COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 316 058
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 2 355
  • При семейството си
В България, ако не си в някоя от приоритетните групи (за които са РНК ваксините), на практика имаш ли право на избор, освен АЗ?

# 2 356
Сега обясняват за платформата.
Ако откажеш, по причина, че няма РНК, не се запазва регистрацията ти до доставка, а се заличава.
Правиш си нова, не се знае за кога и чакаш наново.
Но поне имаш право на ново записване.

В България, ако не си в някоя от приоритетните групи (за които са РНК ваксините), на практика имаш ли право на избор, освен АЗ?

В платформата имаш опция, но не ти гарантират наличност.

# 2 357
Моите наблюдения дотук от Астрата. Ние с мъжа ми и всички около нас под и малко над 50 бяхме с реакции за една нощ. Температура, втрисане, на сутринта главобол като след препиване. До обяд отшумя.
Всички възрастни, над 70, нашите родители, родителите на приятели, не усетиха нищо. Наспали са се хубаво и някои дори парацетамол или нещо подобно не взеха. А ги бяхме предупредили, да пият нещо, за да изкарат спокойно нощта.

# 2 358
Няма да наваксвам, бързам да споделя. За пореден път се забавлявам, слушайки новините. Епидемична мярка в някой места щяла да бъде да не се слуша в заведенията силна музика. Падам, честно. Той вируса като чуе музика и веднага влиза в заведението.

# 2 359
  • на пистата
Очакваше се.

Писмо-сигнал до Министъра на здравеопазването д-р Костадин Ангелов, което му изпратих днес:

Уважаеми г-н Министър,

Регистрирах се в онлайн платформата за ваксина his.bg и получих потвърждение за деня и часа: 11.03.2021г. в 09:40 ч., както и за мястото на ваксинация - Медицински център 1 - Карлово.

Днес, ден преди ваксинацията, реших да се обадя в центъра, за разбера дали всичко е наред. Бях изумена, когато ми отговориха, че ваксинации в Медицинския център няма да има и че съм била подведена в тази платформа. Имам запис на разговора и при интерес от Ваша страна, бих могла да Ви го предоставя. Странно е, че не сте се договорили с центъра за извършването на дейността по ваксиниране, а той съществуваше дори в заповедта ви. Посъветваха ме да позвъня в МБАЛ "Д-р Киро Попов" и да разбера дали там няма да поставят ваксини. Опитах няколко пъти да се свържа, но постоянно даваше заето. Затова позвъних в Община Карлово. От там ми казаха, че е имало сигнали и от други граждани за този проблем. А за ваксинации в болницата изобщо не се говори, нито за зелен коридор, тъй като не са идвали ваксини в Карлово, освен няколко десетки дози за 4-5 лични лекари преди време.
Смятам, че незабавно трябва да поправите грешката в платформата и този пропуск. Аз съм на 71 години и се надявам да се погрижите за мен и хората на моята възраст. Личните лекари в Карлово чакат Вашата намеса и респективно благоволението на РЗИ Пловдив, за да запазят живота и здравето на пациентите си. Ние, от Карлово, не сме долна категория хора, за да ни оставяте незащитени. Свършете си работата, за която ви е възложено високо доверие и ви се плаща заплата, и не казвайте, че има други градове с много заразени, към които ще насочите повече ваксини.
И в Карлово ли трябва да станат много заразените, за да ни изпратите ваксини?

Преди малко получих напомнящ мейл за моята ваксинация утре, която няма да се състои по вече известни на Вас причини, но пък напомнянето е от името на Министерството на здравеопазването. Ако не беше тъжно, щеше да е смешно!
Кажете на Вашите заместници да не се хвалят колко много хора са се регистрирали в платформата. Има ли смисъл?
Смятам, че трябва да изпратя този сигнал и до медиите, за да не бъдат подведени и други граждани с тази недообмислена онлайн платформа за регистрация за ваксинация в несъществуващ кабинет с несъществуващи ваксини...

