COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 330 344
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 2 025
Д-р Аспарух Илиев:

Официалната трета ковид вълна е във фаза на бърз растеж. Предстоят изключително тежки седмици в България. Миналата седмица Чехия, която се намира в сходна ситуация, помоли Германия за помощ поради изчерпване на болничния ресурс. За съжаление България няма към кого да се обърне за помощ, а и реакциите на правителство и общество като цяло са неадекватни. В момента в България се налага всеки да вземе индивидуални мерки за лична защита - FFP2 или N95 маски, дистанция, намаляване до минимум на събирания на публични места и на големи групи от хора. Разчитайте единствено на личния си здрав разум. Преболедуване и ваксинация имат неясен ефект върху разпространението на вируса, предпазват основно от тежка болест. Не се доверявайте на спекулации, че едва ли не вече половината хора са преболедували Ковид и няма страшно - сегашната трета вълна доказва, че сме много далеч от стаден имунитет. На колегите по болници, интензивни отделения, частни кабинети и аптеки - пазете си нервите и се наспивайте, доколкото можете. Това, което българското общество причини от безотговорност на лекарите и здравните си работници в последните 6 месеца, е абсолютно безобразие.

https://www.facebook.com/asparouh.iliev/posts/10160735967778146

# 2 026
Бройката е много "приятна". Трябва да се вземат мерки, защото пак ще стигнем до там линейките да няма къде да закарат болните!
За мен отново трябва да се затвори всичко: молове, ресторанти, градини, училища. За хипермаркетите да не говорим. Там е мазало.
Предишното затваряне доказа, че локдаунът дава ефект. Едно е да сме с по 500 бройки, друго е да сме с 3500!

# 2 027
Бургас 441!! София 882.
А щаба в Бургас още мъдри какви мерки!

# 2 028
Не е вярно, че малките не разнасят вируса. В класа на сина ми си го завъртяха. За 3 семейства знам, че бяхме в положителни. Един родител почина. Близки на едното семейство са в болница. Надявам се да няма повече Sad. Та личната ми статистика никак не е добра.

# 2 029
  • Tsingtao-Hsishuang Panna
Бройката е много "приятна". Трябва да се вземат мерки, защото пак ще стигнем до там линейките да няма къде да закарат болните!
За мен отново трябва да се затвори всичко: молове, ресторанти, градини, училища. За хипермаркетите да не говорим. Там е мазало.
Предишното затваряне доказа, че локдаунът дава ефект. Едно е да сме с по 500 бройки, друго е да сме с 3500!

Вече сме стигнали този момент, просто още не го знаем. Каквито и мерки да се вземат СЕГА, те ще имат ефект чак след поне седмица, а дотогава растежа на болните ще е експоненциален. Пазете себе си и близките си и се надявайте на най-доброто, друго не ни остава.

# 2 030
Слушам новините и не мога да повярвам какво говорят - обмисляли за връщащите се от Занзибар карантина (ха - ми те повечето се върнаха и си щъкат насам натам, даже интервю с един навън вчера гледах), обмисляли и заседавали в Бургас относно повишения брой заразени-прехвърлят си топката един на друг, на национално ниво същото - обмисляли. Всички обмислят, а той вируса май хич не ги чака да се намислят.

# 2 031
Бнт Проф. Александрова говори, но кой да,я чуе

# 2 032
  • София
Бургас 441!! София 882.
А щаба в Бургас още мъдри какви мерки!

Те там са по нестандартните решения.
При няма и 10 болни в цяла България "изскубаха" пейките. Някак разум изведнъж ли очаквате?

# 2 033
  • София
Не знам кой си мисли, че децата не пренасят зараза. В две от близките ми семейства родителите се заразиха от децата -втори клас с доказани ПСР. В класа на едното момиченце имаше 4 доказани с ПСР болни деца и куп родители.

Що сепотнася до супермаркетите. Твърдо съм За да се наложат ограничения за броя на влизащите, но в никакъв случай да се затварят. Това с "купувайте от малките магазинчета" не работи, особено ако около теб в радиус от 20 мин пеша няма малко магазинче

# 2 034
В Бургас още вчера го измислиха. Легла има.

# 2 035
  • София
Да затварят супермаркетите?! Че то това в държави с "тежък локдаун" го няма. Пак вместо да контролираме да се спазват правилата, дай направо да ги затворим, че по-лесно...

# 2 036
  • Deutschland/HE
Не да ги затворят, а за има лимит колко човека има в магазина.
Отделят се толкова колички,колкото е лимита (1човек на 10кв.м или 20кв.м.) и в магазина влиза всеки с количка. В другите магазини го бяха направили с кошници или закачалки.

# 2 037
  • Където морето целува небето...
В Бургас свчера казаха, че няма да променят мерките. Надявам се след днешните числа проявят малко здрав разум. Места нямаше още преди 4 дни, вчера увеличиха леглата, но е въпрос на часове да се заемат и те. И после?
То не че мерките, които обмисляха са някакви мерки - маски на открито?!? Или пак ще махнат пейките и няма да ни пускат в парка...
Преди малко по Нова Алибегов и някаква дама обявиха, че НЯМА да затворят този път, защото е напълно безопасно по заведенията.
За учениците- пренасят и още как. Приятелско семейство пламнаха от класа на детето си - 7 семейства от класа с един починал за съжаление.

# 2 038
Не е вярно, че малките не разнасят вируса. В класа на сина ми си го завъртяха. За 3 семейства знам, че бяхме в положителни. Един родител почина. Близки на едното семейство са в болница. Надявам се да няма повече Sad. Та личната ми статистика никак не е добра.

Естествено, че малките заразяват, разнасят и биват заразявани, както всички хора.

# 2 039
Ама в темата каква е метла е въртяна тая нощ, някой знае ли?

Въртяна е яко. И аз имам изтрит пост, Ангелов да вземе мерки на национално ниво за червените области.
Не и е работа на местната власт да ги мъдри тия работи.
Какво неподходящо видяха в него, та го изтриха???

Общи условия

Активация на акаунт