COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 311 741
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 7 725
# 7 726
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
Разделението го правят тези, които отказват да се ваксинират
Аз лично не съм съгласна. Ето например една ваксинирана тук редовно бълва чаршафи против неваксинирани.
Повтарям, трийте пак, като ви бърка - едно  е, човек да е поканен с дата и час да се яви и да откаже, друго е организация да няма никаква. Разделението го правят тези, които агресират.

Не говоря за разделение на идеи, а за физическо такова. За да живеем заедно трябва да направим това, което е добро за сигурността и здравето на обществото. Особено, когато става въпрос за смъртоносна за някои хора болест.

Това да се отделят потенциалните заразоносители е ествествен процес.
Ако бяхме малко село, всеки щеше да избягва заразните или опасните
Така трябва да бъде, изолиране на заразоносителите. Ваксинирани и неваксинирани са виросоносители, както едните, така и другите при регистране на заразяване трябва да бъдат изолирани.
Поне за сега няма обратни доказателства.
а прекарали короната в коя категория са ?
всъщност кой ще са свободните?

Свободата не се поднася на тепсия /в случая с ваксини/. За нея човек се бори непрекъснато /ежедневно, ежечасно/. Wink

# 7 727
Преди малко мъжът ми каза, че АЗ ще сменят името на ваксината. Не знам къде го е чул или прочел, но интересен ПиАр ход. Ако ваксината е същата, то новото име няма да промени много нещата.

# 7 728
Преди малко мъжът ми каза, че АЗ ще сменят името на ваксината. Не знам къде го е чул или прочел, но интересен ПиАр ход. Ако ваксината е същата, то новото име няма да промени много нещата.

Да не би просто да са решили да я регистрират с едно име? Мисля, че сега има едно име в ЕС /Vaxzevria/, а произведената в Индия е Covishield.

ПП Всъщност май става дума за регистрация на името Vaxzevria. Covidshield си остава за Индия.
https://twitter.com/marcburleigh/status/1376489629591990274

# 7 729
Aз в тукашните медии някъде прочетох, че новото име е ”Vaxzevria”, предишното е било ”Covid-19 Vaccine AstraZeneca”.

Ваксините на Pfizer и Moderna осигуряват 90% ефективност след две дози.

Това твърди Американската агенция по лекарствата CDC, след провеждане на първото „истинско“ проучване на ваксините.

- Това е много успокояваща новина. Имаме ваксини, които работят много добре, казва ръководителят на изследването Марк Томпсън пред AP.

В клиничните изпитвания, проведени преди одобрението на ваксината, и двете ваксини показаха 95% ефикасност. Резултатите понякога могат да се променят, когато ваксината се използва в по-големи популации извън експерименталните групи, пише AP.

Фармацевтичната компания Johnson & Johnson заявява, че ще започне да доставя своята ваксина в Европа на 19 април, съобщава агенция AFP.

Последна редакция: пн, 29 мар 2021, 20:48 от Анонимен

# 7 730
Проучване от САЩ: Напълно ваксинираните с две дози са  90% по-малко вероятно да бъдат заразени с ковид. Две седмици след първата доза - 80%.

https://www.cdc.gov/mmwr/volumes/70/wr/mm7013e3.htm

Става дума за РНК ваксините.

# 7 731
  • София
Проучване от САЩ: Напълно ваксинираните с две дози са  90% по-малко вероятно да бъдат заразени с ковид. 80% две седмици след първата доза.

Т.е-не 95 % (за Файзер-РНК), съотв. 94% (за модерна), а 90%, или тези проценти бяха за тежко протичане?

# 7 732
Да, това е проучване в реални условия, нормално е тези проценти да са малко по-различни.

# 7 733
  • София
Съгласен съм.
Въпросът е да не падат още.....

# 7 734

Да не би просто да са решили да я регистрират с едно име? Мисля, че сега има едно име в ЕС /Vaxzevria/, а произведената в Индия е Covishield.

