COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 328 826
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 7 845
  • София
То не е проблем, Adventurer, само споделяне.

# 7 846
Покрай тази ситуация много българи всъщност видяха Слънчака/Златните за пръв път от 20 години и мисля че тази година ще повторят...

Всичките ми приятели, които след началото на пандемията за пръв път от 20 години видяха родното море или родните ски курорти, се зарекоха да НЕ повторят. Не че съм представителна извадка де, в малък балон живея.
Същите наблюдения имам и аз. Всички мои познати, които по принцип почиват в Гърция, последното лято почиваха тук. До един са отвратени и не желаят да чуят дори да повторят.
Аз от години почивам тук на едно и също място и последният сезон беше невиждан за местните, всичко се пукаше по шевовете. Чак не можах да повярвам, че съм на същото място, толкова хора там никога не бях виждала.

# 7 847
  • София
Ние бяхме в някакви митични списъци от Фаза 3. Който от колегите не мина през зелените коридори, днес са го викнали. Избор между Pfizer и Moderna...

# 7 848
По-скоро неваксинираните ще чакат други ваксини, а ще отказват АЗ, който се е прежалил за нея с първа доза, е по-логично да си сложи и втората, щото ако на първата доза си минал безпроблемно, няма много шансове на втората да има проблем
Аз съм с първа доза АЗ и категорично ще си завърша ваксинацията, както и членовете на моето семейство. Пък после каквото сабя покаже. Но половинчати работи не правя, а и нямах никакви особени неприятни ефекти след първата доза.

# 7 849
  • Бургас
да, списъците от Фаза 3 имат голям шанс, защото свършиха ваксинациите на избирателните комисии и почнаха активно Фаза 3, пък и ще идват повечко РНК ваксини.... и аз се бях отчаяла в началото на март, че се записах в 2 списъка и нищо, но вече съм ваксинирана, тя така се разчекна тази фаза в българския вариант, че доста народ се намърда там

# 7 850
Добреее, голяма каша стана с Астрата. Тук я спират, там я спират. Излизали данни. Хората четат и се отказват. От друга страна миналата година по това време каквито и да е ваксини изглеждаха мираж. Но все пак, имам опасения, че ще има отлив за вторите дози.

Канада доколкото знам имат поръчани най-много ваксини на глава от населението, така че те могат да си позволят да спират някоя ваксина ей така за всеки случай и като предпазна мярка, само по съобщения от държави в Европа и въпреки че те самите нямат такива случаи и при положение, че няма да им се наруши ваксинационната кампания защото имат достатъчно от другите ваксини.

# 7 851
  • София
Изтървах аз мерцедеса на ваксините от бързане... Grinning
Извън шегата, нямам никакви съмнения за втората доза. Преди данните за Астра Зенека долитаха и какви ли не слухове за иРНК ваксините. Много сме късопаметни, но и липсва ясна и целенасочена кампания за информация и насърчаване.
Днес го гледам Кирилов зад Ангелов, гледа като човек, който си мрази вдън душа живота...

# 7 852
Единственият недостатък според мен на Астра Зенека е прекалено големия интервал между двете дози. При други обстоятелства това няма да е чак такъв проблем, ама като си в България, тогава си е проблем. Ето аз ще трябва да чакам още около месец за втората доза, ще изчакам, разбира се, но времето от 10 - 12 седмици не е малко. И все пак 1 ваксина е по-добре от никаква, при всички положения.

# 7 853
Напълно съм съгласна с Лили - и за мен дългото чакане на тази втора доза е тегаво. Но нали казват, че хората имат някаква защита и след първа игла, все е нещо. И всъщност при мен алтернативата беше или нищо, или АЗ, така че предпочетох ваксината все пак.

# 7 854
По-опасното е че ваксината при някои дава усещане за сигурност което принципно е измамно.

# 7 855
Да, аз също така вече мисля и за есенните бустъри. Четох, че в части от Франция 10% от случаите са с южноафриканския вариант... въпрос на време е. Не знам кога ще имаме достъп до въпросните бустъри. Не можем още да кажем окончателно корона чао, за съжаление, не и в България.

# 7 856
  • София
По-опасното е че ваксината при някои дава усещане за сигурност което принципно е измамно.
При две дози и достатъчно време след тях изобщо не е измамно. Проблемът е във времето до придобиване на имунитет, че с една доза и вече се смята, че всичко е наред.

