COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 327 588
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 10 635
Ами аз и мъжът ми се ваксинирахме с АЗ, ама след като онкологът е препоръчал на майка ми да се ваксинира с Файзер или Модерна, не ми идва отвътре да се правя на по-знаеща.
Няма нищо лошо в това хората да имат свободен избор на ваксина и извън лекарски предписания, и медицински показания. Аз не съм против хората да имат избор на ваксина. Просто разсъждавам прагматично какво може да направи държавата в настоящата ситуация, с какви ваксини разполагаме в момента и т.н. да се отпуши и ускори ваксинационният процес. Иначе че с-мата е направена некатърно и подпомага буксуването на ваксинацията, че ни управляват некадърници е отделен въпрос.

# 10 636
lovely,
Да пристигат и днес са дошли 62 хиляди, половината се пазят за втора доза, половината отиват за личните лекари и каквото остане за тези по фазите и по списъците.
Всичко ще се промени, като започнат да пристигат договорените от Борисов допълнителни дози, от по 200-300 хиляди на седмица, което е планувано от края на месеца, но вероятно заради многото почивни дни , ще започне реално след празниците.

Нищо не е договорено от ББ. Количествата ни се полагат като 1.53% население на ЕС. И дори с тях стигаме до 1300000 общо дози месечно някъде през май. Дотогава ще умрат още 3500 човека!!

# 10 637
lovely,
Да пристигат и днес са дошли 62 хиляди, половината се пазят за втора доза, половината отиват за личните лекари и каквото остане за тези по фазите и по списъците.
Всичко ще се промени, като започнат да пристигат договорените от Борисов допълнителни дози, от по 200-300 хиляди на седмица, което е планувано от края на месеца, но вероятно заради многото почивни дни , ще започне реално след празниците.

Швеция чака 2100000 дози през април и си ги получава!

# 10 638
# 10 639
Да и когато такава ваксина няма, рискът от чакането й да дойде след няколко месеца е за вас, а не за онколога, който я е препоръчал на всяка цена.

# 10 640
elmapl,
Не ми се спори, вече минаха изборите. Успокойте се .
Пленкович и Курц друго казаха. Тези допълнителните договорени за България нямат нищо общо с процент от населението.
Защото от допълнителните 10 милиона дози на пфайзер , Австрия с близо 9 милиона население получи 200 хиляди дози, а България с под 7 милиона население, получи 1.3 милиона дози.
В петък на срещата е станало ясно, че до средата на юни ще получим 2.7 милиона дози само пфайзер.
Ако го разделим на 7 седмици се падат по близо 400 хиляди дози седмично, а не като сега по 60 хиляди

# 10 641
Simple Smile А, той даже ме е чул министъра, и се опитва да отпуши процеса. Но трябва по ясно да го каже, който иска Файзер или Модерна преди май няма да го огрее, защото отиват за фазите, преди май когато ще дойдат големите доставки няма да има свободен избор на ваксина. Та който не иска АЗ да не се записва преди май, и да заема часове за хора които искат АЗ.

# 10 642
Обмисля се да се спре ваксинирането на хора до 60 годинини с АЗ, така че няма какво да се пенявим. Отделно може би и тези с първа доза АЗ ще получат друго за втората. Много неясноти остават след тази статия.

# 10 643
Както винаги ние сме най зле. Омръзна ми вече тая лузърщина, на България да сме последни по всичко хубаво, и първи по всичко лошо. Ние за да станем Британия, Израел на балканите както иска премиера през Май да сме постигнали колективният имунитет. Ние до края на Май трябва да ваксинираме по 100 000 на делничен ден и по 10 000 на почивен, а не по 10 000 на делничен и по 1 000 на почивен. Така ще посрещаме лятото с по 2, 3 починали на ден, празни болници, може даже и да празнуваме сбогуването с коронавируса, както в САЩ обмислят денят на незвисимостта, да бъде денят на независимостта от коронавируса. Ама трябва и по някакъв начин да се забърза ваксинацията, като за начало да речем да им се каже на хората, не се записвайте да се ваксинирате ако не желаете АЗ, задръствате с-мата, няма свободни часове, всички часове заети, а ваксинацията буксува, заради отказите в последствие на записаните да се ваксинират с АЗ. Така се пречи и на тия които желаят да се ваксинират с АЗ, и цялата с-ма буксува. Изчакайте да дойдат големите доставки от Файзер и Модерна и тогава се записвайте.
Ако не бъркам, точно преди година бяхме ако не на първо, то със сигурност в челната тройка по малък брой заразени и починали...

# 10 644
  • Стара Загора
Брат ми е онкоболен, изчака за Пфайзер. Втората му доза ще е преди моята втора АЗ.
Честно казано по -притеснено ще ми бъде да получа различна ваксина  от АЗ за втора игла

# 10 645
Обмисля се да се спре ваксинирането на хора до 60 годинини с АЗ, така че няма какво да се пенявим. Отделно може би и тези с първа доза АЗ ще получат друго за втората.

Ааа, само това не!

# 10 646
elmapl,
Не ми се спори, вече минаха изборите. Успокойте се .
Пленкович и Курц друго казаха. Тези допълнителните договорени за България нямат нищо общо с процент от населението.
Защото от допълнителните 10 милиона дози на пфайзер , Австрия с близо 9 милиона население получи 200 хиляди дози, а България с под 7 милиона население, получи 1.3 милиона дози.

Допълнителните договорени за България имат общо с това, че страната ни първоначално е взела много малка част от полагащите се дози Pfizer според процента от населението - за разлика от Австрия. Затова сега ни компенсират с повече, а нея с много по-малко. Това няма нищо общо с изборите, просто поради първоначално направената поръчка изоставаме с ваксинациите и компенсират грешката ни.

# 10 647
Обмисля се да се спре ваксинирането на хора до 60 годинини с АЗ, така че няма какво да се пенявим. Отделно може би и тези с първа доза АЗ ще получат друго за втората.

Ааа, само това не!
Не знам. Вижте в статията какво се обсъжда. Мъгливо е засега. Сигурно ще има и АЗ за желаещите.

# 10 648
Не стига, че наплашиха хората с АЗ, ами сега да скачат в неизвестното с втора игла РНК, ужас

# 10 649
Не стига, че наплашиха хората с АЗ, ами сега да скачат в неизвестното с втора игла РНК, ужас
Не рнк, за Янсен е написано в статията. Всъщност, поправям се. Има чуденка и за рнк също.

Общи условия

Активация на акаунт