COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 311 464
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 7 740
  • София
Моя близка роднина е в болница без да има проблеми със сатурацията. И съответно не се нуждае от кислород. Но Д димерът и се беше вдигнал ужасно много, приеха я по спешност и вече седмица е на лечение с антикоагуланти в болница.
И това не са редки случаи.

# 7 741
  • Стара Загора
Той генерала е виновен сигурно , че има много хора нуждаещи се от лечение и се налага да превръщат кардиологични и др отделения в ковид . В Силистра във фургони,  не помня къде в столова бяха настанили пациенти:(.
Просто не искат да връщат както беше ноември дано поне  лекуват адекватно болните

# 7 742
  • При семейството си
Той генерала е виновен сигурно , че има много хора нуждаещи се от лечение и се налага да превръщат кардиологични и др отделения в ковид . В Силистра във фургони,  не помня къде в столова бяха настанили пациенти:(.
Просто не искат да връщат както беше ноември дано поне  лекуват адекватно болните

Хора, нуждаещи се от хоспитализация е едно. Всички хоспитализирани да се нуждаят от кислород друго.

# 7 743
  • София
Те и учениците не знаят. Не всички имат ваканция от 5-ти, но и тези, които имат дали ще са в четвъртък на училище не е ясно щом няма нова заповед. Пък и брифинга е в четвъртък, ако има заповед трябва да е утре или в сряда. Все късно.

# 7 744
ПО радиото
Англия  въвежда  задължителна карантина на шофьорите за 1000 паунда  в хотел по тяхна преценка. Цената 1000 паунда. =з а сметка на превозвача.Ако ти изнася. Наречете ги тях фашисти. Смятам че разделението  в обществото е неизбежно .

А дали няма превозвачите да спрат да пращат камиони в Англия и да чакат там храна и ваксини по пощенски гълъби, защото този път Луфтханза няма да им помогне?

По кое радио е новината?

Защото задължителна карантина няма, но им искат тестове, ако останат повече от 2 дни на територията на UK.
Тестовете са безплатни и на разположение във всички пунктове за консултации на превозвачи в цялата страна.
Влиза в сила от 6.04.
https://www.gov.uk/guidance/get-a-coronavirus-covid-19-test-if-y … hgv-or-van-driver

# 7 745
По-назад е спомената китайската ваксина CanSino, която e одобрена в Унгария, коментирали сме я преди, тя е също векторна с една доза и използва втория аденовирус Ad5 на Спутника, но точно този е доста използван и широко разпространен и към него си има известен съществуващ имунитет, който те са си отчели още в предварителните проучвания.

Преди време обявиха резултати подобни на тези на Джонсън, но без детайли по въпроса. Интересното е, че и тази ваксина подобно на АстраЗенeка използва "дивия" шипов протеин и не са правени модификации и стабилизации.

Търговското име на ваксината е Конвидеция (Convidecia)... това е по-лирично поне. Laughing

# 7 746
Боцнах се при американците на 25 в един обособен сегмент на стадион. Наистина има страхотна организация. Първо чекират и дават картонче, след това се ходи в залата за ваксинация. Няма забавяне, макар да има доста хора.
Стана ми приятно, че мога да се ваксинирам при тях, в България не знам кога щеше да се случи това. Мъжа ми гледа да помрънка, че бързали не от грижа за хората, а да отварят икономиката. Аз пък смятам, че ги е грижа Simple Smile
Живот и здраве от 14 април нататък мога да получа втората доза.
И според мен няма да мине без ваксиниране на по-голямата част от населението по света. Именно заради тази кауза се боднах, не съм против ваксините.

Интересно ми е в САЩ как ще работят по въпроса с предполагаемите ваксинационни "паспорти". Четох, в Ню Йорк първи са пуснали дигитален паспорт.

За Гърция разбрах, че карат лекарите с частен кабинет да го преотстъпят за лечение на болни от ковид. Т.е. няма "не искам". Къде извършват прегледи с останалите пациенти, не ми е ясно... И те самите (лекари) са задължени да обгрижват тези пациенти.

# 7 747
203 починали
4497 нови случаи
9006 поставени дози ваксини
9679 хоспитализирани
752 в интензивни структури

https://coronavirus.bg/

# 7 748
  • Варна
Като гледам броя на ваксинираните последните няколко дни, не че преди това бяха кой знае колко много, се чудя дали ще има желаещи да оползотворят над 500-те хиляди които ще идват през април.

# 7 749
  • Варна
Като гледам броя на ваксинираните последните няколко дни, не че преди това бяха кой знае колко много, се чудя дали ще има желаещи да оползотворят над 500-те хиляди които ще идват през април.
Защо мислиш че няма да има? Около мен сума ти хора са записани по някакви списъци и някакси все не им идва реда.

# 7 750
Ама са прави за едно ресторантьорите, 30.03 стана- пълно мълчание- ще работят ли  няма ли да работят. Не е редно така.
То да беше само за ресторантите, иди- дойди, но за всичко се мълчи: молове, училища, детски градини, строителни хипермаркети. Бива ли в последния момент да се казва 🙄

# 7 751
  • София
В периода след изборите до състава на нов кабинет кой ще взема решенията

# 7 752
  • София
В периода след изборите до състава на нов кабинет кой ще взема решенията

Сега действащият кабинет.

# 7 753
  • в страната на чудесата
Който ги взима и сега.

# 7 754
  • София
Правителство в оставка се нарича, но предполагам, че няма да вземат нито едно решение - всичко ще бъде прехвърлено към РЗИ-тата и областните управители/кметовете, които ще взимат решения за здравната криза до съставянето на нов кабинет.

Общи условия

Активация на акаунт