COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 316 124
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 2 340
  • София
Повечето неща, които се пишат тук за AstraZeneca, са опровергани и доказани като погрешни схващания (ниска ефективност, маймунския вирус, невъзможност за прилагане при възрастни), публикувани са линкове и тук, и къде ли не, вижда се, че нещата са различни, ваксината вече се препоръчва за хора над 65 в Италия, Франция, Норвегия. Новината за Швейцария е поредният "развален телефон", пускали сме и това.
Това си е търговска война по учебник, за съжаление, насред пандемия...

# 2 341
  • София
Ами то и тук нямаш право на избор на ваксина, дори да заявиш желание, ти предлагат каквото има . По желание, след като имат достатъчно налични от всички видове, някога, но не сега...
Това с тази платформа е за да се пресеят желаещите и при липса на желаещи и останали отворени дози да има на кого да се обадят.
Все пак има хора които биха искали една, но ли липса се съгласяват на каквато има налична.
Когато бяха по-групи имаха малко желаещи, сега май интереса стана по-голям.
АА

# 2 342
  • Другата България
Аз пък ще ви изброя  моите човешки разбирания  защо клоня към АЗ.
1. Съм с много болежки и над 70. Изобщо  не  са регистрирани при ЛЛ.
2. Смятам че АЗ не е толкова агресивна . По леко се понася от  възрастните.
3. По добре е  транспортера да е на шимпанзе  отколкото  чошешки или изкуствен .
Ми шимпанзетата са по здрави от хората . Имунната им система е по калена . Кое оцелее.
4. Между  ваксинацията и реваксинацията има 3 месеца. Ако е вярно че имунитета стига до 9 месеца  и трите за реваксинацията  , изкарвам  1 година защита . Така ще се  ваксинирам за напред по едно и също време.
Записа ли се?
Дори и в момента има АЗ колкото искаш в областния ти център.
В РЗИ, в двете болници, когато записвах майка ми, всички часове бяха в зелено.

# 2 343
Ренинел, бях посочила, че нямам претенции. Не помня как беше точно формулирано.

Скрит текст:
Звъннаха ми, да ми съобщят, че вместо на 11.03, ще ме имунизират на 12.03. След 14 ч. с Астра Зенека. Спях и докато реагирам, ми затвориха.
Кво стана, че местят хора, не знам. Това за Бургас, болница “Маджуров”.
Станало-както обикновено тука са неуредици..А АЗ ли бяхте заявили?

# 2 344
  • София
Цитат
Като откриха регистъра казаха, че може да посочиш предпочитание, но ще те ваксинират с каквото има. Което беше тъпо, защото сега сума народ няма да отиде, защото ще си чака рнк, и после защо има хаос. И идеята на регистъра отиде на кино.
Аз разбира се, че няма да ида да ми поставят АЗ!
Защо? Не се заяждам - интересни са ми аргументите ви.
Аз също исках РНК ваксина, но ако "устискам" докато дойде деня, който си избрах др. седмица- слагам АЗ, ако няма друга.
1. Много по-ниска ефективност (около 60 % срещу > 90 %) - 3 седмици след първа доза - 76%, с отложена от ок. 12 седмици вторза доза - ефективността нараства до над 82%. Пази от леталитет - 100%
2. Голяма каша с това кога да се прилага втората доза -> липса на достатъчно изучаване на ваксината и съответно показва претупване и учене в движение. В Австрия спряха една партида поради много тежки странични действия и дори 1 починал. няма каша, мисля, че вече се изясни
3. Не искам да вкарват в мен животински аденовирус. Алтернативната да бъде "вкаран" вирус, дошъл от прилеп или кой знае от къде не е по-лицеприятна
4. Странични действия, стара технология. - странични действия имало и след РНК, но след втора доза. Стара технология може би е равно на позната технология
5. Последно, но не и по значение: арогантността на англичаните и неспазването на договорите им с ЕС. Да връщат 300 млн евро и да си бият камшика. На място на ЕС бих им направил живота на всички други бизнеси в ЕС доста, доста черни. - нямам какво да кажа тук Simple Smile

Извинявам се за подчертания текст, не успях с червено или там в цвят.

# 2 345
  • Немция
Аз съм против, защото АЗ я разрешиха за хора над 64 години в Германия само за да не хвърлят няколко милиона дози, че то и хвърлянето на боклук е скъпо. Да премахнат реда за ваксинация е абсурд. Сега ще видим колко желаещи има и дали все пак няма да хвърлят или по-скоро да подаряват. Швейцария пък въобще не я иска тази ваксина.
Ваксината на АстраЗенека издържа 6 месеца при правилно съхранение. За какво изхвърляне става дума?

За промяната на препоръката, че може да се слага на хора над 65, и аз като Лили чета, че е заради наличие на повече данни как влияе на възрастните. Тоест не виждат проблем да се ваксинират и хора над 65 с нея.

Дания, Швеция, Франция също смениха препоръките си за АЗ.

# 2 346
За мен насаденото усещане, че АЗ е за плебса, а РНК за елита, е медийно. Дойде от там, че АЗ е стара технология, а другата - иновативна. Освен обективните причини, поради които определени медицински състояния по-добре се понасят от РНК, всички други са необосновани, мое мнение. Имат позната, която едва не се спомина от Модерна и други няколко без реакции, същото и за Файзър и за АЗ. Да, казаха, че векторната е по-реактогенна. И моите наблюдения са, че при младите хора има по-бурен ефект.
Аз, лично, се чувствам по-сигурно с технология, която има по-дълъг експлоатационен опит, затова избрах АЗ. Дали съм била права, времето ще покаже.
Между другото, и Спутника, дето толкова хора я чакат, и тя е със същата висока реактивност като Астрата, но няма много публикации по темата у нас. Като се появи, ще видим. Дано сме живи и здрави!

