COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 316 583
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 2 265
Имаме във входа семейство пенсионери на по 80 години. ..Не са контактни, само живи са
Горките хора. Има ли кой да им пазарува въобще? Какво се случва у нас в такъв случай?

Скрит текст:
На нас една съседка ни казваше, че се е заразила от опашката в аптеката. Зад нея кашлял някакъв човек продължително (това беше още в първата вълна и са само догадки, разбира се).

# 2 266
  • София
Тази сутрин в един от сутрешните блокове мимоходом  дочух, че в Австрия не искали АЗ заради някакъв гаф. Коментара на гостуващия беше, " а заради онзи флакон ли, ама той беше само един, стават такива неща, все пак е поточна линия"
 Какъв гаф и допуснат този път от АЗ ? 

# 2 267
  • София
Айде  след като  Гърция обявиха че искат от 14 май  да  пускат туристи само с ваксинационен паспорт и Испания и Португалия...

Не е вярно това за Гърция. Обявиха, че ще бъде опция заедно с негативен тест или наличие на антитела.
Скрит текст:
Няма да се прецакат да се лишат от деца-туристи, които не подлежат на ваксина и оттам родителите им, нито пък от туристи-антиваксъри, за които цената на ПСР-не е проблем.
Точно така е. Варненец отново пише невярна информация.

Туристите ще трябва да отговарят на три условия
Скрит текст:
Гърция има амбицията, ако го позволи епидемиологичната ситуация, да отвори вратите си за международен туризъм до 14 май, заяви днес гръцкият министър на туризма Харис Теохарис на Берлинското международно туристическо изложение ITB 2021, което се провежда в дигитален формат, предаде АНА-МПА.

На 18 гръцки острова всички са ваксинирани, рекламират ги като свободни от COVID

До тогава ще бъде разгледана възможността за пилотно отваряне, вероятно в началото на април, със страни от ЕС, както и с други страни, които са напреднали в процеса на ваксинация срещу коронавирус, като Израел. Теохарис подчерта, че всички тези планове ще се реализират съобразно с условията, които диктува пандемията.

Защо Гърция и Великобритания поискаха COVID паспорти

Министърът се обърна към потенциалните посетители на страната и ги увери, че Гърция е напълно готова да ги посрещне с един цялостен здравен протокол за лятото на 2021 г. В тази рамка туристите ще бъдат добре дошли при три условия: да са ваксинирани, да имат антитела или да представят отрицателен тест за коронавирус. Освен това туристите ще бъдат подлагани на случайни тестове, както и миналото лято, с тази разлика, че тези тестове ще бъдат бързи. Това означава, че тестваните няма да се налага да бъдат изолирани за 24 часа. Ако бъде установена положителна проба, туристите ще бъдат настанявани в подходящи центрове на разноски на гръцката държава.

Извинение не очаквам както винаги.
Виж как сам си се опровергал. Не само ваксинационен паспорт, а още две условия, които Попи е изброила. Т.е или паспорт, или антитела, или тест, а не само паспорт, както твърдиш в първия си пост.

# 2 268
Тази сутрин в един от сутрешните блокове мимоходом  дочух, че в Австрия не искали АЗ заради някакъв гаф. Коментара на гостуващия беше, " а заради онзи флакон ли, ама той беше само един, стават такива неща, все пак е поточна линия"

https://vtorifront.bg/article/avstriya-sprya-vaksiniraneto-s-ast … 9nIJKW3cCFhG77I2M

# 2 269
  • София
Скрит текст:

Страната разследва смърт на жена, починала след ваксинация с Астра Зенека. Спряха една партида, докато се установят подробностите, но в България стана малко "развален телефон" и гръмнаха, че спирали изцяло ваксинацията с АЗ. И докато някой обясни, че не е баш така, тя сензацията си тръгна.

# 2 270
  • София
peikovaaa, моля те оправи цитата, защото така не се разбира нищо.

# 2 271
И родителите ми са записани за понеделник за РНК-след съвети с лекари.Ако няма и аз ще освободя часове.Няма да се ваксинират с АЗ при положение,че лекарите им не я препоръчват за тях .
Толкова съм им бясна-ами да го затварят тоя портал като ще е така и да отварят коридорите.Поне няма да има освобождаване на часове ,а който иска ще може.Не знам толкова ли са глупави в тази държава ....само хаос да има

# 2 272
# 2 273
  • на вълнолома
Скрит текст:
Като откриха регистъра казаха, че може да посочиш предпочитание, но ще те ваксинират с каквото има. Което беше тъпо, защото сега сума народ няма да отиде, защото ще си чака рнк, и после защо има хаос. И идеята на регистъра отиде на кино.
Аз разбира се, че няма да ида да ми поставят АЗ!
Защо? Не се заяждам - интересни са ми аргументите ви.
Аз също исках РНК ваксина, но ако "устискам" докато дойде деня, който си избрах др. седмица- слагам АЗ, ако няма друга.
Хаоса ще си го създадем сами!
И аз искам иРНК, записана съм за нея. Имам познати ваксинирани и с нея, и с АЗ. Притесняваме единствено симптомите ,които мога да получа след нея, а мога и да не получа никаква реакция. За Пфайзер единственото, което споделят познати и учители на синът му са болка в мястото на убождане. При мен това да аргументите защо Пфайзер  .
Обаче съм съгласна и на АЗ, за да не чакам още месеци за ваксина, ако откажа. Предпочитам няколко часа неразположение (ако има), пред вирус,карантина и влошена психика!
 Най- добрата ваксина е поставената, за мен!
Интересно ми е да чуя и вие защо тази, а не онази.

