COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 317 085
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 2 160
Всъщност учителите в училището на,дъшеря ми се ваксинираха в интервал от три седмици, втората,доза им беше на втори март, така че, не , наистина не са пренебрегнати този път, даже напротив!

# 2 161
  • София
1. За ваксините - не мога да разбера в земята ли потъват тези ваксини на Пфайзер и Модерна, че все ги няма налични никъде? И защо така удобно се покриват и се слагат само на определени хора? Нали уж нямало кой знае каква разлика между АЗ и останалите две ваксини - защо е този подбор? За комисиите ми е ясно - трябва им ваксина с малък период между двете убождания. Обаче стана ясно, че доста хора от списъците за изборите няма да се ваксинират. Тогава къде ще отидат оставащите ваксини и защо няма да бъдат разпределени по пунктовете за ваксинация? Няма сила на света, която да ме убеди, че всичките ще бъдат използвани само за хората в комисиите.

2. За мерките - ако не беше трагично, щеше да е наистина комично. Извинявам се, обаче какви точно мерки ще се наложат, че не разбрах? Учениците 5 - 12 клас ДО? Ми те и сега са си ДО - 3 класа са присъствено и това е! Ресторантите ще работят до 22.00 ч.? Ми те сега си работят до 23.00 ч - какво точно си мислят, че се случва в този 1 час, който сега ще орежат - в 22.00 ч влиза някой болен и започва да кашля през следващите 60 минути до затварянето на ресторанта ли?

Аз съм в потрес от "мерките", които изобщо не са никакви мерки, но са наложени за 2 седмици. И след 2 седмици, като съвсем избуши и се срине здравната система, тогава евентуално ще налагат по-строги, за които ще чакаме да минат още 3 седмици, за да дадат резултат. А пък тези смотани ресторантьори вече не мога да ги трая - кои са пък те да казват дали ще затварят или не? Че кой ги пита пък тях бе? Ако трябва не ще затварят, ами и хоро ще играят - егати наглите хора. Как не ги е срам не знам
Напълно съм съгласен с вас.
Просто повтарят картинката от ноември. Тогава по същия начин пробваха с половинчати решения. Затова и смятам, че макс до седмица ще преразгледат наново мерките.

# 2 162
Барса, на тия хора им се полагат обезщетения. Разбираме ги, ама какво да направим? Да вържем вируса на каишка ли? Честно, какво да направим, че да не се задръстват болниците и да не умират хора? Мерки има/ше, не се спазват.
Ами много е просто какво да направите. Просто не ходете на мол, на ресторант, на дискотека и на фитнес.
Аз не мога да разбера защо се обвиняват ресторантьорите и т.н. Никой не ви кара насила да ходите по ресторанти, заведения, фитнеси и молове. Не ходите и не се заразявате, това е, толкова е просто.

# 2 163
Всъщност учителите в училището на,дъшеря ми се ваксинираха в интервал от три седмици, втората,доза им беше на втори март, така че, не , наистина не са пренебрегнати този път, даже напротив!

В училището на моите деца също всички желаещи учители и непедагогически персонал бяха ваксинирани през последната седмица на януари и първата на февруари. Получавахме в Школо подробна информация за брой ваксинирани и брой преболедували до момента. Малко над 30 души са се ваксинирали. Около 20 са с антитела. Целият колектив мисля е от около 100-на човека. Значи около 50 не са пожелали ваксина.

# 2 164
Всичко е точно!
Ваксинацията продължава с опашки, грешки и дублирани часове.

https://www.segabg.com/hot/vaksinaciyata-produlzhava-opashki-gre … 8ypAY-T62shqvcMxg

# 2 165
Напълно съм съгласен с вас.
Просто повтарят картинката от ноември. Тогава по същия начин пробваха с половинчати решения. Затова и смятам, че макс до седмица ще преразгледат наново мерките.

За това съм повече от убедена. Най-малкото, защото точно след седмица /на следващия брифинг/ болниците вече ще са пълни, тъй като ще има 7000+ хоспитализирани и лекарите ще са надали вой до небесата, че не могат да се справят. И няма да имат избор просто. Затова недоумявам защо, като виждат темпото на пълнене на болниците, не наложат тези мерки сега.

# 2 166
Барса, на тия хора им се полагат обезщетения. Разбираме ги, ама какво да направим? Да вържем вируса на каишка ли? Честно, какво да направим, че да не се задръстват болниците и да не умират хора? Мерки има/ше, не се спазват.
Ами много е просто какво да направите. Просто не ходете на мол, на ресторант, на дискотека и на фитнес.
Аз не мога да разбера защо се обвиняват ресторантьорите и т.н. Никой не ви кара насила да ходите по ресторанти, заведения, фитнеси и молове. Не ходите и не се заразявате, това е, толкова е просто.
Точно това щях да пиша...Навсякъде работата е намаляла,но никой друг не е затворен принудително...

