Парфюмни размисли и страсти (март 2021 г.) - 258

• 128 010
  • 1 914
  •   1
Отговори
# 1 275
Момичета,  само аз ли не усещам бадемите в Girl of now на Elie Saab? Да не би да искат топло време?

# 1 276
Момичета,  само аз ли не усещам бадемите в Girl of now на Elie Saab? Да не би да искат топло време?
Основно те се усещат. Не иска по-топло време и сега е идеален.

# 1 277
Аз си търся идеи за не прекалено тежки карамелени аромати, които да пробвам. Prada Candy и Pink Sugar на Aquolina са ми любими, но искам да пробвам и нещо друго.

# 1 278
Не съм се отказала от търсене на парфюм с хубава, несладка и изискана роза. След четене на класации и покрай скорошния Etui Noir благодарение на tuali се спрях на Rose Silence Miller Harris - https://www.fragrantica.com/perfume/Miller-Harris/Rose-Silence-33764.html.
Струва ми се подходящ за целогодишно носене, е, не в екстремни жеги, и е на хубава цена в makeup. Отзиви и мнения?

# 1 279
  • София
Не съм се отказала от търсене на парфюм с хубава, несладка и изискана роза.
На това описание точно отговаря Rosenrot Rammstein - https://www.fragrantica.com/perfume/Rammstein/Rosenrot-63357.html . Много сериозна роза, без романтика, без локуми и нежности, изключително постижение за една толкова експлоатирана съставка да не звучи банално.

# 1 280
  • Виена
Rose Gipsy Dior също е нежна, свежа и не сладка роза. Имам и Rosenrot Ramstein, също много си го харесвам, но там розата е категорична и ярка, а в Диор е нежна и много фина

# 1 281
А аз съм почитател на Stella 2014 и Izia. 🌹

Пробвах Al Haramain Maryam днес.
Кремът за бръснене на баща ми, с много пипер и кардамон. Много соц, много нещо, с баклава в драйдауна.
Не става за дамски изобщо. Иначе е пухкав и мекичък. Постарали са се. Но си е подобрена версия на крем Каро ли беше, що ли, от пр.н.е.

# 1 282
Новия на Шисейдо  Ginza е доста остър , много пачули , раза няма,  но я усещам, наистина има някаква синтетика...

# 1 283

Amber fever ако прилича толкова много на Precious Oud, го пропускам като малка гара 😀

Според мем нямат нищо общо. Но на мен са ми крайно интересни мненията на другите хора тук. За тези двата почти не се е писало май Simple Smile
За Прешъс има доста писано, но за Amber fever май няма.Сега видях във франгрантика,че наистина го оприличават на Прешъс ууд. После ще ги пръсна паралелно двата, за да усетя къде точно е разликата,но за моя нос са си взеимозаменяеми Simple Smile
Поносих и двата няколко часа,за да се развият и улегнат.Precious Oud e доста по-мощен и по-уудов!  Amber fever е доста по-лек и наистина накрая е нещо между Precious Oud и Бакарат, но няма бинтови и силни кисели ягоди.Доста приятен! Става и  за по-топло време,не само за студ !

# 1 284
Аз си търся идеи за не прекалено тежки карамелени аромати, които да пробвам. Prada Candy и Pink Sugar на Aquolina са ми любими, но искам да пробвам и нещо друго.

This is love Z&V вади при мен много приятна карамелена нотка
https://www.fragrantica.com/perfume/Zadig-Voltaire/This-Is-Love- … or-Her-58771.html

Develfen, имам спомен, че Black Rose Trussardi e такава не сладка, но пък елегантна и универсално приложима роза https://www.fragrantica.com/perfume/Trussardi/The-Black-Rose-44523.html