ПП Всъщност май става дума за регистрация на името Vaxzevria. Covidshield си остава за Индия.
https://twitter.com/marcburleigh/status/1376489629591990274

Може би за това става дума, да. На мен ми е насрочен час за ваксиниране в началото на май, когато и планираме да се приберем, та да видим с каква ваксина ще е.

# 7 735
  • София
Сдружение на заведенията в България:
След броени часове отварят всички заведения. Това произлиза от последната заповед на министърът на здравеопазването. На 01.04.2021 година трябва да заработят всички ресторанти при спазване на последно действащите противоепидемични мерки. Нощните клубове, които не функционират вече почти половин година след последната забрана за работа, също трябва да заработят.
... Очакванията ни са свързани с едно-единствено нещо, а именно, от първи април да заработят всички заведения. Остро се противопоставяме на анонсираната преди няколко дни идея на кметът на София Йорданка Фандъкова, че първоначално мерките ще бъдат разхлабени само за дневните заведения с градини. Подобно нещо цели поредното разделение на бранша, не е коментирано с наши представители, противоречи на изказаната от нас максима, касаеща затварянето - "Всичко или Нищо", която трябва да важи и за фактическото отваряне и не на последно място, само 14% от всички заведения желаят подобно разхлабване на мерките.

от ТУК
Ако питат мен, бих отговорила на ултиматуми от типа "Всичко или нищо" съвсем ясно и определено, но да не продължавам, че ще ме обвинят в липса на емпатия.
Всъщност интересното е дали управниците няма да подвият опашки предизборно и, против всякаква логика, да вдигнат мерките от 01.04. в духа на друга максима "След нас ако ще и потоп"...

# 7 736
Проучване от САЩ: Напълно ваксинираните с две дози са  90% по-малко вероятно да бъдат заразени с ковид. 80% две седмици след първата доза.

Т.е-не 95 % (за Файзер-РНК), съотв. 94% (за модерна), а 90%, или тези проценти бяха за тежко протичане?

Искам само да направя едно важно уточнение, всички проценти, които цитирате от реално приложение на ваксините са от разни извадки, имат разни ограничения и не са особено достоверни от статистическа гледна точка и това естествено е написано в съответните проучвания, но няма да го видите споменато по медиите.

В конкретния случaй този процент 90 всъщност е варирал между 68 и 97% и не трябва да се правят никакви заключения по такива данни.

Същото важи и за всички данни, които цитирате наоколо от Шотландия например и които също варират много, вече от Израел са събрани по-надеждни данни и си има и публикация по въпроса.

# 7 737
  • София
Ама са прави за едно ресторантьорите, 30.03 стана- пълно мълчание- ще работят ли  няма ли да работят. Не е редно така.

# 7 738
ПО радиото
Англия  въвежда  задължителна карантина на шофьорите за 1000 паунда  в хотел по тяхна преценка. Цената 1000 паунда. =з а сметка на превозвача.Ако ти изнася. Наречете ги тях фашисти. Смятам че разделението  в обществото е неизбежно .

А дали няма превозвачите да спрат да пращат камиони в Англия и да чакат там храна и ваксини по пощенски гълъби, защото този път Луфтханза няма да им помогне?

# 7 739
  • При семейството си
Щом всички, които се приемат са на кислород, тогава е време да се зададе въпрос към министъра: кои пациенти се обявяват като интензивни? Какви са критериите за интензивен пациент в Ковид-отделение?

Доста хора познавам хоспитализирани, които не са на кислород. И не са нито с връзки, нито с подкупи, съвсем по препоръка на личния лекар и по пътека бяха или са в болница в момента. Разбира се, не казвам, че не са за болница, хора над 65 са, но не са чак на кислород. Ама пак може да не ми е представителна извадката.

Разбира се, че една част и то не малка от хоспитализираните не са на кислород.
Помним и други тенденциозни изказвания на Генерала.

Общи условия

Активация на акаунт