COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 330 369
  • 22 610
  •   2
Отговори
# 1 170
Лошото е че и тези дето спазват мерки и носят и маски, не успяват да се опазят при такова разпространение.
А за това как смятат да ни лекуват... Ами не смятат.
Колко медици писаха и се молеха народа да се пази? Обаче народа не ще. Иска стаден имунитет да гради...
Последната спекулация която чух е че вирус нема, ама ни пръскат от самолетите с отрови, да се разболяват хората. Rolling Eyes
Така е, колкото и да се пазиш, когато вируса е в прогресивен растеж е трудно да не стигне до теб. С никой не общувахме вкъщи, контакти до минимума, ноември стигна до нас въпреки това. И от не особено дълъг контакт резултата беше на лице. Ето и сега март се повтаря - пазим се вкъщи страшно много, но покрай работата майка ми се оказа контактна от трети ред вчера.

# 1 171
  • Там,където се събуждам щастлива.
В Нидерландия започнаха да говорят за Спутник и се появиха вече първите положителни интервюта. Знаят, че голяма част от населението  няма вяра в руски неща и затова тази тактика.

Съседката ни в София е починала за 3 дена. Заразила се от контакт с клиент, който не е нил повече от 5 минути. Синът също тежко болен. Трагедия голяма.

# 1 172
Стресира ме бройката на новозаразените в Бургас, но не ме изненада...
Днес бяхме на разходка в Морската градина и минахме покрай едно кафе, което се намира до сппртна площадка. На площадката се играеше детски мач и кафето беше фрашкано с родители и други посетители. Беше някакъв кошмар, компании седяха буквално един върху друг, а поради липса на свободни маси други се бяха скупчили в групи прави, с напитки в ръце. Пълно с детски колички и малки деца.
Добре, разбирам, времето беше прекрасно, на всеки му се иска да излезе. С моето семейство същи бяхме в парка, вървяхме с км.по алеите, но без да се бутаме излишно в хората или да се събираме на групи. Имам чувството, че бургазлии сме най-недисциплинирани в цяла България, студено-топло, хората се носят на тумби. Никаква социална дистанция, никакви маски.

# 1 173
  • Варна
Цитат
Колко най-много  бяха хората в интензивен сектор през ноември? Не бяха ли към 500? Ако е така, ние съвсем скоро ще стигнем тази бройка. Дали е подготвена здравната система да поеме още интензивни?
580 интензивни и 7 000 хоспитализирани стигнахме преди да почнем да слизаме, като мисля че мерки бяха взети още по рано, а след 2-седмичният времеви гап след комбинацията затворени у-ща + затворени заведения тръгнахме надолу от тия цифри. Ние се изкачихме на стъпалото 3 000, това не е шега работа. Абсурд е според мен дори да стигнем до изборите без затягане на мерките..........
Както съм против затварянията, така ако продължават да се влошават нещата съм съгласна на ново затваряне, обаче да не е повече от три седмици и да е почти пълно затваряне, вечерни часове и всичко най строго. Другото е тежка дискриминация за някои и свободен живот за други.

# 1 174
Стресира ме бройката на новозаразените в Бургас, но не ме изненада...
Днес бяхме на разходка в Морската градина и минахме покрай едно кафе, което се намира до сппртна площадка. На площадката се играеше детски мач и кафето беше фрашкано с родители и други посетители. Беше някакъв кошмар, компании седяха буквално един върху друг, а поради липса на свободни маси други се бяха скупчили в групи прави, с напитки в ръце. Пълно с детски колички и малки деца.
Добре, разбирам, времето беше прекрасно, на всеки му се иска да излезе. С моето семейство същи бяхме в парка, вървяхме с км.по алеите, но без да се бутаме излишно в хората или да се събираме на групи. Имам чувството, че бургазлии сме най-недисциплинирани в цяла България, студено-топло, хората се носят на тумби. Никаква социална дистанция, никакви маски.
И аз, тези дни, където и да минех все народ до дупка - улици, заведения - дистанция няма, кой ти мисли за мерки. Маски при струпвания на открито не се носят. Имам чувството, че живота преди пандемията се е върнал гледайки всичко това . Но нали ВирОс нЕма..

# 1 175
  • Варна
Хайде малко да се поизчака преди да се определят заведенията за виновни относно повишения брой заразени. Защото поне за сега между двете няма общо.

