COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 316 832
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 10 140
Да ме прощава професорката, но е изкуфяла. Дори няма да я коментирам, 80 процента го били изкарали...ок.
Майка ми тамън се беше настроила да се ваксинира, сега пак обърна палачинката, казах да спре да гледа тв. Побъркаха хората с противоречива информация.

# 10 141
  • София
И аз се изморих от противоречиви мнения от специалисти. Във видеото на 1 канал (руската) пък казаха, че ако си ваксиниран , вирусът нямал къде да ходи. ?!? Това че ще го изкараме всички отдавна се тръби. Като теле на заколение живея- още повече, че и ваксината не е гаранция.

# 10 142
  • В заешката дупка
Скрит текст:
Вчера един приятел с две дози ваксина излезе положителен. Бяхме напълно шокирани
Имам една огромна молба към всички. Когато разказвате нещо подобно, давайте повече подробности - каква е ваксината, колко дни след втора доза е проявил симптоми и/или е дал положителен тест, леко или тежко го кара, и т. н. Все пак се опитваме да споделяме и полезна информация освен емоциите си.

Никаква полезна информацияне не може да се извади от подобни разкази всъщност, с каквито и да е детайли. Ако човек е рационално мислещ, ще го разбере.
Извинете, объркала съм се, не знаех че това е група за взаимопомощ. Явно е по-полезно някой да хвърли бомбата, защото е “шокиран”, та част от хората съвсем да изгубят доверие във ваксините, но пък на този, който е споделил, да му олекне.

Никаква полезна информация не може да се извлече нито от подобни “бомби”, нито от това, което ти искаш - да се описват детайлно случаите. Точно защото могат да си направят много грешни заключения, водещи до изтрещяване и самонавививане. А детайлите, разбрани-недоразбрани, могат даже да подсилят паниката. Както казах, никаква полезна информация не дава споделянето и детайлното описание на подобни случаи. От тях не могат да се правят абсолютно никакви заключения. И е много важно това да бъде разбрано, защото тази здравомислеща и рационална нагласа предпазва хората от паника и изтрещяване, а не това да се рови в детайли, от които адекватна информация, пак ще кажа, не може да бъде извлечена.

# 10 143
Може ли линк към сериозен източник за смъртните случаи след руската ваксина? Не намирам такъв.
На унгарски е, затова не го приложих.
https://m.hvg.hu/vilag/20210409_Negyen_meghaltak_nem_sokkal_a_Sz … gtatas_es_cafolat
Намерих на английски също.
https://euobserver.com/world/151483
Руснаците казват, че няма връзка, естествено. Те документите за регистрация на ваксината не дават, какво остава други данни. Естествено, че и при Спутник има странични ефекти, някои фатални, както при всички други ваксини. Особено при такова масирано ваксиниране по време на пандемия.

Последна редакция: сб, 10 апр 2021, 09:50 от Kanela

# 10 144
  • София
Защо се връзвате на всякакви истерици? Според едните "вирус, ужас, последствия, ужас..." и каканиженето в този дух, според другите "вирус няма, всичко е измама" и каканиженето в този смисъл. Ваксинирайте се и си живейте живота по-спокойно.

# 10 145
Анди, госпожата (не ми идва отвътре да я нарека лекар) явно вади добри пари от домашни посещения - тя го спомена. Какъв е проблемът че ще се разгаря инфекцията - тя си работи. Моя позната сподели, че не може да се запише час за пулмолог за месеци напред. Ама проф. Велизарова е на линия, тя даже се похвали, че нейните пациенти не влизали в болница - същи Мангъров с домашните визити. А и как може спокойно един лекар да говори за смъртност от 1% като за нещо обичайно и приемливо при заразени за деня към 4000. Единствено съм съгласна с нея, че има огромна скрита заболеваемост и много хора се тестват само с домашни тестове и нищо друго.