# 1 285
Впечатления за POAL и Promise от последната поръчка от Делириум:

Promise - Невероятен! Плътен, секси, класен и много красив. Определено парфюм, който заявява позиция и който спокойно може да бъде “signature scent”. Беше поръчан за половинката и в интерес на истината не можах да отлепя носле от мястото на напръсканото. Наистина много ми харесва. Но определено не се виждам да го нося - по-мъжки е за моя вкус и желания за аромат в момента. Много е силен и много малко фъс са достатъчни, иначе би душил както този, който го носи, така и околните.
POAL - Тук съм силно пристрастна, защото много го обичам. Тъмна, мистериозна роза, според мен нищо общо с Порпора, на който често казват, че прилича. Порпора ми е “локумена” сякаш и не я харесах. Сравних новата бутилка 100 мл с тази, която имах последно от 50 мл - различни бач кодове и лепенка върху новия с информация за производител и вносител - Estee Lauder. Четох, че са ги придобили преди години. Има и малка лепенка отдолу на флакона.
След проверка на бач кодовете и на Promise, и на POAL - и двата произведени 2020 г.
Беше опаковано добре и съм доволна от покупката. 🌸 Запасена съм за дълго и спокойна вече. Толкова ми липсваше POAL, макар че определено не е за всеки повод и 100-цата ще ми стигне поне за 2 г. 🙂

# 1 286
  • при морето
Flowers Maple Leaf:-Ally,за теб!
Преди време имаше дискусия за парфюми, наподобяващи ароматизаторите в магазините на луксозни марки. Та да дам и аз, макар и късно моя отговор - Cycle 001 на Maison Violet https://www.fragrantica.com/perfume/Maison-Violet/CYCLE-001-61394.html.
Започва с много сухо велурено усещане, което предполагам е от съчетанието на мускус и амброксан. След това срамежливо се показва хелиотропът, който е съвсем леко сладък и също леко пудрен, но не с тази пудреност, която направо гъделичка носа. Ангеликата се появява и изчезва когато си поиска.
Като цяло ме пренася в просторен нов шоурум, в който настилката е гланциран бял гранитогрес на огромни плочи, отразяващи светлините от лампите,  мебелите също са бели и всичко блести от чистота и защото е ново. Такъв, в който ти е приятно да постоиш. Уютен парфюм е, съжалих, че нямам мек бял пуловер, с който да го съчетая. Нов Ягуар също ще му подхожда, но и такъв нямам. То и стар нямам.
Другите парфюми на къщата, които пробвах, също ме впечатлиха. Като цяло започват доста „хард“ и са толкова променливи в течение на деня, че чак се чудя дали това е същият парфюм.
Un Air d’Apogée е страхотен тютюнев аромат. Той пък ме пренася в пиратска каюта, в която капитанът (който разбира се е мъж с характер), облечен в кожи,  седнал на пропукан дървен стол, се е облегнал на масивна стара лакирана маса, върху която има лула с посипал се от нея тютюн, бутилка ром и стара карта. Това за мен би бил и парфюмът на Жорж Санд и Ани Ленъкс - предизвикателни, открояващи се, самоуверени, но и чувствени момичета, не признаващи рамките, в които искат да ги сложат, облекли мъжки смокинг, за да заявят на мъжете "Не ме преценявай по външността ми, а по това какво мога, защото го мога по-добре от теб.".
Nuée Bleue ми е виолетково – ирисово удоволствие. Tanagra – така трябва да ухае добрата героиня от тийнейджърски сериал. Sketch предстои да го разнося тези дни.
Обичам парфюми, които ми разказват истории.
Изобщо не знам за кои парфюми пишеш,но така искрено ме разсмя и дори събудих ММ,за да му прочета споделеното от теб!Прекрасна си,повярвай !Стана ми адски готино да те прочета пак и пак,ето такива неща харесвам да се пишат за парфюми,такива истории да се разказват,асоциации,спомени!А това с оня парфюм и новия,пък и стария ягуар ...дето го нямаш,посред нощ с глас със сълзи да се смея не ми се беше случвало отдавна!Поздравления и благодаря !

Последна редакция: вт, 23 мар 2021, 00:30 от Winter fairy

# 1 287
  • Варна
Много точна преценка и съвети ми дадохте относно Ideal L'Homme EDP и  EDT. ЕДП наистина е доста по-труден и не за всеки. ММ сбърчи нос и не искаше да тества нищо повече. ЕДТ ще един от следващите.
Тествах някакъв вид Фаренхайт, но не ле парфюм. Едва познах, че е от рода. Ле парфюм ли е най-близо до класическия.
1-2 думи за This is her?! Не го видях в Дъглас.

# 1 288
Здравейте 🌸 Има ли парфюм с малини, който поне малко да прилича на My insolence ?

# 1 289
Здравейте 🌸 Има ли парфюм с малини, който поне малко да прилича на My insolence ?
Не.

Общи условия

Активация на акаунт