COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 331 113
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 1 980
  • София
"Вилнее" или "го има"?

# 1 981
Тази сутринта плашеше съзнателно, не й знам задните мисли.
Помиярите са много по-опасни от виповете.

# 1 982
Тази сутринта плашеше съзнателно, не й знам задните мисли.
Помиярите са много по-опасни от виповете.
Дано е съзнателно, направоо не ми се вярва да ни игнорира като вал- преболедували и ваксинирани.
Много сме.
И не виждам лошо да ни лепнат по един стикер.
Аз лично се събирам с преболедували и ваксинирани. И с други, де, за които съм безопасна. Още не съм, ама за тях щом съм ваксинирана от 20 дни, съм ок.

# 1 983
В УК   нали въведоха , като си прибираш от някъде 14 дни на лагер - хотел  пълен пансион , . Щом имаш  7 хилки  за Танзания , имаш и толкова за България.
Да, само че има една разлика. В Бг икономиката е пред колапс (вероятно) и е туристическа държава, разчитаща на влизащи туристи, дори и в пандемия. Онзи ден по някоя от новинарските емисии гледах как един румънец се връщал към Румъния преди да влезе в сила изискването за ПСР тест при влизане. А  Великобритания не само че не държи в момента да кма туризъм, ами и прави всичко възможно да ограничи излизащите от страната (които евентуално след седмица две е се върнат). Та, няма как да се приложат схемите в двете страни по един и същи начин, за съжаление.
И една проста задължителна карантина няма въведена. Връщаш се от някъде си, пср и бам, на работа, в градския транспорт, в Кауфланд...

# 1 984
Занзибар не е нито скъпа дестинация, нито е "гъзария". Особено с тези чартъри сега, за около 2300 лв се ходи на човек, за 4-5 звезди хотел, може предполагам и за по-малко пари. Не казвам, че е евтино, но не е луксозна дестинация в никакъв случай, супер масова е и повярвайте ми, всякакви ходят. Ако ходят випове, то е защото е популярно и няма къде другаде. 

Аз лично не бих се бутала там сред местните и без пандемия, предпочитам друг тип почивки/екскурзии. Но това сега е абсурд и много ме е яд, че не им слагат поне обикновена карантина. Един ПСР в някакъв си произволен ден без симптоми е абсолютно нулева гаранция, нямам думи.

Някои държави искат карантина в хотел, който сам си плащаш и то доста солено, това е супер. Даже и 3-5 дни да е, пак е нещо. И идеята е най-вече - да се откажат от пътуване, заради значителния допълнителен разход. Не е забранено, просто те оставят сам да си решиш дали ти се дават пари.

# 1 985
  • София
Е не е гъзария - 9200 лв. за 4-членно семейство, колко му е! Заслужават бой с тояги!

# 1 986
Кога започва ваксинацията от платформата?На 11-ти ли?Интересно ми е,дали наистина ще има избор за ваксина.Иначе малко бадева ги плямпаха тия работи.Аз съм записана за 13-ти,но ако няма ваксинатя която искам,мисля да откажа.

# 1 987
  • sofia
И в Бургас няма да затягат мерките...
http://www.danybon.com/coronavirus/nyama-da-zatyagat-merkite-v-burgas/

# 1 988
Ееее, стига де.

Проблем с доставките на още една ваксина - "Янсен" изпитва затруднения

Още една неприятна новина за ваксинирането в Европейския съюз - компанията "Джонсън и Джонсън" (J&J) е предупредила, че е изправена пред проблем, който може да усложни изпълнението на плановете за изпращане на 55 милиона дози до страните членки през второто тримесечие. Засега уведомлението е само, че компанията е "под стрес" заради проблеми със снабдяването със съставки и оборудване.

Това все още не означава, че е невъзможно да се изпълни договореното, но е уведомление за предпазливост за сроковете до края на юни.

https://m.dnevnik.bg/sviat/2021/03/09/4183604_problem_s_dostavki … vaksina_-_iansen/

# 1 989
„Предстои ни последно изпитание, важно е да имаме разбирането и все още силите да се противопоставим. Без значение кое е разрешено и кое е забранено, хората сами трябва да пазят себе си и семействата си, за да има ефект от противоепидемичната дейност“, обяви Кунчев. По думите му основната причина за настоящата ситуация е превалирането на британския вариант на вируса.

