Пак призовавам всички ваксинирани с някакви реакции да пиша в н Агенцията по лекарства. Така ще има много по-ясна картина за страничните реакции на всяка една от ваксините. А не да казват от 1 000 000 ваксинирани има 5 слаби реакции. И това само, защото 5 човека са подали сигнал
А в сайта на същата Агенция има по-пълна версия на листовката с упоменатите странични реакции:
При мен и съпругът ми всичко реакциите започнаха около 11тия час от ваксината (бита този петък сутринта) с втрисане от студ, после температура до 38,5. Той получи някакъв дискомфорт в краката, не болка в ставите. На следващия ден поддържах 37,3 до вечерта, съпругът ми 38,5 - пи парацетамол и до вечерта спадна. Това е за два дни реакции. Ръката вече почти не боли. Интересното е, че при 38,5 температура не се чувствах като болна, а си бях ОК, дори не вярвах, че имам температура. Някак си я няма тази отпадналост, когато вирус те бори...
Като цяло не бих казала, че са били силни или кой знае колко неприятни страничните реакции при нас. Дори бих ги определила като леки.