добре забравено старо Simple Smile Все пак си мисля,че цял ден да правя каланетика спазвайки всички правила няма да се върна на килцата от преди 25-30 години....хаххахаах
Някой питаше как търпим Румяна-не се търпи, винаги е на mute Simple Smile Wink Simple Smile Като цяло винаги правя тренировките на фона на нещо, което си гледам и ги превъртам предварително,да видя какво имам и да се подготвя...

# 648
Аз преди да се захвана с фитнеса, ходих на Тае Бо. Голямо скачане и търкаляне по земята беше, еми не е моето нещо. Абсолютно губене на време, добре че бързо се преориентирах.

# 649
Направих първия ден от предизвикателството на Клоуи

Но английския не ми е многоо силен ( трябва да слушам мн внимателно или да чета) правих повторенията,  които са за 4та седмица 😂🤦‍♀️
Замених разтягането с standing abs, понеже нелепо си раних гърба и имам рана и боли и не мога много много да се въргалям
https://youtu.be/V4sWpLJcQoU

# 650
  • В страната на мечтите
Барб, радвам се, че сте добре Hug

Перуника, благодаря за линковете, за съжаление хал хабер нямам от руски. Гледах ги, но тя каката не спира да плямпа, та е повече за слушане, отколкото за гледане :/

Днес съм ужасно отпаднала, сутринта пак 3ч навън, дребната ми скъса нервите и нямах никакво желание и сили за тренировка. Измъчих се с едно кардио 40мин, но си беше слаба работа, за първи път използвах по-леки модификации. Срам. Дано утре съм по-добре.

# 651
  • Бургас/Пз
Днес се разписвам с ден 19 от Бърн на Сидни. После малко клекове, тяга и хип тръст + лицеви и коремни. Доволна съм. Плановете са да тренирам и почевните дни и да завърша седмицата с 5 тренировки.

Агент, и аз го помня като вчера този паметен ден. Бях на 17 и имах първото сериозно гадже, който беше луд футболен фен. 😂😂😂

# 652
  • В градината...
life_is_love, плямпа, защото обяснява техниката, която е същественото.

# 653
За днес йога за бременни с Ейми и един кратък пилатес.

Моят старт с домашните тренировки беше около 3ти клас Grinning По кабелната рано сутринта пускаха Синди и махах крака с нея. След това смениха на тае бо, но не останах впечатлена и прекъснах за дълго: докато не открих темата Grinning

# 654
Дадах ми зелена светлина за тренировки с тежести.
Днес отчет 1 тренировка Крака и дупе
Тренировка 2 Горна част.
Мисля, да си поръчам един дъмбел за вкъщи 50 кг и да го ползвам основно за тренировки за долна част, сумо клек, тяга.

# 655
Барб, също така ще запомня, че ме накара да си призная възрастта публично, та ще ти се наложи да си изкупваш вината със вино във бара Wink
Ще изкупувам. Изложих се, така стана и се извинявам. Въобразила съм си, че с Красен сте били заедно колеги в университета в Бостън. Сигурно трябва и него да накажем с вино. Simple Smile)))

Синди Крауфорд е моята първа домашна гимнастика в живота. В 10-11 клас и за касетите ме открехна лелята на този Красен, като е станало дума, а после ни научи и на маршрути за тичане по пътеките в Борисовата. Hearts

# 656
Не мога да се въздържа и да не попитам беше ли Красен красен, като се извинявам за глупавия каламбур.
За днес-тренировката на Керълайн за горна част, която пусна вчера Анна-Мария. Тренировката е хубава, но Керълайн пак се скатава, особено осезателно на рамо, където повече от половината от времето почива. Не знам защо не вземе поне два чифта гири, вместо да мъчи рамената с шестици.
След нея- корем с Памела Райф. Тренировката е чудесна, ако някой търси нещо за страничната мускулатура.
https://youtu.be/o3mfKLCerec
За вакуумките кинезитерапевтките не са казвали противопоказания. Всъщност една се яви и ги предписа още в родилното. Но и при тях задържането на дъха е кратко - десетина секунди. При удаяната(ако не бъркам името на упражнението)се предполага да е значително по-дълго. За разликата между двете упражнения, предписани от кинетата, имах предвид, че при вакуумките издишаш и стягаш едновременно. При другото се издиша при отпусната мускулатура. Стяга се коремът при вече изпразнени дробове. То може да се прави във всякакви позиции. Например докато чакаш на светофара.
П.п. програмата на Кло,и и аз правя с повторенията за 4-та седмица. Видях, че първа и втора, както и трета и четвърта са еднакви като тренировки за долна част, така че май ще направя първа и трета.

Последна редакция: пт, 19 мар 2021, 22:51 от zvezdi4ka14

# 657
Като сме се заговорили за "доброто старо време", моите първи спомени за гимнастика са аеробиката в неделя сутрин по първа програма 🤣 Синди е класика. Лятото 9 за 10 клас я правих лятото всеки ден. Още си я имам вкъщи (от тази страна на океана) на видео касета 😉

Според мен е много важно да се слушат добри инструкции при изпълняване на упражнения, с които не сме запознати. Дори когато си мислим, че нещо го знаем, е хубаво да има добри инструкции. По тази причина не бих могла да тренирам дълго време на език, който не разбирам.

Барб, за сериали се сещам Емили, Лупин, 10 процента - леки са и могат да се гледат докато правиш нещо друго.

# 658
И аз съм ходила на гимнастика и каланетика. 

Тоя разговор за вакуум-ка та ми е дежавю и ми е леко абсурден. Няма безрисково упражнение.

# 659
Момичета, рано, рано ме запалихте по тази каланетика, никога не съм опитвала.
Агент, извинявай че те занимавам, но има   ли значение, кой линк ще сваля от тракера и структурирани ли са по дни с календар например? Или си свалям нещо и всеки ден си го повтарям ?

Общи условия

Активация на акаунт