# 1 176
Цитат
Колко най-много  бяха хората в интензивен сектор през ноември? Не бяха ли към 500? Ако е така, ние съвсем скоро ще стигнем тази бройка. Дали е подготвена здравната система да поеме още интензивни?
580 интензивни и 7 000 хоспитализирани стигнахме преди да почнем да слизаме, като мисля че мерки бяха взети още по рано, а след 2-седмичният времеви гап след комбинацията затворени у-ща + затворени заведения тръгнахме надолу от тия цифри. Ние се изкачихме на стъпалото 3 000, това не е шега работа. Абсурд е според мен дори да стигнем до изборите без затягане на мерките..........
Както съм против затварянията, така ако продължават да се влошават нещата съм съгласна на ново затваряне, обаче да не е повече от три седмици и да е почти пълно затваряне, вечерни часове и всичко най строго. Другото е тежка дискриминация за някои и свободен живот за други.
Стискаме си ръцете. Истински локдаун до 1 Април, ама както си трябва, полицейски час от 9 вечерта до 5 сутринта, защото да, всеки трябва да даде своя дан в тази война с невидим враг в която се намираме, а не тежестта на мерките да се изнася само от едни, (учениците и работещите в заведенията) всички си сядат на д-то, никакви гостита, купони и прочие, затваряме заведенията, ДО за учениците, променяме календара на учениците повече ваканция и неучебни дни през март, за сметка на пролетни и великденски ваканции, за да ги съчетаят с ДО, да може после да се учи повече присъствено на пролетното топло време и отворени прозорци. Свиваме вируса, много по качествено и сериозно с много повече от мерки от само затворени заведения + у-ща, през Април отваряме от много по ниски нива.

# 1 177
Хайде малко да се поизчака преди да се определят заведенията за виновни относно повишения брой заразени. Защото поне за сега между двете няма общо.
Не обвинявам заведенията. За мен нещата са комплексни - мисля, че в момента покачването е от училищата. Около мен  познати деца минаха на ДО, няколко вече. Но и от заведенията ще се види ефекта през следващите седмици.

# 1 178
Строгото заключване реално дава най добри и бързи резултати. Ако не за 3 седмици, то за 4 може много да се постигне. Но голям проблем остават по големите трудови колективи. Масово не се носят маски в офиси, цехове, предприятия... и трябва поне да се тестват по често, а много хора не щат и да чуят все още.
В Гърция във супермаркет от веригата АБ  Василопулос са намерени над 10 човека от персонала положителни, след подаден сигнал от анонимно лице. Управителя се е покрил когато РЗИ и полиция са отишли на място.
Подозирам че персонала е бил леееко принуден да работи болен.

# 1 179
  • При семейството си
ВирОс има. Мерките (със съмнителен ефект) писнаха на всички...за тази една година.

# 1 180
Пълно затваряне трябваше да има още от ноември! Да де, ама и тогава оставаха само три - четири месеца до изборите и трябваше да се пипа меко. Кеф ти Джъмбо, кеф ти Практикер, кеф ти техномаркети, фризьорски салони и отворени магазини извън моловете. Мерки и чудо!

# 1 181
Мисля, че голям автогол си вкараха управляващите с това разпускане на мерките. Само след 3 седмици ще се наложи сериозен локдаун. А тогава - ако го направят ще е лошо, ако не - ще е още по-лошо. Шах и мат!

# 1 182
Наистина така изглежда, като че нямат полезен ход. Ама сами се вкараха в това положение, каквото и да направят ще берат негативи. Но в интерес на истината, световната ситуация с пандемията е особена и трудна в управленски план. Ако мога пак да цитирам здравният министър за което е много прав, когато затягаме мерките чуваме как съсипваме икономиката, когато разпускаме мерките чуваме как не ценим човешкият живот. Каквото и да направят, те са виновни. А ситуацията е точно такава, описана с 2 думи. Ако има време в което политик да не иска да управлява а да е в опозиция сега е този момент, трудно време да си управляващ и златно време да си опозиция.

Но да видим сега ще имат ли т.пки управляващите да въведат бързо един строг локдаун, ама наистина строг с полицейски час както си трябва, така че да може точно до изборите на 4 Април да отпуснат мерките и да отворят заведенията при ниски нива. Това според мен е правилният политически ход. Другият вариант е да се молят на Господ, по някакво чудо вируса сам да спре да расте, и без да взимаме мерки да стигнат до изборите без повторение на Ноемврийският кошмар.

Последна редакция: сб, 06 мар 2021, 02:15 от Анонимен

# 1 183

Това, което го пишеш, няма как да стане. Хората превъртяха вече от тия мерки. Мисля, че до изборите няма да има нови локдауни. Ще се прехвърли топката на следващото правителство. Но бройката расте. Факт.

# 1 184
Ама няма да стигнат до изборите с функционираща здравна с-ма там им е проблема, вируса расте твърде бързо. Ние вече изкачихме и стъпалото 3 000 за по малко от седмица след като стъпихме на 2 000. До изборите има твърде много време. Ако бяха след 2 седмици бих казал че може да се мине без затягане на мерките за да се подхвърли горещият картоф на следващите, ама хоспитализираните растат с по 100-150 на ден, в момента са почти 5 500, 1 месец до изборите по +100, не по +150 на ден на 4 Април ще имаме 8 500 хоспитализирани, кошмара от Ноември и началото на Декември когато хора си купуваха апарати, кислородни бутилки и си наемаха мед. сестри и лекари да ги лекуват по домовете, че няма места в болниците, други хора умираха по стълби или в линейки докато обикалят от болница до болница в която няма места, се случиха при 7 000 хоспитализирани. И всичко това при положение че ние не изскачим и стъпалата 4 000 и 5 000 че тогава хоспитализираните с още по висока скорост ще почнат да растат.

Последна редакция: сб, 06 мар 2021, 03:08 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт