COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 315 073
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 2 700
  • на пъпа на Златията
Скрит текст:
Не видях дали е писано, но и Норвегия временно спря ваксинацията с АЗ.

Европейската агенция по лекарствата (EMA) тества ефективността на лечение с антитела срещу Covid-19.  EMA обяви, че лечението с агентите Bamlanivimab и Etesemivab от американската фармацевтична компания Eli Lilly ще бъде проведено в ускорено.  Резултатите от проучванията вече се оценяват, въпреки че тестовите серии все още не са завършени и все още не е подадено заявление за одобрение за ЕС.  Според първите резултати от две проучвания, препаратите в комбинация могат да бъдат ефективни срещу болестта Covid 19.  Не е ясно колко време ще отнеме процедурата за изпитване.

https://www.tagesschau.de/newsticker/liveblog-coronavirus-donnerstag-193.html
rorik, не се явяват, защото не искат АЗ. За какво друго?
[/quote]
Като започнеш от това че съм заета да помагам в РЗИ  и като вируса стане  грип , ще ме уволнят , работя в ковид отделение и като го закрият няма 1000 лева, наели са ме  социалните да пазарувам на самотни хора  а те изобщо не ме допускат , щото цяла нощ  съм на таферич и нищо не работя а получавм минимална , .. , ...
Избълвам   100 заявки и блокирам  100 човека да не могат да се  ваксинират .Забавям процеса .  И аз си  вземам заплатица и си сФиркам Ако знаете как  съм се борила с  тийнове да ги уча на морал и колко работа затриват на  хората.

Последна редакция: чт, 11 мар 2021, 17:04 от rorik

# 2 701
Имам въпрос към тези,които са регистрирали свои роднини в информационната система за запазване на час за ваксина. При регистрация на близък възрастен роднина, може ли да се даде друг телефон за връзка, тъй като въпросният роднина не може да се справи със смс-и, потвърдителни номера и т.н.?

# 2 702
Понастоящем Италия също прави пауза на специфичната партида от ваксината на Astra Zeneca, използвана в Австрия, когато една жена е починала от кръвен съсирек - десет дни след ваксинацията.

Австрия, Естония, Латвия, Литва, Люксембург също са спрели конкретната партида ваксина Astra Zeneca.

Норвегия, Дания и Исландия преустановиха всички ваксинации с Astra Zeneca до допълнително известие.

# 2 703
  • Варна
Някой днес, от Варна да има впечтления, как върви ваксинацията, има ли ваксини, какви , опашки има ли и т.н. ?

# 2 704
Италия също временно спря използването на коментираната партида на АЗ
Значи България ще остане единствена май, дето продължава усилено да ваксинира с АЗ

# 2 705
  • София
Не спират АЗ, спират конкретна партида.

# 2 706
Извън това, случаите си вървят. Оказах се права, че новите мерки отново започват от ДО. И за да не насаждам напрежение ще уточня, че да, децата не са буквално затворени, не им е забранено да излизат, но стоенето на ДО е пагубно за психосоциялното им развитие. Ако не ходят на спорт, записвайте ги, или на нещо друго групово, особено големите, защото се десоциализират, филмират се и затъват в едни неприятни неща. Ако са пубери и мълчат може и да не е толкова очевидно, но е факт, доказан научно вече в страните с подобни мерки. Организирайте срещи с приятели, ритане на топка, не знам и аз. На открито не е и против мерките по никакъв начин, но наистина е важно.
За съжаление ще трябва да се съглася с това мнение. Виждам го вкъщи. Големият си е интроверт, но в момента нежеланието му да се вижда с когото и да е става плашещо. Осми клас е, в новото училище нямаше време да се ориентира, да създаде контакти. Бутам го, предлагам му възможности, идеи...страшно е.
Разбирам го това, но се намираме в извънредна ситуация. Не само ние, целият свят, не е бил в такава извънредна глобална ситуация засягаща пряко, по един или друг начин, живота на всеки един на тази планета от Втората световна война насам. За щастие, благодарение на ваксините, има много добри изгледи тази извънредна ситуация в която се намира света вече 2-а година, да не продължи още години наред, а доста по кратко.

https://nova.bg/news/view/2021/03/11/318852/кои-мерки-се-затягат-в-софия-заповед/
Адмирирам решението. Виждайки че централната власт отказва да вземе решение за цялостен подход за търсене на добри и бързи резултати чрез затягане на мерките, на регионално ниво се взима нелекото решение да спрат от у-ще от утре в София, всички ученици от 5 клас нагоре. Както и спиране на университетите. Не ми харесва, че се действа само на парче и се почва с учениците, ако се действа стратегически, затвориме и заведения + у-ща наведнъж ще постигнем много по бърз, силен и скоростен резултат. Но и не можем да не направим нищо и само да гледаме как вируса расте. За човешки животи става дума, освен за опазване на здравната с-ма.

Последна редакция: чт, 11 мар 2021, 17:09 от Анонимен

# 2 707
https://m.dir.bg/dnes/obshtestvo/ima-pochinal-sled-vaksinirane-s … tova-e-prichinata
Не видях да е пускано. Има починал след ваксина. Не е ясно дали е от нея. Ваксината не е АЗ.
Днес се получи много терапевтично за колебаещите се - питане за проблемна партида на АЗ и успокояване с факта, че има починал,  но от друга ваксина....

# 2 708
Въпросната партида е с 1 милион дози, които са доставени в 17 държави в ЕС.

Според тази статия, ето как изглежда статистиката на шведската "Агенция за медицински продукти" за страничните ефекти, събрани досега.

Според статистиката на Агенцията за медицински продукти, Astra Zeneca е ваксината с най-докладвани странични ефекти.

От 85 000 ваксинирани шведи с Astra Zeneca , агенцията е получила 3281 съобщения за предполагаеми странични ефекти.

Pfizer/Biontech има 3929 съобщения за 443 000 ваксинирани.

По отношение на Modernа са получени 466 съобщения за 40 000 ваксинирани.

Повечето странични ефекти обаче са от по-често срещания тип: треска, главоболие, мускулни болки и световъртеж.

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/R9oeAA/sju-lander-pausar-va … -till-blodproppar

# 2 709
Обсъжданата партида е била ок. 1 милион дози, разпратени до 17 държави.
В България вече всичко - били са 31 хиляди дози - от нея е сложено - https://news.bg/health/nyama-da-se-blokira-partidata-na-astrazen … a-upotrebeni.html
Т.е. в момента в Бг не се слага от тази партида.

# 2 710
За мерките в област Смолян от утре: всички ученици от 5 до 12 клас минават на ДО. Малките остават присъствено, за ДГ съветват родителите, който има възможност да не води децата си. В община Златоград - минават на ДО от 1 до 12 клас. Няма да има промяна в работното време на заведенията и ресторантите.

# 2 711
  • София
Обсъжданата партида е била ок. 1 милион дози, разпратени до 17 държави.
В България вече всичко - били са 31 хиляди дози - от нея е сложено - https://news.bg/health/nyama-da-se-blokira-partidata-na-astrazen … a-upotrebeni.html
Т.е. в момента в Бг не се слага от тази партида.
В такъв случай няма никакъв смисъл да се спира с ваксинацията.

# 2 712
  • ВАРНА
След РЗИ София и РЗИ Бургас от петък и РЗИ Варна от понеделник ще въведат позволените локални мерки.

За всеки град са различни!  
За сравнение  РЗИ Плевен взеха решение от 11 март сутринта до 26 март да бъдат затворени МОЛ-ове.
 Докато за София няма такава мярка.

Вече имаше стачка в центъра на Плевен от наематели на магазини в МОЛ Плевен -  заради затварянето им от днес за две седмици .

И връщане на онлайн обучението за големите ученици над 4 клас до 28 март - локално в София - Плевен и до няколко дни във Варна - Бургас - Шумен.

# 2 713
  • Другата България
Имам въпрос към тези,които са регистрирали свои роднини в информационната система за запазване на час за ваксина. При регистрация на близък възрастен роднина, може ли да се даде друг телефон за връзка, тъй като въпросният роднина не може да се справи със смс-и, потвърдителни номера и т.н.?
Може.
Дори и друг мейл може.
Твоят например.

# 2 714
Голама недомислица е да се затварят моловете, там почти няма живо пиле.

Общи условия

Активация на акаунт