COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 331 131
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 825
Имам чувството, че историята от ноември се повтаря. Майка ми, която го изкара ноември,  днес разбрала, че е  трети ред контактна. Детето, което гледа има братче, чиито баща е заразен. Но родителите са разделени и детето ходи през седмица при баща си, миналата седмица  петък е бил  последно при него. Отделно в класа на детето  се разбрало днес, че имало заразен ученик и целия клас под карантина от утре. Майка ми е видяла голямото дете последно понеделник, но за пет минути. Сестричката, която гледа майка ми обаче си е била в контакт с брат си до вчера. Момчето е втори клас и го изследваха преди седем дни, защото имаше оплаквания съвсем за кратко, но всички тестове излязоха отрицателни. Бащата след това явно се е заразил, защото е имал контакт с болен, след като момчето е било при него. Останалата част от семейството, без голямото дете в семейство, изкараха вируса ноември. За малката, която е на две, не се знае, защото никой не я е тествал.
Многоо оплетено всичко, но сякаш март е новия ноември.

Последна редакция: пт, 05 мар 2021, 00:22 от daisy12

# 826
Изписа ми ,че успешно съм се регистрирала ,но нито СМС нито мейл получих.Мина 1 час от регистрацията ми вече .

# 827
Юхуууу, стана! Сега остава да получа смс и да има ваксини Simple Smile
Очевидно имат бъг в сайта....

# 828
За втората доза пак от регистъра ли трябва да се записва час? Някъде пише ли за коя доза се записваш? Аз мислех, че това е само за хора които не са ваксинирани. Мъжът ми си има картонче с дата, която е преди 25-ти та се чудя сега какво да правя.
Предполагам, като наближи ще се обадят от мястото където се е ваксинирал или ще получи смс. Използването на системата не е задължително. Ако е с АЗ промениха срока на 10 седмици и предполагам около този срок ще известяват.

# 829
За първи път в ЕС беше спряна пратка от ваксини за износ за трети страни. Поискано е разрешение за износ на 250 000 дози АЗ и е отказано от Италия със споразумение с Брюксел.

https://www.tagesschau.de/ausland/impfstoff-export-eu-101.html

# 830
  • София
Има възможност предварително да се разпечата и попълни съгласието. Аз така мисля да направя, мисля, че ще спести време и блъсканица. Отидох на проверка на резервация, отворих моята с кода, който ми пратиха, на същата страница има линк за разпечатване.

# 831
  • на пистата
Мъжа ми още няма код

# 832
MeMyselfI стана с ЛНЧ-не им бива пак системата,еййййййй

# 833
Успях да запиша ваксинация за 17.03, избрах иРНК, не е за вярване но системата работи. Остава само да изпълнят заявките в което имам сериозни съмнения.

# 834
при мен излиза "Лицето има поставена ваксина" и нищо повече, и не ме пуска да продължа след първи екран

# 835
Аз записах час за Варна за майка ми за 11.03. Предишният час, който й бях запазила по телефона се провали, надявам се сега да има късмет. mRNK ваксина отметнах, веднага получих код по имейл.

# 836
Добре че са ги спряли. То бива бива, ама баш Австралия да получава ваксини преди нас. Реално ние инвестирахме в тази ваксина и сега трябва да се спази договореното.
Но ЕС сериозно трябва да се поучи от пандемията и да разбере, че някои производства са стратегически и са част от националната сигурност. Не може маски, които трябва да имаш на склад да съществуват само на хартия под формата на ин тайм договори с Китай.

# 837
смених на ЛНЧ и аз и си записах час точно на 28-ия ден в същия час като при първата доза, пак във ВМА, чак и СМС получих буквално в същата секунда като натиснах последния бутон
дано наистина в регистъра се води информация за това, че ще е втора доза

# 838
  • Бургас
MeMyselfI стана с ЛНЧ-не им бива пак системата,еййййййй
Успях и аз. На 11.03 ще отнеса една АЗ в РЗИ. Сметнах, че шанса за струпване на закрито и концентрация на болни там е възможно най - малък. При тях няма място къде да се събират хората на закрито и не са болница, та няма да се разхождам по коридори и т.н.
Получих и код с СМС, но при проверка пак дава грешка.
Абе дано успеят да наредят нещата.

# 839
това определено е бъг с ЛНЧ-то и сигурно ще го оправят скоро... защо обаче в потвърждението не пише какъв вид ваксина си избрал?

Общи условия

Активация на акаунт