# 2 167

Когато "просто не ходите", защото въпреки, че всичко "толерантно" е отворено и работи, имате правилната самонагласа, че има пандемия /цитирам премиера ни/, тези самоналожени противоепидемични мерки дават свободата на държавата да НЕ подкрепя пострадалите бизнеси - на хартия работят, никой не ги затваря, но на практика народът е призован и евентуално си е създал правилната самонагласа да не ги посещава. Не е особено справедливо и едва ли е добър начин да си опазиш икономиката. Просто цялата тежест се стоварва върху хората.

# 2 168
Не е ясно дали същите мерки от есента ще имат същия ефект сега при по-заразен вариант. Болниците и интензивните в момента се пълнят много по-бързо от преди.

# 2 169
Wink
Е как къде са отишли ваксините на Модерна и Пфайзер...
При хората с хаштаг
тийм пфайзер, тийм модерна...
Операторчета, стилистки... Бебо и Кремена Халваджиян и подобни...
При такива като тези от снимката с актьори празнуващи 8 март и спазващи изисквания от 6 човека на маса, ама са слели няколко маси, затова няма проблем...

Много жестоко ще се изложат с електронния си регистър и половината хора ще си загубят времето, ще отидат и ще се откажат, защото не са им осигурили желаната ваксина.

Иначе след недоволството на фитнесджии и ресторантьори, вече и почиващите в Занзибар недоволстват, че щели да им съсипят 2 седмици от живота в карантина

https://novini.bg/bylgariya/obshtestvo/650393
Диана Хаджиева с голяма група приятели била в Занзибар и сега недоволства, дава интервюта от там, защото тя дори била ваксинирана.

# 2 170
Скрит текст:
Когато "просто не ходите", защото въпреки, че всичко "толерантно" е отворено и работи, имате правилната самонагласа, че има пандемия /цитирам премиера ни/, тези самоналожени противоепидемични мерки дават свободата на държавата да НЕ подкрепя пострадалите бизнеси - на хартия работят, никой не ги затваря, но на практика народът е призован и евентуално си е създал правилната самонагласа да не ги посещава. Не е особено справедливо и едва ли е добър начин да си опазиш икономиката. Просто цялата тежест се стоварва върху хората.
Ако мога да попитам, като как точно кръчмите са стълб на икономиката? Колко % от БВП правят, какви данъци плащат и т.н.? Някъде се даде светлия пример за ресторант с 10 хил лв оборот месечно... Ами хайде стига вече с тези хрантутници и плужеци, дето само цицат, а? Освен, че смело декларират 250-300 хил заети, а в НОИ - около 100К на минимални заплатки... То и затова всеки сезон риват, че няма персонал...

# 2 171
  Не ходя, но и не съм ги обвинила в нищо. Не ми слагай думи от клавиатурата. Не ходя, защото уж спазват мерки, а де факто не. Видяхме и като бяха затворени, как работеха нелегално. Видяхме и купоните по 8ми март. Ми няма да стане.

# 2 172
След като хората не желаят да се затваря нищо, по-лесно и евтино би било да се остави всичко отворено, но да се започне масово безплатно тестване и карантиниране
Вместо едни пари да потъват под формата на подпомагане на затворени бизнеси - то тези пари да се вложат в тестове.

# 2 173
Ама аз нямам нищо против това, че Бебо, Кремена, Магърдич и всички останали са се ваксинирали с Пфайзер/Модерна. Дори се радвам за тях. За лекарите, учителите и членовете на секционните комисии също се радвам. Просто недоумявам, защо аз няма да мога да се ваксинирам с някоя от тези две ваксини? Защо на мен ми се налага ваксиниране с нещо, с което не желая да се ваксинирам? Защо не са осигурени достатъчен брой И от тези ваксини, за да може повече хора да получат от тях? И оправданието с цената е пълна глупост за мен - изхарчиха купища пари за какви ли не простотии, а не можаха да дадат за иРНК ваксини. Но дори и цената да е причината - ами пуснете ги на пазара тези ваксини бе хора. Пуснете ги, ако щете и на 100 лв на доза. Който иска ще си плати и ще си се ваксинира с това, с което иска, а пък така и държавата ще си лапне надценката. Който няма претенции ще си се ваксинира с каквото има. Ето това не го разбирам - защо се отнема правото на избор на хората. Сега разбира се ще се каже, че нямало доставки. Ми хубаво, ама когато пристигнат, къде по ягодите изчезват, та все ги няма?

# 2 174
Лейди, това звучи като от сферата на фантастиката. Няма да се случи у нас.

Общи условия

Активация на акаунт