COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 331 057
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 12 645
Цитат
Пуснах си днес тест за антитела:

Някой по в час с теста на Roche да каже добре ли е или не?

Пехоко,
Ти що ходи да си изследваш антитела?
Нали те са ала-бала, а най-важен е клетъчният имунитет?Smiley

Наистина впечатляващ резултат като за след първа доза Астра.

# 12 646
На този тест максималния резултат е 250 доколкото знам.

# 12 647
Надеждите за повече видове ваксини в ЕС са явно напразни. Дано това не е окончателно..

https://news.bg/world/frenski-proizvoditel-na-vaksini-prekrati-p … ovorite-s-ek.html

Френският производител на ваксини Valneva обяви, че се оттегля от преговорите с Европейската комисия след повече от 6 месеца преговори, които не донесоха резултати, информира "Политико".

От компанията обявиха, че са отделили значителни усилия и време да посрещнат нуждите в процеса по придобиване на Европейската комисия.

Въпреки нашите последни клинични данни, ние не постигнахме напредък и не си осигурихме споразумение за доставка, отбелязват от Valneva.

Компанията възнамерява да се фокусира върху преговори с отделните държави членки или заинтересовани страни извън ЕС.

Valneva и Комисията започнаха преговори през третото тримесечие на 2020 г. и обявиха, че са приключили "проучвателните разговори" за осигуряване на 60 милиона дози от кандидата за ваксина на компанията. Производителят сключи споразумение с британското правителство през лятото на миналата година и впоследствие го разшири до 190 милиона дози до 2025 г.

Миналата година председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен съобщи, че ЕС се фокусираха основно върху ваксините на BioNTech/Pfizer и Moderna.

Кандидатът на Valneva е като китайски ваксини, като се използва цял неактивен вирус.

След като в началото на април съобщи, че ваксината предизвиква имунен отговор, компанията ще започне Фаза III на изпитания по-късно този месец.

Комисията все още не е постигнала споразумение с американския производител на ваксини Novavax заради проблеми с планираните доставки.

# 12 648
Е то скоро нали пускахме тук едно проучване от Великобритания, че дори при АЗ клетъчния имунитет е по-добър от при пфайзер.

# 12 649
  • София
В Кандиларов, там винаги е слабо посещението, не чаках въобще. Пуснах си и ПКК + антитела за лаймска болест както ме упъти лекарят преди месеци.
Пехоко, изглеждат чудни резултатите.
Това не е тест за вирус неутрализиращи антитела, нали?

# 12 650
Не, не е. Този за ВНТ е в проценти, поне там където аз правих теста.

# 12 651
В Кандиларов, там винаги е слабо посещението, не чаках въобще. Пуснах си и ПКК + антитела за лаймска болест както ме упъти лекарят преди месеци.
Пехоко, изглеждат чудни резултатите.
Това не е тест за вирус неутрализиращи антитела, нали?
Мисля, че не е за неутрализиращи този на Roche. В Кандиларов теста неутрализиращите антитела е по-скъп - над 40, ако не се лъжа.

Последна редакция: ср, 21 апр 2021, 16:56 от daisy12

# 12 652

Зле съм със смятането, но то ще излезе, че в Германия тези случааи са страшно много като процент от ваксинираните с Астра - с Гугъл транслейт - това са случаите само 13 февруари до 31 март. Не намирам да казват колко е общият брой ваксинирани с Астра за същия период:

Почти 5 милиона ваксини АЗ са поставени в Германия. Случаите са след първа доза, а такива са 4 777 923.

https://de.statista.com/statistik/daten/studie/1197550/umfrage/i … -nach-hersteller/

# 12 653
Скрит текст:

Зле съм със смятането, но то ще излезе, че в Германия тези случааи са страшно много като процент от ваксинираните с Астра - с Гугъл транслейт - това са случаите само 13 февруари до 31 март. Не намирам да казват колко е общият брой ваксинирани с Астра за същия период:
Цитат

Почти 5 милиона ваксини АЗ са поставени в Германия. Случаите са след първа доза, а такива са 4 777 923.

https://de.statista.com/statistik/daten/studie/1197550/umfrage/i … -nach-hersteller/
[/quote][/quote]

Благодаря, Soft Click!

# 12 654
Пехоко, толкова те мислихме, тук след реакциите ти след първа доза, но ето, че сега си компенсиран!

Втора катогерочино ли от АЗ няма да слагаш?

# 12 655
  • София
Апропо, Пехоко, това 1 месец след първа игла ли ти е теста? Или? Какво време?

# 12 656
Бундестагът току що гласува промените в закона за защита от инфекции, чрез които федералното правителство ще може да налага ограничения над провинциите. В Берлин демонстрираха над 8000 човека, но им пратиха 2200 полицаи.
Юристи масово смятат, че приетите промени ще бъдат успешно атакувани в съдилищата.

