COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 330 312
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 8 985
  • София
Първо да изразя съчувствие към тази и всички други жертви на вируса, за който разни "много учени глАви" ни уверяват, че масово е безобиден и че няма защо да се дърпаме - ще мине през всички ни.
И после да ви предложа за сравнение две статии в медиите, отразяващи една и съща трагична новина - починала жена.
Любима учителка си отиде след имунизация
Някъде в текста да е споменат коронавируса като причина за заболяването и смъртта на тази жена?
И другата статия:
Детска учителка от село Скутаре загуби битката с COVID-19
Преподавателката е имала първата доза от ваксината на „АстраЗенека“
Истериите около това колко опасни са ваксините се вихрят, от уста на уста се разнасят тайни "истински истории" как се умира след ваксиниране заради ... самата ваксина. И понеже ЕЖК не стига - и медиите бълват подобни внушения, от глупост или и аз не знам защо, в лов на евтини сензации може би...
Жалко за жената, да почива в мир.

# 8 986
  • Отвъд алеята зад шкафа
Ами в интерес на истината ковид е опасен за много малко хора, на фона на цялата популация. Това е единственото заболяване, в което сме се вторачили от едва година и всеки смъртен случай се оповестява, анализира.

# 8 987
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Не знам в какво съм се вторачила, но в рамките на пет месеца загубих четирима близки човека от ковид, които в общи линии бяха здрави.

# 8 988
При нас имаше много навалица, ще мина отново следобед.  Отвън не се виждаше нито един отворен прозорец. Осигурени дезинфектанти и ръкавици и с това се изчерпват противоепидемичните мерки, общо взето същото, каквото беше цяла година,  такова е и сега, колкото да се отбие номерът и да се маркира, че все пак има епидемия..

# 8 989
Много съм доволен от организацията на изборите. Никакъв ефект няма да окажат на епидемичният процес. Организацията е на ниво, всички минават бързо, въпреки че имаше и други хора, въобще не чаках. В у-щето миришеше силно на дезинфектант, като в болница. Единствено не ми хареса че няма нито един отворен прозорец, никъде ни по коридор, ни по стаи, но при тоя клинч навънка разбираемо. За първи път гласувам машинно, препоръчвам на всички които имат възможност да изберат машинно гласуване. Бързо и лесно, не се занимаваш да разгъваш бюлетини, па да драскаш хиксчета внимателно, да не излезе, и накрая пак некой може да ти бъгне бюлетината при броенето и да ти е направи невалидна. Въпреки че машините носят една идея по висок епидемичен риск понеже всички ги пипат, а няма как след всеки да се дезинфекцират защото ще се забави изборният процес, натрупат опашки, просто се иска дисциплина, след като гласуваш не си пипаш лицето или маската докато не си дезинфекцираш ръцете. Така че препоръчвам машинното гласуване, много съм доволен, много по бързо, удобно и сигурно от хартиеното гласуване.

# 8 990
Ами в интерес на истината ковид е опасен за много малко хора, на фона на цялата популация. Това е единственото заболяване, в което сме се вторачили от едва година и всеки смъртен случай се оповестява, анализира.

Сам по себе си да... но като е напълнил болниците и е затруднен достъпа на хора с други заболявания до тях, когато заради него профилактиката за всички заболявания е прекратена, а последствията ще ги влачим с години.... май популацията е доста засегната.....

# 8 991
  • София
Според мен е важно спазват ли се мерките по време на изборите, защото имаше много хора, които се притесняваха - чистят ли се машините, носят ли се маски, кое как е организирано. Имаше такива, които се притесняваха да свалят маските, добрата новина е, че май никъде не карат да се свалят.
Избирателната активност е съвсем нормална за времето навън.

# 8 992
Как ще е опасен само за малко хора?
В темата се обсъжда от една година и пак някой ще дойде и ще го изсипе това.
Рискови фактори за Ковид:
Диабет
Хипертония
Затлъстяване
Онкологични заболявания

А познайте на кое място в Европа и света е България по брой страдащи от горните на глава от населението.
Успокоявайте се, че малко хора са застрашени.

Отделно, в групата на хората, които са изписани, заболяванията:
Диабет
Белодробни заболявания
Сърдечно-съдови заболявания

Се срещат в пъти повече, като новооткрити, в сравн да с не-Ковид пациенти.

