COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 312 248
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 7 560
Oколо мен се ваксинират много хора в момента. След първа доза с Файзър не съм чула за странични ефекти. Още чакат втората доза.

С Джонсон и Джонсон чувам за втрисания и температура около 39 градуса по 1-2 дни. Аз от противогрипни ваксини такива реакции не съм получавала.

# 7 561
  • София
Не, не е нормално да се получи. Описаното в листовката е описание на реакциите, които са получили хората. Никъде не пише, че са нормални. Това, че някой се опитва да пробутва тези реакции за нормални, не ги прави нормални. Кое му е нормалното, това, че са го получили 30 процента от докладвалите? Нищо нормално няма човек след ваксина да се чувства дни като премазан от валяк или като махмурлия или да е така, все едно кара болест. и да не може да функционира нормално. Какви часове, това не е час или два! Поне денонощие.

# 7 562
Oколо мен се ваксинират много хора в момента. След първа доза с Файзър не съм чула за странични ефекти. Още чакат втората доза.

С Джонсон и Джонсон чувам за втрисания и температура около 39 градуса по 1-2 дни. Аз от противогрипни ваксини такива реакции не съм получавала.
След втора имат подобни реакции като Астра, но с по-малка честота. Тъстът и тъщата(учители) след втората доза Пфайзер - единият с втрисане и подути лимфни възли. Другият с главоболие и повишено кръвно. Усещанията в лимфните възли започнаха  няколко дни преди втората доза и приключиха 7 дни след поставянето.

# 7 563
Според мен не е притеснително човек да получи странични реакции, описани в листовката. Това са очакваните реакции на организма при сблъсъка  му с болествотворен причинител - температура, главоболие, отпадналост, гадене, болка в ставите и мускулите... По-тревожно е, ако се получи неописана досега реакция.
Да, не са приятни, но отшумяват за няколко дни. Не би трябвало да са причина някой да се откаже от ваксина.

За алергичните - има съвет да се направи тест за алергии към веществата във ваксината.
Свекърва ми е много алергична към разни химии, аромати и препарати, направи си такъв тест, ваксинира се с АЗ, понесе я леко с леко завишена температура. Аз имам сенна хрема, също АЗ ваксина, нямам реакции.

# 7 564
  • European Union
Аз все още търся адекватен и смислен отговор Защо първите три групи се ваксинират само с РНК? Нали и с  АЗ може да се реимунизират с втора игла след 24 дни ако причината е по бързо ваксиниране. Има дискриминация.
Не е навсякъде е така.
Имам роднина, която е  учителка в малък провинциален град. На всички педагози от нейното училище е предложена и поставена само АЗ.
И в нашето училище нямаше избор, само АЗ за всички. И като сме започнали да се отчитаме, да кажа, че при мен единствената реакция беше болка в ръката. Усещах я около 2 седмици.

# 7 565
  • в страната на чудесата
Таф, позволявам си да ти отговоря само защото в поста ти има  изкривяване на думите ми, водещо до двусмислие.
Написах, че много от нас подаряват труда си. Това по никакъв начин не следва твоето предложение някой да поиска нещо.  Съжалявам, че не си разбрала.
Равностойността е консумирана - всички пишем.
Ще ти го кажа отново просто - не ми пука кой получава 10 лв за ваксина или е калкулирал 15 за бележка. Аз избягвам успешно публичните средства Simple Smile
Но, Правилата са такива. Също като потребителската такса от 2.90. Тя сигурно е по-справедлива Simple Smile

# 7 566
  • При семейството си

За алергичните - има съвет да се направи тест за алергии към веществата във ваксината.
Свекърва ми е много алергична към разни химии, аромати и препарати, направи си такъв тест, ваксинира се с АЗ, понесе я леко с леко завишена температура. Аз имам сенна хрема, също АЗ ваксина, нямам реакции.

Къде се прави такъв тест? Ти ли посочваш веществата в съответната ваксина или тестващите ги знаят и просто искаш да ти се направи съответния тест?