Желая Ви успех в работата и на изборите, д-р Ангелов!

С уважение:
Виргиния Димитрова

# 2 360
  • София
Няма да наваксвам, бързам да споделя. За пореден път се забавлявам, слушайки новините. Епидемична мярка в някой места щяла да бъде да не се слуша в заведенията силна музика. Падам, честно. Той вируса като чуе музика и веднага влиза в заведението.
Да, до 80 децибела. В темата за ДО го прочетох и се смях с глас. Joy

# 2 361
Пуснете текста на писмото си до сутрешните блокове и по-големите сайтове.
Сутрешните блокове имат и ФБ страници.

# 2 362
  • на пистата
Пуснете текста на писмото си до сутрешните блокове и по-големите сайтове.
Сутрешните блокове имат и ФБ страници.
Пуснато е.Аз се записах в този център за 15-ти..ама явно няма да ти огрее.

# 2 363
  • София
Да, до 80 децибела. В темата за ДО го прочетох и се смях с глас. Joy
85 децибела и нито децибел повече!
С решение на Областния кризисен щаб се връща  и едно от ограничения за ресторантите в областта, в които музиката не може да е по-силна от 85 децибела. Целта е да не се допуска превръщането на заведенията в дискотеки, въпреки  ограничения час - до 23:00 часа.  от ТУК
Това е за Пловдив.

# 2 364
Могат да забранят и оцета в салатите, примерно. Все е някаква мярка.

# 2 365
И аз мисля, че намаляване на музиката е с цел да не стават да танцуват хората и да са в близък контакт.

# 2 366
С цел да не викат най-вече. Но тези полумерки изобщо не съм убедена, че ще са достатъчни за британския.

За да си запише човек час за ваксина в София, изглежда трябва вече да планира действието през нощта, защото местата се запълват бързо след отварянето на нов ден за регистрация (допуска се до 21 дни предварителна).
Чета как хора, които не знаят още този факт, се лутат из страницата и се чудят защо на никоя дата не им се получава да се регистрират. Фрустрирани, се обръщат за помощ и граждани отнякъде им обясняват.
Измислихме дигиталния еквивалент да те препращат от гише на гише, и да не можеш да се оправиш без някой външен човек да ти обясни какво всъщност трябва да направиш.
А казват, че Информационно Обслужване не било способно на иновации.

https://www.facebook.com/glimz/posts/10160705358782785

Последна редакция: ср, 10 мар 2021, 20:42 от LillyM

# 2 367
Аз съм заявила РНК, но ако няма съм съгласна на АЗ.
И майка ми е почти съгласна, само за глаукомата се притеснява, че тя много щателно чете всички листовки на лекарства.
Аз съм с глаукома и се ваксинирах с АЗ. Има ли някакви противопоказания за хора с глаукома? Аз не съм попадала на такава информация.
А за заведенията и музиката- мисля , че е правилно решение музиката да е тиха. Когато е много силна, хората не се чуват, викат и се приближават един към друг, направо крещят, за да си кажат две думи- ужасно е.

# 2 368
  • Сф
На никой насила няма да му бият ваксина, която не иска. Никъде по света в момента няма свободен избор на ваксина за редовия данъкоплатец - каквото има в пункта - това е.
Германците що не ни дариха или дадоха назаем като не я искат зенеката?
Не става дума за каприз при избора, а спрямо здравословното състояние на човек. Тук хабер си нямат и като стадо са повели всички за АЗ. А света ваксинира уязвимите точно с пфайзер. Каприз е на звездите и някои по-равни, за тях има избор явно..

# 2 369
  • Варна
А света ваксинира уязвимите точно с пфайзер.

Не е съвсем вярно. Великобритания си ваксинира най-възрастното население точно с Астра -Зенека, включително и резидентите в домовете за социални грижи. Резултатите са повече от добри.

Общи условия

Активация на акаунт