COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 327 428
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 10 770
Това че в някои случаи в някои провинции проточили с един месец, не значи че в Германия така правят. Информацията е все пак ЕЖК.

# 10 771
Мярна ми се по новините, че Пфайзър не предпазва от южноафриканския щам. Това ще е лошо, ако е вярно. Южноафриканският щам е доста опасен и от много лесно заразимите мутации.

# 10 772
Ако нашите ще бастисват тотално оснавната ни ваксина, се чудя що не вземат да поръчат Спутник, като топъл хляб ще се оползотвори в България нищо че не е одобрена от Европа. Бавария ще купи над 2 милиона спутника. Айде да направим като немците. Това е начина за излизане от ситуацията, и да не замре съвсем ваксинацията със спирането на АЗ.

# 10 773
В България все още имаме малко ваксинирани, напълно е възможно да нямаме такива случаи, просто защото са много редки. И ние не сме единствената такава държава.
И да недостатъците на АЗ са много дребни на фона на ползите срещу ковид, който е опасен и всеки, който поне малко разбира от статистика може да го проумее.
Иначе смъртни случаи има и от носенето на колан в автомобил, но те са задължителни за носене, въпреки че реално предпазват само носещия ги, не и околните както е случая с ваксините.

# 10 774
Ако ще проточват, направо наесен да си слагаме нова ваксина. Че то вместо юни, ако ме оставят за юли, август направо за октомври с бустерите да се ваксинираме. Впрочем с тези бустери също ще е драма, така подозирам, защото всичко започва отначало и дефицитът се премества към тях, тоест ще видим бустери в БГ някъде следващата пролет може би....
Чух, че Израел са договорили ваксините Пфайзер на тройна цена, купили са ги, поставили са ги на хората си обаче не са ги платили. Знаете ли дали е така в действителност? Че при нас нещо обратното се получи - платихме си едни ваксини, пък те не дойдоха. А това дето е дошло, сега ще го спираме. Ама ние не сме евреи де....

# 10 775
  • София
Имаше такъв скандал с израелците, но не проследих какво стана накрая.

# 10 776
Бавария ще купи над 2 милиона спутника. Айде да направим като немците. Това е начина за излизане от ситуацията, и да не замре съвсем ваксинацията със спирането на АЗ.

На само Бавария, цяла Германия ще купи, но след като се одобри от ЕС. Само предварителни договори подписаха, този път не с обвързаности с ЕС.

Абе откъде го измислихте това проточване? На Бибит някакви познати нещо казали и вече край, проточват.
Дръжте се по-сериозно, това не е тема за разтоварване мисля.

Последна редакция: пн, 12 апр 2021, 21:54 от Анонимен

# 10 777
  • София
Че те, ако септември пуснат бустери (не вярвам), нашите 4,6 милиона дози от Санофи (и не само нашите), дето се очаква декември да излязат, какво ще ги правим? А дано пък директно с ъпдейта излязат.

# 10 778
  • Bristol
Англичаните се ваксинираха почти всичките и вече няма да имат проблемите ни с пандемията. И то с АЗ го постигнаха.
Нямат кой знае какъв избор 😂 Два завода в страната, един в Англия и един в Уелс, бълват АЗ плюс и вноса май продължава.
По-малко бройки поръчани Пфайзер и Модерна.
Novavax чакат одобрение и тях започват на място да ги произвеждат в Англия.
Най-накрая крета една ваксина разработвана в Шотландия, Valneva, която още я тестват, но ако всичко мине успешно и при нея, шотландците ще произвеждат и те ваксина за Ковид 🤪

# 10 779
  • София
Не мога да разбера как наричате смъртните случаи от ваксина “дребни недостатъци”. Сигурно ползите превишават рисковете, но за да се нарече нещо информиран избор, трябва да има коректно поднесена информация. Не може всеки от нас да е чувал за случаи на тромбози, а шефът на ИАЛ да продължава да твърди, че в България такива случаи няма. Ето така се раждат, растат и се разпространяват слуховете, респективно недоверието. И после интересът към АЗ бил нулев. Ами какъв да е.
Прочетете листовката на кое да е лекарство или ваксина. Чести, редки, много редки, изключително редки – в този ред са страничните реакции и винаги последните са или смъртоносни или ужасяващи. Няма нищо безвредно на този свят и като ти се падне вредната част на теб е 100%, но все пак, човек избира кой риск да поеме. В момента риска за всички и здравословно, и финансово, и психически идва от вируса, не от ваксините. Друг изход освен тях няма. А у нас сме втори по смъртност и последни по имунизация на хората над 65. И разсъждаваме върху 30 случая на 18 млн и паника, и ужас, и шок от това. Не от другото.
В същото време чета в повечето училища децата са без маски. Защото и там риска от маските и тестовете явно се вижда на всички по-голям, отколкото от Ковид или До.

# 10 780
Ами аз затова ви казвам, че ме притесняват новите варианти, защото изобщо нямам вяра, че до нас ще достигнат бустъри навреме, а България е разграден двор и "стратегията" ни е триажа на доц. М.  А Астра Зенека между другото няма почти никаква ефективност срещу юарския вариант. Срещу тежко протичане не се знае, има надежди, че поне срещу това пази, но не е потвърдено. Докато ваксината на Джонсън се представи по-добре при изпитванията.

# 10 781
Относно смяната на стратегията - Астра/ Пфайзер, за която Тесла спомена. Защо си мислиш, че  над 60 годишните ще прегърнат идеята? Пфайзер е така желаната панацея. Като са 60 годишни, да не пасат трева?

Друго, което ми прави впечатление. Случаите с бременните. Не знам навън има ли такива случаи, но за в Бг ми се вижда тегава ситуацията.

Аз си искам втора игла Астра и си я чакам. Дано имаме правото да си я получим, желаещите.

# 10 782
Sputnik не бих си сложил и с пистолет опрян в челото, AZ не искам не толкова заради опасност от тромбоза а защото не ми се седи отново 3 дни болен.

# 10 783
Най-вероятно ще имате право на втора доза АЗ. Няма обективна причина да е обратното, но вече всичко е възможно.

# 10 784
Кои са смъртните случаи по вина на ваксина, у нас, Мак?
Аз лично не знам за такива.

Пехоко, при втората доза на АЗ няма реакция.

Общи условия

Активация на акаунт