COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 327 366
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 10 860
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Да, това е останало в главите им . Белите искат да ги стерилизират.
Имало е жестоки политики насочени към тях в миналото и това е защитна реакция. Но трябва да се чете.
Живеем в 21 век, когато вече антирасизмът е официална политика. Макар да има съпротиви и срещу тази политика на хуманизма, например в забутани крайчета на Света като у нас, това е официалната линия.

# 10 861
Угур Сахин защо не се съгласи да работи на по-ниска печалба докато трае пандемията, както Астра Зенека се съгласиха да работят без печалба? Наистина много лошо впечатление правят опитите за забогатяване на гърба на отчаянието на хората. Не казвам, че са длъжни да подарят ваксините, но можеха поне да не надуват цените до тавана.

# 10 862
  • София
Ма хич даже не печелят от ваксините, бе, на загуба ги дават, тия човеколюбци.
Софт, какво говориш, акциите са си акции, но, разбира се, че печелят и от продажби. За разлика от Астра.

# 10 863
Срещу Астра Зенека се води най-вече междузвездна война, защото извънземните са чули нашия министър против здравеопазването, да казва, че тази ваксината е ефективна и срещу нашественици от други планети и даже се заклел в предците си... иначе останалото са забавни оправдания на проблемите, които си бяха създадени от "брака по сметка" между Оксфорд и Астра Зенека и липсата им на опит при разработки, планиране на производство и клинични изпитвания в такъв мащаб, което са си и признали.

Иначе припомням нещо, за което писах подробно, а именно че Британското правителство, Бил Гейтс, Астра Зенека и Оксфорд са създали отвратителен монопол с цел бъдещи дивиденти и геополитическо влияние и въпреки предишните им обещания за ваксина със свободен лиценз и тупането в гърдите за "световната ваксина" продължават да ограничават достъпа на бедните развиващи се държави до ваксини. Вече не знам колко пъти тези държави се оплакват на СЗО, че искат да им бъде дадена възможност да си произвеждат сами ваксините, но естествено някои нямат интерес от това, за което дори BBC пусна сълза преди време, представете си. Огромна част от света все още няма достъп до никакви ваксини и дори и в момента в Африка провеждат среща чудейки как да намерят начин да си ги произвеждат сами, от друга страна САЩ, EС и UK произвеждат и задържат повечето ваксини, а някои буквално са се заринали с повече от колкото им трябват.

# 10 864
Не откривам логиката в политиката на ЕС спрямо АЗ.
Започнаха да я дискредитират още преди ЕМА да я одобри.
Въпреки становището на ЕМА водещите държави решиха да не я предлагат на възрастните и най-застрашени от вируса.
След това я обвързаха с редките тромбози при младите....
За капак забраниха износа ѝ, защото трябва да задоволят първо своя пазар, но пък желаещи в този пазар да я получат вече няма.....
Решиха да чакат другите ваксини, като продължават с "ластика"...
Но междувременно хора умират.

# 10 865
Угур Сахин защо не се съгласи да работи на по-ниска печалба докато трае пандемията, както Астра Зенека се съгласиха да работят без печалба? Наистина много лошо впечатление правят опитите за забогатяване на гърба на отчаянието на хората. Не казвам, че са длъжни да подарят ваксините, но можеха поне да не надуват цените до тавана.

Ти как разбра, че не се е съгласил да работи без печалба, каквото и според теб да значи това? Очевидно за теб тя идва от цената на ваксината, без да знаеш себестойността й и продажната цена. И да беше погледнала акциите на АЗ преди да отсечеш, че работят без печалба.

https://www.deraktionaer.de/artikel/pharma-biotech/astrazeneca-e … ung-20227370.html

Бърди, от какво се разбира, че Бионтех /Пфайзер печелят от продажби?
ЕС купуват ваксината на цена 15,50 евро за доза, САЩ за 16.

Последна редакция: вт, 13 апр 2021, 09:49 от Анонимен

# 10 866
Ето статия за ваксините в Африка.
Буквално всеки дарява ваксини за Африка.
Най- много Индия, Китай, Русия и ОАЕ
Освен Европа

# 10 867
АЗ продават ваксината без печалба, затова е толкова евтина. Така ще я продават на богатите, докато трае пандемията, а на бедните и понататък.

