COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 327 196
  • 22 610
  •   2
Отговори
# 10 935
Значи, ако въобще имаме втора астра, тя се очаква към 12 седмица реално.
Голяма неразбория.  Разочарована съм.
Първите ваксинирани с астра у нас не бяха ли униформените полицаи около 20 апр, т.е при тях още другата,седмица не е ли време за,доза втора?

# 10 936
Явно Модерна е на по-малък интервал, пропуснала съм го. Те скоро я пуснаха и започнаха с нея в Уелс първите ваксинации.

Soul78963, ако не е проблем да споделиш, в кой район са ваксинирали с Модерна твоите познати?

Двама в Шотландия, един в Уелс, един чака в Лондон.

Модерна се прилага по "правилата", т.е. по указания на производител, защото положението с Модерна е различно, много различно от това с Астрата. Има 17 милиона, т.е. 8.5 милиона само и единствено групата от 30 годишните ще бъдат ваксинирани. Защо да се държат тези ваксини при строг режим на съхранение, за да се прилага първоначалното решение за 12 седмици разлика?! Няма причина. Знаем кого защитаваме (30 годишните), знаем колко ваксини имаме. Давайте да си свършим работата колкото е възможно по - бързо и да не хабим ваксината, като я държим по фризери!

Повече от Модерна ваксини в близкото бъдеще не се очакват. Европа тропна с краче след заигравките с Астрата и каза: ваксините, дето ги произвеждаме, са си за нас. Докати ние си решим проблема.

Що се отнася до това, че много хора искат Астрата в групата 45 нагоре и системата блокирала, ами то единствено 40 годишните останаха напълно незащитени във Великобритания. Малко интелигентност трябва, за да се разбере, че при отменяне на ограниченията тази група ще е к[b]ато вектор на заболяването[/b]. Пък и много от тази група спестиха много пари от работа в къщи, средната класа особено, и сега искат пътуване извън страната, пък затова ще се искат паспорти.

Иначе заведенията и младите хора - това е страничен ефект.

Другата ваксина, дето се очаква и ще си я произвеждаме тук, в Англия, е Новавакс. Предполагам, че, когато я одобрят, ще се позволи и mix & match с Астрата.

Мери ми писа на лични да си оправя публикацията, за да не излезе, че горното е написано от нея.

Това, което  е в болд, е цитат от нея.

Другото, което следва,  е моят отговор.

# 10 937
Според немско проучване 2/3 от децата страдат физически и психически от носенето на маска. Често срещани симптоми са главоболие, липса на концентрация, раздразнение. Всяко четвърто дете развива страхово разстройство.

https://www.merkur.de/welt/corona-masken-kinder-deutschland-nebe … iko-90437220.html

# 10 938
Очевидно е, че не е само това, че са си осигурили повече ваксини. Първо те не ограничиха АЗ в началото при възрастните, а масово ваксинираха с нея.
После с решението да поставят на повече хора по 1 доза реално удвоиха броя на ваксинираните.
И не на последно място доверието в Астра Зенека продължава са бъде високо за разлика от ЕС. И не е проблем само в България, във Франция мнозинството от хората не искат АЗ.

Последна редакция: вт, 13 апр 2021, 13:17 от LillyM

# 10 939
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Според немско проучване 2/3 от децата страдат физически и психически от носенето на маска. Често срещани симптоми са главоболие, липса на концентрация, раздразнение. Всяко четвърто дете развива страхово разстройство.

https://www.merkur.de/welt/corona-masken-kinder-deutschland-nebe … iko-90437220.html

Страхово разстройство от парче плат пред устата ?
Помисли пак

# 10 940
На каква дата се очакваха тези големи бройки Пфайзер?

# 10 941
Скрит текст:

Помисли пак

Обърни се към авторите на проучването, ако нещо не си съгласна. За Blueyes се отнася същото. В статията има линк към него.
Чисто ново е проучването, знаех, че ще има последствия за децата, но не очаквах да са чак такива.

# 10 942
Току що излезе новината в Гардиън относно местата, където се предлага Модерна (за Мери и други, които се интересуват).

Линк: https://www.theguardian.com/society/2021/apr/13/england-to-offer … ronavirus-vaccine

# 10 943
Да не забравяме , че само за АЗ не се пазеха дози.
Тоест в момента уж многото залежали дози от нея в наличност, дори няма да стигнат за втора доза за 240 хиляди човека с първа доза от нея.
И в момента ни доставят някакви смешни дози от нея по 20 хиляди броя на седмица.
Според мен в момента в страната няма 200 хиляди налични дози на АЗ

# 10 944
Някой не написа ли в темата, че в момента имаме 200 хил. дози които стоят в хладилниците?

# 10 945
Здравейте, някой от вас да е има случай със загуба на памет вследствие на ковид?

# 10 946
Хората не са нито толкова глупави, нито се отнаст несериозно, напротив, ако сега си сложиш първа доза АЗ или след месец първа доза РНК, с коя ще си по-рано защитен?