Кой пък му шепне на Кунчев, че е последно изпитание?????

# 1 990
Тук смъртните случаи рязко намаляха през последните 3-4 седмици. Днес бяха докладвани 34 смъртни случаи за събота, неделя и понеделник, защото в петък е последен доклад за седмицата и след това се докладва във вторник, демек днес. Според Тенгелето това се дължи на напълно ваксинираните с две дози в старческите домове и голямо покритие с ваксини на домашните грижи, които съставляват 75% от смъртната статистика досега.

Всички региони започнаха фаза 2 на ваксинация, възрастните над 65 години, като ще започват от най-старите.

Докладвани бяха и 11 014 нови случая, пак за трите дни, даже четири, защото са включени и проби от вторник до обяд. Разпространението на инфекцията остава високо, 26 000 нови случаи за седмица 8 от 225 000 теста.

- 216 в интензивното

- 1 250 хоспитализирани

- 986 389 ваксинации, от които 316 439 с две дози

Според шведския координатор по ваксинацията през второто тримесечие ще бъдем "залети" с ваксини и до края на юни, с доставките, които се очакват, ще бъдат ваксинирани 65% от населението над 18 години с две дози.

Руската ваксина Sputnik V в бъдеще ще се произвежда и в Италия. Постигнато е споразумение с италианско-швейцарския фармацевтичен производител Adienne в северната част на Ломбардия, Италия.

Фабриката ще започне да произвежда ваксината от 1 юли и до 1 януари там ще бъдат произведени десет милиона дози.

Споразумението е първото в Европа за производството на руската ваксина.

Няколко европейски държави вече започнаха да разпространяват Sputnik V, въпреки че все още ваксината не е одобрена в рамките на ЕС. Миналата седмица Европейската агенция по лекарствата направи първата стъпка към одобрението.

Ако ваксината не бъде одобрена в рамките на ЕС на 1 юли, ваксината, произведена в Италия, ще бъде закупена от Русия и разпространена в страните, които са я одобрили, заявява Стефано Маги от Руско-италианската търговска камара за AFP.

Последна редакция: вт, 09 мар 2021, 20:48 от Анонимен

# 1 991
  • ВАРНА
Професор Огнян Кунчев от института по мантематика и информатика към БАН пред Нова тв. -  при твърде оптимистичен край с много ваксинирани  лятото - край на пандемията юни 2022 г. в България!

При реалистичен сценариии  - юни 2023 г.

# 1 992
Моята приятелка в Унгария днес е писала, че болниците им са пълни и имат малко под 7.000 случая само днес. Имунизирали са повече от един милион хора, но не стига като спирачка. До 22.03. са в строг локдаун.

ПП Носят маски и навън явно, ако съдя по снимките.

Последна редакция: вт, 09 мар 2021, 18:06 от Анонимен

# 1 993
Цитат
Според американските CDC Китай е в категория за пътуване 1 : най-нисък риск от ковид.

България е в категория 4: най- висок риск - избягвай да пътуваш. Танзания, в която правителството лъже, че няма ковид също е в категория 4, както и Северна Корея.
Ко?Борисов знае ли за тази долна,американска лъжа?Как си позволяват?!Той всеки ден казва,че сме за пример за ''справяне''.
Цитат
Председателят на НОЩ и началник на ВМА Венцислав Мутафчийски изрази опасения относно изчерпването на болничните легла. Обезпокоително според него освен покачването на заболяемостта е покачването на смъртността
ThinkingПоследно какво е,справяне или обезпокоително положението?Спред мен е умишлено изпуснато и продължават да бездействат.И какво ми изтъкват,че има нарастване на заразата заради британският щам?Не ме интересува народността на щама.Трябват адекватни мерки!Кажи му ''политик'' и не го обиждай.

# 1 994

Е затова трябват общонационални мерки, а не бягане от отговорност!

Общи условия

Активация на акаунт