# 7 857
То не е проблем, Adventurer, само споделяне.

Така е разбира се, просто човек трябва да ходи с правилната нагласа на правилното място, много хора тръгват с идеята да търсят нещо, което у нас го няма и веднага започват да правят сравнения с еди къде и еди какво, а това само по себе си е ясно как ще свърши. Не сме "земен рай", но хлъзгайки се по тази плоскост човек може лесно да стигне и до заключението, че не си струва много да се живее у нас, защото ние проблеми си имаме във всяка област и няма "на какво отгоре", както казва един дебел футболен президент и отявлен простак, туризмът ни да е изключение. Истината е, че трябва да започнем и да си решаваме проблеми в един момент все някога и аз не съм се отказал още от това ми наивно схващане, че и това ще стане... някой ден.

Говорили сме в други теми, но идеята за бетономорието не е наша, Слънчака е копие на испанския Costa del Sol (Брегът на Слънцето) известен още като Costa del Concrete (Брегът на бетона) и Costa del Crime (Брегът на престъпността), и на испанците са им трябвали поне 30 години да си преосмислят вижданията и да започна да си събарят някои от безумията, на нас ще ни трябват може би 3 пъти по толкова (къде е Тесла да се съгласи, че само той е толкова наивен оптимист), но все някога и до това ще стигнем. Виж обаче висок клас престъпници не успяхме да привлечем и затова и много луксозни хотели нямаме и някои такива грандомански проекти се провалиха. Не сме много по-различни от останали, не сме паднали от някъде другаде, просто не сме си извървяли пътя като общество, защото сме пропуснали големи периоди от естественото си развитие по известни причини. 

Иначе у нас и има и достатъчно хубави хотели, от доста време и от големи световни вериги, и да, не са на същото ниво като по света, често дори и по-скъпо ще ти излезе, но пазарът е различен, има и добра храна, както и хубави плажове и море. Със сигурност има и усмихнати хора, поне аз съм виждал де, защото знам, че други не са... виж акули нямаме, аз и с тях плувам, но повечето вероятно няма да искат... Сега зимните курорти спрях да ги посещавам, защото пистите са къси и се виси много по лифтове... не става... а хубавата ни Витоша, която по принцип ми е под носа си седи в окаяно състояние на безстопанственост вече толкова години...

Все пак, ако някой търси най-хубавата или най-евтината или най-луксозната морска почивка или въобще нещо с "най" отпред, да, има много места по света, където това ще им се получи в пъти по-добре, но ако иска просто да си изкара добре, то у нас има достатъчно места, на които това може да се случи и всеки да си намери това което търси, за което има достатъчно разнообразие у нас.

# 7 858
Ами ето сега се чудим дали да ходим някъде за Великден. Ама като се сетя какво ще е по хотелите и направо се отказвам. По-добре като ще ходим да не е баш в най-голямата лудница.

# 7 859
Във вторник италианският премиер Марио Драги и съпругата му Мария Серенела Капело получиха първите си дози от ваксината Оксфорд-АстраЗенека.

Италианското правителство ще въведе задължителна петдневна карантина за пътуващите в ЕС на фона на трета вълна от инфекции в редица страни.

Преди това само пристигащите извън блока трябваше да се самоизолират.

Решението от вторник идва, когато влизат в сила нови правила, изискващи всички въздушни пътници до Германия да предоставят отрицателен тест за коронавирус.

От неделя пътниците, влизащи в Германия от Франция, трябваше да подадат отрицателен тест и да останат в карантина в продължение на 10 дни, след като германските власти определиха цялата страна за зона с висок риск.
Новите правила на Германия причиниха главоболие на хилядите туристи, пътували до Майорка преди Великденския уикенд, въпреки съвета на германското правителство да избягва чуждестранните пътувания.

Испания също е променила правилата си за определени страни, като от хората, пристигащи от Франция по суша се изисква отрицателен тест на Ковид.

Правителството в Испания обаче смекчи ограниченията си, за да позволи на британските туристи да влязат в страната от вторник - въпреки че правилата на UK забраняват пътувания в чужбина с цел туризъм.
https://www.bbc.co.uk/news/world-europe-56576657

Общи условия

Активация на акаунт