COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 330 728
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Германия и Франция рязко си промениха мнението за АЗ ваксината и допуснаха възрастните до нея.
Не вярвам особено да са се трогнали, че сме им поискали количествата, които досега им отлежаваха и съм далеч от мисълта, че биха ни ги дали, ама таймингът на всички тези съвпадения си е налице.

# 361
Боже, боже, у нас всички "учени" започнаха да плачат за финансиране от държавата, решавайки, че моат да спасят човечеството от гадния вирус!
Но това, за което пускам линк, надмина всичко, което човек може да предположи!
https://www.dnes.bg/obshtestvo/2021/03/02/lekarstvo-sreshtu-koro … a-procesyt.481865
Човекът, който дълги години е шеф на българското участие в ЦЕРН (за простосмъртните - големият андронен колайдер), сега претендира, че ще създаде уникално ново лекарство против коронавируса, ако държавата отпусне някое милионче! Ръководел екип от учени, които работели върху лекарството! Интересно как един физик, дори и да е гениален, но е тясно е профилиран в много тясна област много далеко от медицината и фармацията, ще утрепе един вирус? Може би като реши да пъхне целия човек в ускорителя, за да го убие заедно с вируса?

# 362
Честито на живеещите в Тексас, отпадат всички мерки. От следващата сряда отварят всички бизнеси и махат задължителните маски.

Защо така? Няма вирус или няма кинти?

# 363
Честито на живеещите в Тексас, отпадат всички мерки. От следващата сряда отварят всички бизнеси и махат задължителните маски.

На хората им писна? Видяха, че Флорида се справя отлично и без рестрикции? Не знам... Губернаторът го е обявил тази сутрин (щатско време).

# 364

Няма акъл. Толкова по въпроса за Тексас.

По-рано видях днес коментари, че трябва да се затваря Ню Йорк заради местната мутация. Ние освен, че отворихме ресторантите на 25% от капацитета вътре, друго не сме разхлабвали (ако бъркам, нека някой ме поправи).

Категорично невярно е, че Флорида се справя без рестрикции. Пропускам фактора климат. Ще се включа по-късно с доказателства.

# 365
Докато не едни проблем е първата игла , на други се оказва, че май втора игла няма да видят.
Вече от две места чувам, че отказват или отлагат по-точно посочената дата в картончетата.
При това от болници, където би трябвало да са заделени дозите и техните директори все се показват по телевизията и дават уж уверения. В лек уплах съм и аз дали ще получа втора игла. И това е проверена информация не е ЕЖК.  Дори на едното място хората след 2 ч чакане и разправяне (на тях поне им се обадили да отидат) са викнали някаква телевизия и чак тогава се задействали и отворили кабинет да ги боцнат. Хората били вече толкова изнервени и недоверчиви, че искали да видят с какво ги бодат. Това за Пфайзер ваксината.
Друг мой познат трябваше утре да се реваксинира. Ама никой не го търси нито него, нито колегите му. С ваксина Модерна. Почнали да звънят, все пак почивен ден е утре и хората не смеят нещо да си планират, не знаят да отиват ли на място , повечето решили да отидат щом е написана дата 3 март и сигурно затова не им се обаждат. Но имал колеги по-неспокойни дето все пак почнали да се обаждат. Моят познат е шокиран, защото се оказало нито от болницата да дадат телефон за връзка за потвърждение или справка, нито от РЗИ вдигат , само на единия номер отговорил, другите гласова поща. След това някакъв телефон на нацонален експерт или не разбрах някакъв такъв се добрали и почнали да звънят , ама той все заето. Върнали се на болницата да звънят и вече пред истерия май са били им дали някакъв телефон накрая да питат. И чудо...вдигнали и им направили справка, че....еми няма да е като на картончето , ще бъдело след 2 дни, ама голяма работа...но час...еми много искали...ама списък...ами както дойде)))  Това защото исках да разбера как действа втората доза и нали на Пфайзер и Модерна се кара втората игла уж с повече симптоми, а на Зенеката първата, та...обменям информация, но...бях меко казано потресена. Та тези първите минали и са имали късмет след идването на някаква телевизия (не запомних име, не е Нова или БТВ, явно някой е имал връзки и ги е извикал) , но този с Модерната ...не знам ще извади ли късмет, а Балтов се удря в гърдите , че дозите запазени, ама ни си търсят хората, ни им пазят май ваксините. Никаква организация, никаква информация, никакъв достъп за нищо . Тези хора от коридорите дето се редят не знам какво да очакват, то и тези дето минаха уж групово от работата си ...пак са минати , ама карай.
Та са набучили какво имат , светът е потресен от иновацията ни, ама...май наистина ще си останем с една игла или никаква повечето хора.

# 366
Каквото и да доказвате, фактите са такива и доказателствата в бг-мамма няма да ги променят.

То добре, че има хора, които са там и казват истината.
Не каквото пише по вестниците.

