COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 316 575
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 2 235
  • София
РНК ваксините се пазят за втората доза на изборните комисии около края на месеца.
Аз не разбирам какво са се залепили всички за тези РНК ваксини? Важно е да имаш някаква ваксина, отколкото никаква. Ако се правеха масово РНК ваксините, щяхме да искаме Астра сигурно, щото ние сме все на въпреки.

# 2 236
  • София
Аз пък въобще не се ядосвам, че съм с АЗ, нито ме е яд на хората с рнк-то.
Важното е да сме повече ваксинирани и е жалко, че толкова малко ваксини поставят.
Скрит текст:
Ами 300 х. души ваксинирани, са си 300 х. души по-малко опасни .
колкото повече, толкова повече.
Освен това, наистина учителите работят в рискова среда, нека за тях и избирателните комисии да са рнк- то.
Никой не заделя за випове, според мен. то ваксини няма, остава и да ги складират някъде.
Следя всеки ден какво става с доставките и колко ваксини правят на ден., това е най- важното сега.
Мерките са половинчати, много глупости пак творят , направо недоумявам защо се правят, че нещо правят.
Да бяхме поне една трета ваксинирани, да пускат вакханлията, ама сега е повече от неразумно.
Ресторантьорите бучат, а кой ги припря да отворят, като виждат какво става с броя заразени.
Скоро пак ще ги затворяят, което за мен ще е жалко. И моловете не виждам да са заплаха, там въздух много.
Но... стара, изпитана тактика, нищо креативно . Децата пак ще пострадат.
Ето това е и моето мнение.

# 2 237
Каква е в момента статистиката на регистрирани заразени и починали на ден в България? Чета сега за Полша, че имат под над 17 хиляди новозаразени на ден и над 46 хиляди умрели за 10 месеца.

# 2 238
  • София
Не съм специалист, но за мен определено едни места са по-опасни от други.

# 2 239
РНК ваксините се пазят за втората доза на изборните комисии около края на месеца.

Пазят се, но "от бъдещите доставки" - затова копирах по-горе части от интервюто на министъра, за хората, които се питат, какво става с новите 21000 дози Пфайзер, които идват всеки понеделник.
Аз лично се втрещих от това интервю (защото предишното изречение на министъра беше, че вторите дози се пазят и после се наложи да даде обяснение - как точно).

# 2 240
Каква е в момента статистиката на регистрирани заразени и починали на ден в България? Чета сега за Полша, че имат под над 17 хиляди новозаразени на ден и над 46 хиляди умрели за 10 месеца.
https://covid.tobel.bg/#map=7/3108226.59/5539093.94/0
Кликаш на долното дясно червено бутонче, там има графики.
Или тук:
https://www.worldometers.info/coronavirus/country/bulgaria/

# 2 241
  • ВАРНА
Айде  след като  Гърция обявиха че искат от 14 май  да  пускат туристи само с ваксинационен паспорт и Испания и Португалия обявиха че искат около 20 май  да пускат само ваксинирани туристи в страните си.
  Окончателното решение обаче ще бъде взето края на март.

Турция умуват  още въпреки че те не са зависими от Брюксел много вероятно и те към края на май месец да пускат само ваксинирани  туристи и неваксинираните под 7 дневна карантина в изолиран мотел.

# 2 242
След като хората не желаят да се затваря нищо, по-лесно и евтино би било да се остави всичко отворено, но да се започне масово безплатно тестване и карантиниране

Защо мислите,  че хората у нас са много по-различни от тези навън?
Навсякъде се налагат мерки от властите, никъде не очакват от населението да го нахокат и то да се самодисциплинира веднага и завинаги.

Хората са еднакви навсякъде.
Обаче не навсякъде мерките се съобразяват с желанията на хората.

# 2 243
Като откриха регистъра казаха, че може да посочиш предпочитание, но ще те ваксинират с каквото има. Което беше тъпо, защото сега сума народ няма да отиде, защото ще си чака рнк, и после защо има хаос. И идеята на регистъра отиде на кино.

# 2 244
А каква пародия се очертава по изборите, неам думи... Клиент който е в ЦИК досега ми обясняваш как мобилни екипи ще ходят при болните и карантинирани те... С урна... Питам го:Ако аз и мъжа ми сме зле, както бяхме при нашето боледуване, как ще се вдигна да гласувам? Отговор:Ми някой съсед или децата....
Казвам:а децата едното на 5,другото на 7,как ще ме вдигат, пък съседа как да влезе при нас, болните??
Отговор:ами  не знам

# 2 245
  • София

Пазят се, но "от бъдещите доставки" - затова копирах по-горе части от интервюто на министъра, за хората, които се питат, какво става с новите 21000 дози Пфайзер, които идват всеки понеделник.
Аз лично се втрещих от това интервю (защото предишното изречение на министъра беше, че вторите дози се пазят и после се наложи да даде обяснение - как точно).

Пазят ги за “техни хора”. По стара българска традиция.

# 2 246
  • София
Като откриха регистъра казаха, че може да посочиш предпочитание, но ще те ваксинират с каквото има. Което беше тъпо, защото сега сума народ няма да отиде, защото ще си чака рнк, и после защо има хаос. И идеята на регистъра отиде на кино.

Циркът е пълен, както и се очакваше. Хората, записани за утре примерно, прозвъняват мед.центрове и болници, които дори нямат достъп до данните в системата, за ваксини да не говорим. Но все пак, защо ще се отказват, каквото има, такова. Това да не е сергия на пазара да си избираш домати?, цитирам моето джипи.

# 2 247
# 2 248
Пратиха ми напомняне за ваксинацията утре. Да видим.
Скрит текст:

# 2 249
Дали са възможност за отбелязване на предпочитана ваксина и сега хората с право се чувстват прецакани. Знаеше се, че няма да има достатъчно напр. от Бионтех, за чий им беше да правят внушения, че ще се съобразят с желанието на индивида на 12 март да си сложи точно Бионтех...

Общи условия

Активация на акаунт