COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 330 309
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 495
  • sofia
При ваксинация по време на свободно вихреща се епидемия, рисковете са големи. За мен, този начин на ваксинация е безотговорен и малоумен. В нормалните страни, масова ваксинация се провежда при спазване на мерки за безопасност, както и при ограничаване на вируса. За това бяха локдауните в Израел и Великобритания. При ваксина, имунитета на човек пада, уязвим е за всякакви вируси, включително и коронавирус. Реакциите на АЗ продължават толкова дълго, че не рядко човек и не разбира, че в същност е болен...Не го намирам за нормално това.
Баща на моя приятелка е точно в ситуацията на Мицов. Ваксиниран преди 10 дена, в момента в болница с двустранна пневмония. Ваксиниран с АЗ, в Зелен коридор...

# 496
  • София
Всъщност най-лошото е, че Мицов твърди, че се е заразил, именно когато се ваксинира. Това е крайно некоректно и подвеждащо. Освен, че след това той защитава докторска степен, Мицов е и репортер за българска медия и беше в движение наляво-надясно по работа. Абсурдно е да твърди, че се е заразил по време на ваксинация.

# 497
  • в страната на чудесата
Няма угодия.
Доста случаи ще има на новоразболели се ваксинирани, поне ще видим има ли стойност ваксината за предотвратяване на фатален изход.

# 498
  • sofia
Ако имаше ограничаване на пандемията, ситуацията щеше да е различна...В момента явно е много разпространен.

# 499
Vess74, благодаря за информацията за СофияМед, която написа вчера!
Скрит текст:
Успяхме днес с мъжа ми да се ваксинираме в клона в Люлин. Аз бях със сутрешен час и беше спокойно и много добре организирано! Неговият час беше следобед и е имало малко забавяне (около 20 мин). Спираме децата от ясла и училище поне за седмица и после ще мислим. Като цяло съм много притеснена, защото и аз имам познат с малки деца - ваксинирал се е и след 6 дена се е разболял - вероятно от детенцето му, което посещава ДГ. Надявам се да нямаме нежелани симптоми...

П.С. Нямаме никакви антитела. Моят мъж си пусна в понеделник все пак с надежда някаква, но уви...

Цялата ситуация е ужасно страшна и стряскаща. Почва да се повтаря сценария от Октомври-Декември, но сега всичко работи!

Последна редакция: ср, 03 мар 2021, 18:58 от rose_tattoo

# 500
  • на пъпа на Златията
На мен ми се струва  че много хора  хитреят. Като се почуства  малко  недобре и търчи да се ваксинира. Е,  получава двойна доза.Може и да не е за болница . ама ние се една шепа хора . Някой на някого все е  укьов, чичов. 
оже и за това  да растат заразените .
Все си исля че не може да се зарази на опашката. До онзи ден е търчал  да защитава  научна степен и се е срещал с много хора .
Казаха че сме 18=ти в Европа по заразяване.За това сигурно отговорниъе другари така ни успокояват . Но човек трябва сам  да преценява . Някъде казаха . За да се ваксиниеаш трябва да си здрав . Да се консултираш с ЛЛ. Да си се пазиш от заразяване. И преди и след  ваксинацията .

# 501
И аз си мисля че човекът не се е заразил по време на ваксинацията или докато е чакал, а след нея-някъде си ( nolii спомена че са били заедно и при тях е имало ред, дистанция и маски). За съжаление някои хора след ваксинация се отпускат (нямам предвид случая)

# 502
Няма угодия.
Доста случаи ще има на новоразболели се ваксинирани, поне ще видим има ли стойност ваксината за предотвратяване на фатален изход.
Контролната група е налична в темата. Воглаве със семействата ни.
Ще се чуе .😉

# 503
  • Пловдив
Гледах репортаж от Гърция по повод днешното земетресение - населеното място, което е най-близо до епицентъра. Много хора бяха излезли на улицата заради труса. Много голяма част от тях носеха маски - дори в момента на паника и напрежение /поради земетресението/ не са пропуснали да сложат маски, излизайки навън. А у нас, какво става при нас и защо сме такива? Само при нас ли толкова хора мислят, че този тъп вирус трябва непременно и задължително  да "мине през 70%".

Последна редакция: ср, 03 мар 2021, 19:47 от marzeliva

# 504
В Гърция сигурно няма такава пропаганда както в България, не вярвам гърците да са по-дисциплинирани по принцип.

# 505
Току-що гледах репортаж за празненствата в Борисовата по случай 3-ти март... навалица, вият се хора, народа пее и свири, един с маска няма! Ами това е положението, у нас днес няма нито пандемия, нито коронавирус, да ни е честит Националния празник!

Последна редакция: ср, 03 мар 2021, 19:59 от Змей Горянски

# 506
  • София
С маска в парка, ако спазвам необходимата дистанция, ми се струва напълно абсурдно.

# 507
  • Пловдив
Днес в парка такова стълпотворение беше....., хора наблъскани един до друг по кафетата, без дистанция по алеите, без маски...... страх ме е какво ни чака.

Искаш да кажеш, че няма начин да видиш навалица, без да си в самата навалица ли? Не е така. Навалицата може да я видиш и от прозореца си по принцип.

# 508
Днес в парка такова стълпотворение беше....., хора наблъскани един до друг по кафетата, без дистанция по алеите, без маски...... страх ме е какво ни чака.
Съвсем не случайно миналата година забраниха посещенията на паркове и градини и сядане на пейките в парка. В парковете днес беше стълпотворение каквото няма никъде - нито в молове, нито в ресторанти, никъде.
Аз няколко пъти предложих в темата да се върне отново забраната за посещение на паркове и градини и за сядане на пейките в парка, но ми се смеят, че това било малоумно.

# 509
Още ли е забранено за под 60г в хранителните вериги от 8 до 10.30?

Общи условия

Активация на акаунт