# 7 567
  • София
Мисля, че доста хора тук бъркат "нормално" с "проявяващи се" с "приемливо". Може при 30 процента от докладвалите да има силно главоболие, но това нито го прави нормално, нито приемливо. Това е страничен нежелан ефект, който би трябвало да бъде оправен. Това, че ние под натиска на обстоятелствата решаваме, че е по-приемливо решение да преживеем страничните нежелани реакции, не ги прави нормални, а само говори за това, че сме притиснати да избираме между два риска.

# 7 568
  • Варна
Таф, позволявам си да ти отговоря само защото в поста ти има  изкривяване на думите ми, водещо до двусмислие.
Написах, че много от нас подаряват труда си. Това по никакъв начин не следва твоето предложение някой да поиска нещо.............
Не съм посещавала болница и лекар от много отдавна. Щом като казваш, че много лекари подаряват труда си без да поискат  нещо, сигурно е така.
Но някой да не се обърка, това е в извънредна световна пандемична вече една годишна реалност.

В другата реалност без пандемия, така безплатно не си подаряват труда лекарите, напротив случва се обратното взетите пари са повече от труда който са положили, ако не при всички при повечето е така.

# 7 569
  • София
За алергии сестрата ме пита, аз нямам.
Затова помислих, че алергични не е желателно да се ваксинират.

ти си помисли, ама така го написа, като че ли е категоричен факт.
а това е абсолютна дезинформация. не е вярно, че е нежелателно да се ваксинират алергични.
нежелателно е да се ваксинират само хора, които са направили тежка алергична реакция към самата ваксина.

и няма случаи на починали от анафилактичен шок след ваксинация с Ковид.

# 7 570
Мисля, че доста хора тук бъркат "нормално" с "проявяващи се" с "приемливо". Може при 30 процента от докладвалите да има силно главоболие, но това нито го прави нормално, нито приемливо. Това е страничен нежелан ефект, който би трябвало да бъде оправен. Това, че ние под натиска на обстоятелствата решаваме, че е по-приемливо решение да преживеем страничните нежелани реакции, не ги прави нормални, а само говори за това, че сме притиснати да избираме между два риска.
Оправянето би могло да стане, ако всички хора са с абсолютно еднаква имунна система и идеално здравословно състояние. И аз от много години искам аспиринът, диклак и подобните му да не дразнят стомаха ми, ама ей ги на гадовете, не щат Simple Smile

# 7 571
  • София
Няма нужда да са с еднаква имунна система, особено ако се проявява при голям брой хора. Всички тук вече сме наясно, че едва ли повечето хора докладват за нежеланите реакции. И както вече се вижда, въпросните реакции са често въпрос на натиск или договореност за вписване, както стана с последния пример с тромбозите. А с времето сигурно ще ги оправят тези реакции от какво се предизвикват, все пак това е индустрия, в която се гонят срокове и числа. При други обстоятелства едва ли толкова реакции щяха да се смятат за приемливи, а щеше да се чака доста, докато се изчистят, за да излезе продуктът на пазара. Защото това си е пазар и това е продукт  и икономическите и производствените, че и маркетинговите закони важат.

# 7 572

Къде се прави такъв тест? Ти ли посочваш веществата в съответната ваксина или тестващите ги знаят и просто искаш да ти се направи съответния тест?
Доколкото знам проблеми може да има само с алергии към ваксини и лекарства. Сенна хрема, алергии към козина и т.н. нямат нищо общо с ваксинирането.

# 7 573
  • Там,където се събуждам щастлива.
По повод 15-те лв, всичко в България се таксува. Лятото ми трябваше 1 лист разпечатка от влог. Таксуваха  10 лв.
Въобще по всички параграфи е да ти вземат парите.

Ние имаме пореден заразен ученик. От една група с другите. Чакат се резултати на други. Колегите започват да се безпокоят.

# 7 574
  • Пловдив
За денонощието:

983 нови /  4094 теста,
 60 починали
 9839 хоспитализирани,
 773 в интензивно отделение.

Скок и при хоспитализираните, и при интензивните.
Този път трудно ще наклоним кривата, с тази мутация.

Общи условия

Активация на акаунт