# 367
Така, нагледахме се на лабораторни изследвания за спад в неутрализиращите антитела при новите варианти, но вратата към клетъчния имунитет и евентуaлната му роля в ограничаване на тежеста на протичането беше оставена леко открехната и сега е време да започнем да я отваряме.

Negligible impact of SARS-CoV-2 variants on CD4+ and CD8+ T cell reactivity in COVID-19 exposed donors and vaccinees.
https://www.biorxiv.org/content/10.1101/2021.02.27.433180v1

С едно изречение, че имах прекалено дълъг ден, резултатите от 11 преболедували и 19 ваксинирани (Pfizer/Moderna) показват, че T (CD4+ и CD8+) клетъчните отговори при всички не са сериозно засегнати от новите варианти от Великобритания (B.1.1.7), Южна Африка (B1.351), Бразилия (P.1) и Калифорния (CAL.20C) в сравнение с този от Ухан (Wu).

Първите две картинки са от преболедували, а вторите две от ваксинирани (триъгълничета за Pfizer и кръгчетата за Moderna) и съответното ниво на клетъчните отговори при различните варианти в различен цвят.

И с тaзи добра новина ви пожелавам честит 3-ти март!

# 368
2 403 нови случаи 14 563 теста

83 починали за последното денонощие

423 в интензивното

5 009 хоспитализирани

20 233 ваксинирани за последното денонощие

https://coronavirus.bg/

# 369
✅ 41 525 ваксинирани с две дози

💉 20 233 нови ваксинирани
💉 243 772 поставени дози

🔬 8233 PCR проби
🔬 6330 БАТ проби

🧬 16.6% положителни

👥 1499 PCR нови
👥 904 БАТ нови

👤 160 деца/ученици

👤 737 в София

👤 187 в Пловдив

👤 129 в Плевен

👤 110 във Варна

👤 106 в Софийска област

👤 104 в Благоевград

🧑‍⚕️ 50 медици

🏥 232 хоспитализирани

🩸7 интензивни

🍀 1781 излекувани

♦️ 83 починали

👥 286.67 души е четиринадесетдневната заболяемост на 100 000 души

♦️ 9.9 души е четиринадесетдневната смъртност на 100 000 души

https://www.facebook.com/groups/science.in.crisis/permalink/459620565235052/

# 370
То добре, че има хора, които са там и казват истината.
Не каквото пише по вестниците.
Не знам за какви вестници говориш, аз споделих само фактът, че Тексас отваря и нищо изнесено тук няма да промени този факт.

# 371
  • на пъпа на Златията
Е, стига с това черногледство. Хората казаха че коридорите  ще бъдат пуснати след 10-ти . Ами трябва да ваксинират цикове  и разни пак от там .

Мернах из нета и за учени от СУ . Жалват се  че им отпуснали  пари  за някакви открития за ковид напред  около 1,2 млн ,  пък не им стигнали та после 1,4  . Стигнали им за 5 месеца , а пък  за другите  7  не получили . Кой знае  на колко учени са отпуснали . Трябвали им за апаратура. Сетих се  и за онова проучване дето го пратили в Китай  и там са дадени пари .
Колкото това че физици работят. Четох някъде  че някои ваксини   се изследва да се правят с последни технологии  със наночастици . Кой искате да ги произвежда. ако не физици .

# 372
Да да. Вие тука обсъждате как трябва да се ваксинират Циковете и как е редно да бъдат защитени, пък повечето от тях не щат и да чуят Joy
Цялата драма с ваксините в момента е, че желаещите искат да се ваксинират колкото се може по скоро. Ако може даже сега и веднага. И ваксините затова не достигат.
Като си минат по реда желаещите, ще има ваксини бол.
На майка ми втората доза на Файзер също са я забавили 2-3 дена и се беше притеснила. Но в крайна сметка ваксината е била налице. Мисля че и на РЗИ ги доставят от някъде и затова се бавят.
По темата за учените (не визирам нашите), такива абсурдни проучвания и изследвания съм чела преди пандемията, че съм се чудела с какъв акъл са им налели пари за такава глупост.
Дано сега да са се взели в ръце и да се занимават с нещо наистина полезно. Rolling Eyes

# 373
Колкото това че физици работят. Четох някъде  че някои ваксини   се изследва да се правят с последни технологии  със наночастици . Кой искате да ги произвежда. ако не физици .
Някой изучавал Биотехнологии.

# 374
Германия и Франция рязко си промениха мнението за АЗ ваксината и допуснаха възрастните до нея.

Само във Франция, в Германия не. Мислят още. Но залежалите ваксини няма да ни подарят. Ако не позволят АЗ за над 64 годишни, ще ги ползват за по-младите през лятото или дори ще я пуснат много по- рано за хората извън приоритетните групи. Към три милиона излишни вече ваксини АЗ имат, не един.

Общи условия

Активация на акаунт