Последна редакция: ср, 10 мар 2021, 16:16 от peikovaaa

# 2 274
В момента у нас около ваксината на "Пфайзер" сияе ореола на "ваксина за специални хора", докато "АстраЗенека" се води за "ваксина за народа". Въпрос на престиж е да пуснеш в социалните мрежи снимка как те ваксинират с "Пфайзер" - значи си от ония, "избраните".
Жалки картинки на фона на вълната новозаразени и бъркотията в организацията на ваксинирането у нас.
Ама друго си е да си с "Пфайзер" - като Бебо Халваджиян и Ко... Smirk И да се похвалиш не е грях. Пък "АстраЗенека" - викат й "маймунската ваксина", щото векторът бил аденовирусен вектор от шимпанзе. Как да се похвалиш с такава?  Mr. Green
При липса на медицински причини за избор, които да определят друго, най-добрата ваксина е поставената. Останалото е суета.
Майтап накрая да излязат някакви нови анализи и да се окаже, че АЗ е по-ефективна от Пфайзер 😂😂😂

Последна редакция: ср, 10 мар 2021, 16:06 от Donna Paulsen

# 2 275
И докато някой обясни, че не е баш така, тя сензацията си тръгна.
Точно така; ваксините с АС не са спрени, а само флаконите, свързани с два инцидента, които са 6.000 на брой. Миналата седмица след ваксинация две медицински сестри от една и съща клиника, имунизирани от един и същ чардж на ваксината, развиха усложнения (още се разследва причината) и едната от тях почина. Има и трети "инцидент" с усложнения, но от Пфайзер; жената също почина.

Тук проследяват всеки един такъв случай и шумят, докато не се намери причината. Задължителна ваксина в Австрия няма нито една до момента.

Имунизираните до днес са:
608.045 (7,84%) с първа доза и 252.097 човека (3,25%) с две пълни дози.

ПП Оправих горе, за да съм максимално точна. Не са развили странични ефекти - двете последствия не са свързани официално с ефекти от ваксината (проблем със съсирването на кръвта и белодробна ембулия).

Последна редакция: ср, 10 мар 2021, 16:11 от Анонимен

# 2 276
От брифинга разбрах, че хората избират, а накрая лекарите преценяват, че най-подходящата ваксина за всички е Астра Зенека:sweat_smile:
То може и да е така, ама звучи смешно.

# 2 277
Повдига се този въпрос в темата, но и аз да питам. Какво става ако се ваксинираш, но вече си заразен? Може да си безсимптомно, може да се мислиш "настинал". Казваха с остро състояние не е препоръчително. Бебета с други ваксина са ваксинирали леко хремави.

# 2 278
  • на пъпа на Златията
Дали са възможност за отбелязване на предпочитана ваксина и сега хората с право се чувстват прецакани. Знаеше се, че няма да има достатъчно напр. от Бионтех, за чий им беше да правят внушения, че ще се съобразят с желанието на индивида на 12 март да си сложи точно Бионтех...
Кой кога  е правил някакви внушения??
Ясно се каза че следващото ваксиниране ще става след  11-ти. И ясно се каза че ще ваксинират с каквото има . Тези които не са предявили  избор , ще  ги повикат за АЗ. Другите дето са предявили , ще чакат , когато има от предпочитаните  от  всеки .
Толкова ли е сложно да се разбере??
Това че са казали че са дошли 20 хлд дози не значи че са мен , като съм се регистрирала за 1-ва в платформата . Те са за  вероятно за втора , които са се ваксинирали с 1-ва , преди месец  и за приоритетни  групи.

# 2 279
  • Варна
"Стотици деца на възраст между 12 и 16 години, които са били подложени на ваксинация Pfizer / BioNtech в Израел, не са получили сериозни странични ефекти, каза високопоставен служител пред Guardian, един от първите признаци, че инокулациите с Covid-19 могат да бъдат безопасни за непълнолетни преди резултатите от клиничните изпитвания.

Израелското министерство на здравеопазването препоръча да се ваксинират някои тийнейджъри, ако страдат от основните състояния, които ги правят уязвими към заразяване с коронавирус.

"Досега сме имунизирали някъде около 600 деца", каза в сряда Боаз Лев, ръководител на работната група за ваксините. „Не видяхме големи странични ефекти; дори незначителни са доста редки. Това е обнадеждаващо. "

https://www.theguardian.com/society/2021/mar/10/israel-says-600- … ious-side-effects

Общи условия

Активация на акаунт