# 2 347
  • на пъпа на Златията
3. По добре е  транспортера да е на шимпанзе  отколкото  чошешки или изкуствен .
Ми шимпанзетата са по здрави от хората . Имунната им система е по калена . Кое оцелее.
4. Между  ваксинацията и реваксинацията има 3 месеца. Ако е вярно че имунитета стига до 9 месеца  и трите за реваксинацията  , изкарвам  1 година защита . Така ще се  ваксинирам за напред по едно и също време.
Записа ли се?
Нямам съмнение че в областния ми център  ще свършат ваксините. Пощурели са да боледуват и не ми се бута по болниците . Работят по  производство на областни  мутации. Да мине  баба Марта  че в момента  прехвърча сняг.

# 2 348
  • Другата България
Скрит текст:
Записа ли се?
Нямам съмнение че в областния ми център  ще свършат ваксините. Пощурели са да боледуват и не ми се бута по болниците . Работят по  производство на областни  мутации. Да мине  баба Марта  че в момента  прехвърча сняг.
Съжалявам, трудно ти схващам мисълта.
Пишеш, че си "ЗА" ваксините, казвам ти, че в момента и до края на месеца има подсигурени ваксини от РЗИ, засега със сигурност има АЗ. Освен това кабинетите за ваксинация са отделно от ковид отделенията, в РЗИ пък съвсем отделно, и няма нищо общо с болница/и.
Какви областни мутации, какво свършване на ваксините....

# 2 349
За промяната на препоръката, че може да се слага на хора над 65, и аз като Лили чета, че е заради повече данни как влияе на възрастните. Тоест също не виждат проблем да се ваксинират и хора над 65 с нея.
Дания, Швеция, Франция също смениха препоръките си за АЗ.
Не заради повечето данни, а заради по-малкото пари. За простолюдието и възрастните евтиното. Свиди им. Всички политици действат като промоутъри на АЗ, но не си я слагат.
Защо евреите се ваксинират с иРНК ваксина?

Последна редакция: ср, 10 мар 2021, 20:19 от maya_alex

# 2 350
Великобритания съобщава за още 190 смъртни случая от коронавирус и 5926 нови случая

Случаите на коронавирус и смъртните случаи рязко намаляват в резултат на мерките и тъй като разпространението на ваксината започва да има ефект.

Можем да видим нарастване на инфекциите, тъй като блокирането на Англия започва да се улеснява - с отваряне на училищата за всички ученици тази седмица - но надеждата е, че най-уязвимите към COVID-19 ще бъдат защитени с ваксината.

# 2 351
  • София
От брифинга разбрах, че хората избират, а накрая лекарите преценяват, че най-подходящата ваксина за всички е Астра Зенека:sweat_smile:
То може и да е така, ама звучи смешно.

Можем да произведем какъвто цвят кола иска клиентът, стига да е черен. Хенри Форд.

Какво казаха за хората, които са букнали час, но искат РНк? Могат ли да заявят друг час занапред и да освободят този или веднъж записан, или получаваш АЗ, или гориш форевър и не можеш друг път да се регистрираш за нов час?

# 2 352
  • на пъпа на Златията
Скрит текст:
Записа ли се?
Съжалявам, трудно ти схващам мисълта.
Пишеш, че си "ЗА" ваксините, казвам ти, че в момента и до края на месеца има подсигурени ваксини от РЗИ, засега със сигурност има АЗ. Освен това кабинетите за ваксинация са отделно от ковид отделенията, в РЗИ пък съвсем отделно, и няма нищо общо с болница/и.
Какви областни мутации, какво свършване на ваксините....

1. През пролетта  моя организъм е по изтощен .
2. Искам  да е по късно  за да хвана периода  на защита  когато повече боледувам .
 3, Имам вече  създадени навици  да се пазя за да мога  управлявам  процесите и не ми е належащо. . 

Макар че има една приказка "Човек предполага , Господ разполага"

# 2 353
От брифинга разбрах, че хората избират, а накрая лекарите преценяват, че най-подходящата ваксина за всички е Астра Зенека:sweat_smile:
То може и да е така, ама звучи смешно.

Можем да произведем какъвто цвят кола иска клиентът, стига да е черен. Хенри Форд.

Какво казаха за хората, които са букнали час, но искат РНк? Могат ли да заявят друг час занапред и да освободят този или веднъж записан, или получаваш АЗ, или гориш форевър и не можеш друг път да се регистрираш за нов час?
Точно това не стана ясно-макар,че май поне 3 пъти питаха.Освен ,че 100 пъти повтори,че лекарите на място щели да кажат коя е удачната-т.е.АЗ Точен цитат на Форд.

# 2 354
Аз съм заявила РНК, но ако няма съм съгласна на АЗ. Изобщо не се колебая.
Още повече, че много роднини, в т.ч. и леля ми, на 80, с много придружаващи заболявания, специално и ПМ, вече имат първа игла. Никой не е имал тежки реакции. Леля само лека отпадналост, никаква висока Т, с две думи, без проблеми.
И майка ми е почти съгласна, само за глаукомата се притеснява, че тя много щателно чете всички листовки на лекарства.

За тази вълна съм с лоши предчувствия, че ще е по-тежка от първата.
А хората са супер безхаберни.
Преди малко една майка на 3-4 годишно кашлящо и кихащо дете, най-спокойно си пазаруваше без маска, като не спираше да говори с мъжа си, той с маска под носа.
Питах касиерката защо я обслужи, вдигна мълчаливо рамене...

Общи условия

Активация на акаунт