# 10 146
  • София
Аз пак да си кажа – след една година пандемия всички сме в някаква степен със синдрома на трети курс. Студентите медици някъде към трети курс вече постоянно си откриват болести, задълбават в паника, поне така гласи легендата на лафа, де, не искам да обобщавам, а само да илюстрирам. Нормално като се говори само за болести, дори хора, които не са в темата и не се притесняват по начало вече да психясат и да се страхуват и от болест, и от лекарства, и от ваксина. Ако и за другите лекарства по цял ден се обсъждаше в новините никой нямаше да пие ни противозачатъчни, нито дори аспирин. Още повече сме далеч от нормалния живот, повече време имаме насаме да циклим по всяка тема и да задълбаваме като пенсионер с кръвното си. Не подценявайте това преди да се паникьосате от нещо.

# 10 147
  • В офиса
И как за толкова време никой не попита защо едни хора го карат наистина безсимптомно, или им минава по-леко от грип, а други хора - млади, здрави и енергични, стигат до болница и кислородни апарати. Възрастните хора масово така са наплашени, че живеят живот “на прибежки и припълзявания”, буквално. А ако се разболеят,  са приели смъртта като най-вероятен изход. Младите обратното - то това е грипче, и после “мяу” като започнат да не си поемат въздух. То и глух и сляп да си, е ясно, че не всички възрастни и хронично болни го карат на умирачка и не всички млади и здрави като грипче. И никой не пита защо. Никой не изследва генетични, или други фактори. Напр. това че много често членовете на едно семейство го карат по сходен начин (леко, или тежко) без значение че може да са се заразили по различно време. Или дали мъжете не го карат по-тежко защото генът за регулация на производството на АСЕ2 е в Х хромозомата? Ваксини правим със супер технологии - РНК, векторни вируси, белтъци, отгледани в епруветки. Но ваксините са готино нещо - дават доходност всяка година. А един анализ кой ще го изкара леко веднага намалява клиентите с Х%. Не съм от вярващите в конспирации, но ми боде очите.

# 10 148
Тинкърбел, отдавна и аз си задавам такива въпроси. Защо науката не иска /не може да открие причините, поради които един си отива от този свят за дни, друг изкарва безсимптомно или с една проста еднодневна хрема, а трети живее със заразен и спи в едно легло с него и не се заразява? Това да се използва за да се създадат лекарства или адекватна превенция някаква, освен ваксините или даже да се ъпгрейднат ваксините?

# 10 149
Ние вече имаме някаква представа кои са рисковите групи. И да вероятно има и генетични и други фактори, които не са съвсем разбрани. А такъв лесен анализ, който да дава голяма сигурност за това кой ще го изкара леко за кое друго заболяване съществува? Това, че на някои хора им се иска да съществуват лесни решения на сложни проблеми, не означава, че има някаква световна конспирация. Да се благодарим, че хората създадоха ваксини и то толкова бързо, можеше и това да нямаме.

# 10 150
Напротив, науката си задава тези въпроси и по света непрекъснато се бълват статии, изследвания.  Но става бавно. Не за година или две. Проучвания, всичко, изисква време, натрупване на данни. Май само в България сме по науката с прашки по лицето. По света си проучват хората. И затова биха тъпана, заради особености на вируса, които го правят доста особен. Вероятно, очаквам след време, да се направят пробиви в автоимунитета, благодарение на този гаден вирус. Надявам се

# 10 151
Защото имунната система е много сложна и все още неразгадана.
А не защото, някой иска да скрие голямата мистерия.

# 10 152
Като теле на заколение живея- още повече, че и ваксината не е гаранция.
И аз започвам да се чувствам така.

# 10 153
Напротив, науката си задава тези въпроси и по света непрекъснато се бълват статии, изследвания.  Но става бавно. ... Вероятно, очаквам след време, да се направят пробиви в автоимунитета, благодарение на този гаден вирус.

Точно така !! Единственото с ваксините е че там се наляха много пари за проучванията, но и другото върви. Няма нещо дето науката "не иска"!!!
Вече тестват първа ваксина против малария, покрай ковид.
И аз съм оптимистична, че ще дръпнат и други сфери.

# 10 154

Общи условия

Активация на акаунт