С две думи, ако сега не сте рискови, нищо не ви гарантира, че след преболедуване няма да попаднете в тази категория.
12% от изписаните умират в рамките на 4 месеца, това се видя във вече не едно изследване.
И не са само интензивни.
Тези под 70 години са по-застрашени.
А вие се успокоявайте.

Гласувах. Организацията е горе-долу добре. В моята секция всички бяха със маски, правилно сложени. Но това не пречи във съседна секция да са струпани 20-30 човека опашка един върху друг. И трябва да минеш през тях. Въобще не ги и огледах имат ли маски или не. Изтрелях максимално бързо.

Редактирам:
В който и магазин не съм влизала от една година в "горещите" дни и часове. Така че сравнението е безмислено. Ако някой се бута в час пик, то си е за него.

# 8 993
  • София
Не съм съгласна и че няма да образуват антитела тези, които са на имуносупресия. Масово се ваксинираха тези на биологични, както и на химически имуносупресори. Само отделни хора нямат антитела. Аз прекарах болестта. Не съм спирала изобщо имуносупресията. Само около седмица не взимах хапчето, докато пиех антибиотик, но супресията е с натрупване, така че не важи ако не пиеш някой ден. Имам антитела, проверих се.

И накрая - автоимунните трябва да внимават само в случай, че в момента болестта е силно активна. Тогава може и да се случи нещо непредвидено. Иначе - като всички други.
Не ме е страх от ваксината. Ще си сложа щом антителата ми намалеят. Този месец ще правя втора контрола.

Ън, зависи каква ти е имуносупресията. Ти може да не си съгласна, но хората в чужбина проследяват различните групи имуносупресирани след ваксинацията и тъжният резултат е, че огромният брой от тях не развиват антитела.
Не при всички заболявания пациентите могат да си позволят "една седмица да не взимат хапчето", нито пък пият само едно "хапче".

# 8 994
Отлична организация в уч- то, където аз гласувах, Търново.
Чака се навън / по 20- ина души се събират/ и се появява през няколко минути човек, който вика за отделните секции / 5 на брой/- влизаме по 2- 3 за секция.
Всичко си имаше- на входа пръскат ръцете, в стаята имаше масичка с ръкавици и маски, след мен стана жена и влезе да дезинфекцира химикала в " стаичката".
Маска не са ме карали да смъквам, и да, прозорците бяха затворени.

# 8 995
В Шумен утре отваря зелен кородор в РЗИ , астра.

В Силистра народът почти се изгласува
https://www.kvorum-silistra.info/news/20098

# 8 996
Нали сте с маски, ръкавици и прочие? Извинявайте, ама в Кауфланд на промоция е в пъти по-натъпкано. Сега пък бум след 10 дни заради гласуването. Може да има бум заради заведения, пътувания през ваканцията...
Защото когато прекараш повече от 20 минути в тясно пространство с много хора в него, което не се проветрява отникъде, маските и ръкавиците спират да имат значение. Не знам как е в Кауфланд, не го посещавам.
Споделих какви са ми очакванията, ще видим. Вие какво скачате като ощипани госпожици?
Така е, представете си учениците и учителите как учиха февруари и март началото , по 6- 7 часа на ден в такова тясно пространство, почти без проветрение, защото си беше студено.
И скоро след това - бум.

# 8 997
  • София
Започват да завеждат дела за смърт от тромбози след ваксинация с АЗ

https://novini.bg/sviat/eu/654683?fbclid=IwAR1XCBwL64c4_cOHncxpI … W7mZvpqMCwYix21sg

# 8 998
https://www.bgonair.bg/a/108-video/222565-ima-veroyatnost-kovid- … zdaden-izkustveno
Още мнения, че Ковид е създаден в епруветка. За мен това е 100% ясно от самото начало.

# 8 999
  • София
Гласуването в нашата секция, може би най-голямата в Младост в София, е организирано много добре: изчакване отвън, хората си спазват дистанция и са с маски (върви много бързо, не повече от 5 мин, въпреки опашката на тротоара, която отдалеч изглежда отчайващо), разделени потоци влизащи/излизащи, по 2-3-4 човека, чакащи в цял  коридор, по 2 в секция (класна стая). Не видях никой без маска или с маска под носа.
По-сигурно е от ЛИДЛ и Фантастико Wink
Отне ни 10 минути на 3-ма човека. Гласувайте!

Общи условия

Активация на акаунт