С АЗ, защото след 3 седмици ще имаш вече някаква защита. За РНК ще чакаш 1 месец + още 3 седмици, а това в България е цяла вечност, защото в момента сме в голяма вълна. Докато дойде защитата от РНК ваксината, реално вълната може и да е приключила. Ти естествено сигурно гледаш от твоята камбанария, млада, здрава, можеш да чакаш още няколко месеца, но на човек във висок риск е лош съвет да му казваш да чака и 1 ден повече. Всеки ден излиза статистиката на недочакалите.

Това не е вярно.

Рискът от инфекция две седмици след първа доза иРНК ваксина намалява с над 80%. И продължава да пада след това. Не знам откъде идва объркването, че трябват 1 месец + 3 седмици.

https://www.reuters.com/article/health-coronavirus-vaccines-int-idUSKBN2BL2UW

ПС: Да, аз написах, че има ~200,000 отлежаващи дози от АЗ. Толкова ми излизаше разликата между получени и сложени. Не мисля, че има дори минимален риск да има липса на втори дози. Напротив - ще хвърляме/даряваме в един момент.

# 10 947
Някой не написа ли в темата, че в момента имаме 200 хил. дози които стоят в хладилниците?
Ама в такъв случай пък не разбирам кое налага удължаването на периода между първа  и втора доза. Слагай там който желае АЗ да втора игла и това е....Ние чакаме "началниците" сакън да не сбъркаме нещо. Жалка история! Ваксинационната ни кампания се води от ЕС, а там както се знае последна грижа им е българския национален интерес и в частност здравеопазването.

# 10 948
  • София
Скрит текст:

Помисли пак

Обърни се към авторите на проучването, ако нещо не си съгласна. За Blueyes се отнася същото. В статията има линк към него.
Чисто ново е проучването, знаех, че ще има последствия за децата, но не очаквах да са чак такива.

"чак такива".. хайде холан!

първо, Angstzustände изобщо не е "страхово разстройство".

второ, децата са доста изкусни симуланти, когато искат да не направят нещо - например, да носят маска, да правят контролно, да ядат попара и прочее... сведенията, получени от деца, относно усещанията им, трябва да се приемат с голяма доза критичност. "раздразнени ли сте, деца, че трябва да носите маски?" - "о, да!".. учудвам се, че "раздразнителност" са развили толкова малък процент... Simple Smile

като ти порасне детето и почне да ти обяснява къде го боли и сърби в отговор на въпросите ти, ще разбереш.. Simple Smile

# 10 949
Очевидно е, че не е само това, че са си осигурили повече ваксини. Първо те не ограничиха АЗ в началото при възрастните, а масово ваксинираха с нея.
После с решението да поставят на повече хора по 1 доза реално удвоиха броя на ваксинираните.
И не на последно място доверието в Астра Зенека продължава са бъде високо за разлика от ЕС. И не е пробрем само в България, във Франция мнозинството от хората не искат АЗ.
Във Франция са решили втората доза да бъде РНК. Вероятно и нашите ще изберат РНК, а не еднодозова ваксина за 2-а доза. Въпреки че сега пък Кунчев казва че щели да отлагат 2-ата доза и да чакали общоевропейско решение какво да се прави с 2-ата доза. Нашите ако ще чакат общоевропейско решение, за какво избощо ще свикват експертни съвети и ще се допитват до нашите специалисти. Пълна каша става в момента с ваксините. В такива моменти ми се иска държавата да действа като Унгария, по въпроса с АЗ. С всичките му кусури Орбан е много прав в курса си по отношение на АЗ. Въобще не го интересува Европа тресе ли се от паника, от няколко случая на тромбози сред стотици милиони, не спира Астра Зенека, продължава да ваксинира с нея и казва, всякакво забавяне на имунизациите е немислимо с оглед епидемичната ситуация. Той беше и много прав да тегли една майна на ЕС по въпроса и с недоверието на Европа към Русия, и да си осигури рано Спутника и да ваксинира и с него. Той оцени (и не само той, много държави от източна Европа не си играха на спри/пусни АЗ) колко е важно, да е високо доверието в една ваксина, и то да не се срива, заради редки случаи на тромбози сред стотици милиони ваксинирани, с оглед извънредната ситуация в която се намираме. И те и ние сме в сходна ситуация, изключително тежка епидемична обстановка, решението е пред нас, ние го спираме.

Общи условия

Активация на акаунт