COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 316 913
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 2 190
  • София
В момента у нас около ваксината на "Пфайзер" сияе ореола на "ваксина за специални хора", докато "АстраЗенека" се води за "ваксина за народа". Въпрос на престиж е да пуснеш в социалните мрежи снимка как те ваксинират с "Пфайзер" - значи си от ония, "избраните".
Жалки картинки на фона на вълната новозаразени и бъркотията в организацията на ваксинирането у нас.
Ама друго си е да си с "Пфайзер" - като Бебо Халваджиян и Ко... Smirk И да се похвалиш не е грях. Пък "АстраЗенека" - викат й "маймунската ваксина", щото векторът бил аденовирусен вектор от шимпанзе. Как да се похвалиш с такава?  Mr. Green
При липса на медицински причини за избор, които да определят друго, най-добрата ваксина е поставената. Останалото е суета.

# 2 191
Ако започнат да се продават ваксините на търговски принцип при този недостиг, цената едва ли ще е “приятна”. 100 лв. доста оптимистично идва, защото много хора ще дадат без да се замислят 100 лв. за ваксина. Че той един ПСР излиза повече, да не говорим колко хора плащат по 500 лв. за пакет преглед, изследвания, скенер и изписаните лекарства. Сложете още някоя друга нула след предполагаемата цена от 100 лв. и пак да помислим наистина ли искаме да се продават в аптеките.

Докато се чакат РНК ваксините, ваксинираните в зелените коридори с АЗ вече са с имунитет срещу среднотежко и тежко изкарване, че до голяма степен и срещу заразяване.

# 2 192
По моя информация Файзер се слагат и на служители на съдебната система - по-конкретно съдии в някои областни градове. Не знам масово ли е. И редно ли е.
В София ваксини (никакви) не се слагат нито на съдии, нито на съдебна администрация.

# 2 193
Tays,
Скрит текст:
другата седмица на спа Wink
И при мен в неделя стават три седмици от ваксината. Мислех да тествам антитела, но и аз ще пропусна. Може като отида за втората игла.

# 2 194
  • София
В една facebook група има хора, които правиха антитела след първа доза на Астра Зенека. Пари на вятъра са си, никой нямаше антитела...

# 2 195
  • София
И аз мислех на 3тата седмица да си пусна за антитела, има няколко вида домашните тестове по аптеките, някой дали има опит?

https://sopharmacy.bg/bg/product/000000000030016150

https://aptekamedea.bg/test-brz-antitela-za-covid-19-kh-1br-folium-v1

# 2 196
Зам шефът на БСП Георги Свиленски и той бил положителен за Ковид и по стара традиция , като шефката си Нинова с резервирано място вече във ВМА.

# 2 197
По моя информация Файзер се слагат и на служители на съдебната система - по-конкретно съдии в някои областни градове. Не знам масово ли е. И редно ли е.
В София ваксини (никакви) не се слагат нито на съдии, нито на съдебна администрация.
Те и на съдебната охрана още на всички  не са слагали.
Онзи ден една полицайка ми разказваше как цял ден пазила някакъв лудко по ЗЗдравето, че си пили и кафе, и цигари го черпила и като го прибрали в психиатрията и се оказал положителен.

# 2 198
И аз мислех на 3тата седмица да си пусна за антитела, има няколко вида домашните тестове по аптеките, някой дали има опит?

https://sopharmacy.bg/bg/product/000000000030016150

https://aptekamedea.bg/test-brz-antitela-za-covid-19-kh-1br-folium-v1

В дилема съм и аз какво да правим с тестването за антитела. Тези тестове не са ли само ДА/НЕ. Аз бих искала количествен да направя, за да видя 200 ли са и 2000....

# 2 199
Няма смисъл от тестове преди да станат 3 седмици. Най-добре количествен след 4 седмици.

# 2 200
Учудвам се, че все още има хора, които вярват, че всички желаещи училтели и лекато в страната са ваксинирани.  От първа ръка - не са.  Много учители още чакат обаждане, повечето още нямат втора доза.
 Аз съм супер доволна, че не чаках, утре стават три седмици от първата игла на АЗ и в понеделник мисля да си пусна едни антитела за спорта Simple Smile

Фиаското с това приложение ще е пълно и очаквам големи скандали утре, които ще си ги отнесат лекарите/сестрите по места, които най-малко ще го заслужават, ама такъв е животът.

# 2 201
  • София
В една facebook група има хора, които правиха антитела след първа доза на Астра Зенека. Пари на вятъра са си, никой нямаше антитела...
Въпросът е колко седмици след първа доза?
Идеята на втората доза на АЗ не е да чакаш 3 месеца, за да си покрит с антитела.

# 2 202
Един колега от темата беше публикувал резултат 2 седмици след АЗ, който показваше че има антитела. Но е рано, по принцип. Аз ще си правя домашен тест на 3 седмици и количествен на 4.

# 2 203
По спомен мисля цената на мерките за 2020 + януари бе към 6 млрд лв (соц министър). Как пък НИТО един кръчмар не излезна и не каза едно "благодаря" на тези, дето с техните данъци му осигуряват тези помощи...

Ако не греша, помощи получават само тези, които фигурират в регистрите, като получават помощи /ако това е точната дума/ спрямо декларираното. Не виждам защо един данъкоплатец трябва да благодари на държавата, че му осигурява подкрепа при извънредни обстоятелства.

# 2 204
Тук един съфорумец беше пуснал графики в неделя за формирането на антителата при АЗ и сроковете.
Още не сме да се разпищолваме. то дали ще ни дойде и времето. Особено в това настоящо безумие.
Ако ще затварят заведенията, да затварят и спа курортите, иначе никакви мерки не са това.
Според мен от фитнесите дойде бумът. До нас има една сграда, леле къв всенароден екстаз кипи от всички прозорци всяка вечер, на латино, степове и всякакви други музики, дъх в дъх са.

Общи условия

Активация на акаунт