Последна редакция: вт, 13 апр 2021, 11:20 от LillyM

# 10 868
Каква е вероятността човек да получи рядка тромбоза след ваксинация с АЗ?
Каква е вероятността човек да получи рядка тромбоза след прекаран ковид?

# 10 869
Който иска бърз сертификат само или е преболедувал, тогава ваксината на Джонсън е най-подходяща за него.

За възрастните - да, много жалко, хора с много висок риск от ковид се притесняват повече от ваксините, отколкото от ковид, който в България вилнее почти свободно. Ами не всички хора са разумни.
На мен ми се струва, че се прави много малко, да не кажа нищо, за да не се притесняват възрастните. Когато в немалка част от обществото има определена нагласа, трябва да се търсят причините и начини за преодоляване, заключението, че хората са неразумни и толкова, става да го правим ние по форумите, но официалните власти са длъжни да предприемат мерки. Дори елементарни неща не им осигуриха, като коридори за ваксинация на възрастни, каквито има при пазаруване в магазините.

Последна редакция: вт, 13 апр 2021, 10:06 от нова

# 10 870
  • Bristol
В Индия също произвеждат ваксини. Коя ваксина я правят там, АЗ? И те започнали да се бунтуват срещу износа на ваксини, искат техния пазар първо да бъде задоволен.
Въобще политици и бизнесмени трябва да се контролират и държат по-далеч от този бизнес, особено в такъв момент.
Каква е вероятността човек да получи рядка тромбоза след ваксинация с АЗ?
Каква е вероятността човек да получи рядка тромбоза след прекаран ковид?
И каква е вероятността да получиш тромбоза от хормонални противозачатъчни. Аз примерно ги ползвам не само като противозачатъчни, но и с лечебна цел.

# 10 871
Аз и мъжът ми сме с 1ва доза АЗ под 40г сме и двамата. Сутринта слушах по БТВ репортаж за АЗ - от всичките емнайсет милиона приложени дози има докладвани 86 случая на тромбози, като 18 от тях са с фатален край.
Вече съм много объркана. Със сигурност няма да комбинираме ваксините, а на Янсен също не бих си поставила.

# 10 872
Да, пада се по един починал на милион.
И аз това казах, че рискът, ако ваксинират у нас 2 милиона е точно за двама души

Значи, ако ваксинират всички, колко сме там възрастните 5 милиона, възможно е 5 човека да умрат от това
Те повече ще се задавят с леща и ще умрат от чорба леща, отколкото от Астрата

Извинявам се- падат се много по- малко " 0.6 cases per 1 million people vaccinated"
значи при 5 милиона, риска е за 3 ма. Това за мен не е риск

Последна редакция: вт, 13 апр 2021, 10:26 от Роузи

# 10 873
  • София
Ма хич даже не печелят от ваксините, бе, на загуба ги дават, тия човеколюбци.
Софт, какво говориш, акциите са си акции, но, разбира се, че печелят и от продажби. За разлика от Астра.
Да, повишават цената си от скука, не за печалба.

# 10 874
  • София
Когато нещо е доказано опасно - то се забранява за употреба. Не се шикалкави, че първо е опасно за хора над 65, после е опасно за всички, пък най-накрая е опасно за хора под 55-65.
Нека се заделят дози от АЗ с тези с първа доза от нея за всички и директно да се забранява и да настава световен мир, за да са доволни всички. И назад съм го писала - за мен най-доброто решение е тази ваксина да бъде изцяло, напълно забранена в рамките на ЕС, за да се сложи край на тая мъка. Пък като минат 5-10 години, то ще се чуе кой е крив и кой е прав и кой какви ги е къдрил и с каква цел.
Иначе идеята, че срещу точно тази ваксина се води търговска война не е моя и не идва от мен - тя е изказвана от редица международни анализатори в медии като Bloomberg, Business Insider и The Economist, които ми вдъхват малко повече доверие от български форум. Другият вариант е както аз, така и те да са някакви изтрещели световни конспиратори, които седят на дивана с шапки от алуминиево фолио и сън не спят да защитават някаква си ваксина, понеже Оксфорд и/ или АстраЗенека са им бащиния.

Общи условия

Активация на акаунт