# 12 657
Шведите с тези леко смешни 23 човека на км2 е редно да се сравняват със сходни страни, в Германия например са с над десет пъти повече хора на км2. Тоест където е един в Швеция, са десет в Германия. Тяхната смъртност въпреки разликата в гъстотата на населението (нали знаем всички вирус как се предава), а и съседните страни, които горяха безпощадно (Полша, Чехия) също е 6%, значи и те са се справили добре, нали?

Ли Лу, Стокхолм се оказва с по-висока плътност на населението и от Виена, и от Берлин, и от Варшава, та тезата то издиша отвсякъде :

Стокхолм -  5174 души/km²

Виена -  4 326,1/км 2

Берлин - 4203 души/km²

Варшава - 3462 души/km²

Ли Лу, да не мислиш, че шведите са равномерно разпръснати по 23 човека на км2?!

Швеция е урбанизирана страна, в която 88,2% от населението живее в градовете. И точно защото знаем как и къде се предава инфекцията, какво ме грее, че средната гъстота на населението в Швеция е 23 човека на км2, след като през цялата изминала година дъщеря ми си ходеше в училище с 30 деца в клас, в училище със 700 деца, а хората си ходеха на работа в същите работни колективи?! 1,7 милиона деца до 16 години си ходеха на детска градина и училище в същите паралелки с по 30 деца през изминалата година. Да не мислиш, че някой през изминалата година набързо е построил нови работни места и училища в незаселените райони и ни е разпределил по 23 души на км2, за да не се заразяваме?!

# 12 658
Ли Лу, да не мислиш,
Оф, не ми се спори точно с теб. Да, браво на шведите - ууу, другите са тъпи. Може да не се обръщаш повече към мен, като не си разбрала, че вашата/ тоест шведската стратегия тук не работи по милион причини.

И въобще не разбирам какъв е този напън да изкарате другите страни садисти. Хем бутат милиарди в затворената икономика, хем тормозят населението си, хем им умират хора. Брей, как не са се сетили просто да отворят всичко и пей сърце. Ама малко е и възможно да са видели, че без локдаун не става. Сигурно защото най-богатите страни света се управляват от глупаци, да. Това ще да е!

Ето самоцитирам за който не е видял:
Скрит текст:
ПП Да поясня и тук, защото явно има някакви недоразумения с идеята за локдаун в Австрия. Въведеният локдаун беше на 17.11. и то до 06.12. и после от 23.12. Изпуснаха положението точно тогава, така че ние видяхме как е и без локдаун. Починалите в Австрия до 31.10. бяха 1.082, но до края на декември станаха 6.149. Общо починали от януари миналата година до днес са 9.997. Мисля, че няма нужда да смятам нагледно разликата.

А за който не може да смята, ще онагледя:
6.149 - 1.082= 5.067 човека починаха във времето, когато Австрия се чудеше дали да затваря.
9.997 - 5.067= 4.930 човека са починали за 14 месеца, а 5.067 за въпросните два месеца.

С това изчерпах мнението ми по тема "шведски модел в Австрия". Да поеме някой друг/ друга държава, ако желае.

Последна редакция: ср, 21 апр 2021, 17:39 от Анонимен

# 12 659
вободно през цялото време. Браво на шведите.
Шведите с тези леко смешни 23 човека на км2 е редно да се сравняват със сходни страни, в Германия например са с над десет пъти повече хора на км2. Тоест където е един в Швеция, са десет в Германия. Тяхната допълнителна обща смъртност въпреки разликата в гъстотата на населението (нали знаем всички вирус как се предава), а и съседните страни, които горяха безпощадно (Полша, Чехия), също е 6%, значи и те са се справили добре, нали?

Да гледаме Финландия, Норвегия и Дания, като ще говорим за тези страни, е много по-разумно и логично. С минусова смъртност, 0% и +1%.

На мен малко ми омръзна да сравняваме плодове и зеленчуци. Видяхме я в Австрия шведската стратегия през ноември, когато не искаха да затварят на 6.000 случая дневно - мерси много. Повече от половината починали за цяла година починаха тогава. Мога да пусна и картинка, ако помага да асимилиране на написаното.

ПП Да поясня и тук, защото явно има някакви недоразумения с идеята за локдаун в Австрия. Въведеният локдаун беше на 17.11. и то до 06.12. и после от 23.12. Изпуснаха положението точно тогава, така че ние видяхме как е и без локдаун. Починалите в Австрия до 31.10. бяха 1.082, но до края на декември станаха 6.149. Общо починали от януари миналата година до днес са 9.997. Мисля, че няма нужда да смятам нагледно разликата.
 Шведите си ходят на училище, по ресторанти и молове, и масово не слагат маски в ГТ. С две думи имат достатъчно места да си предават вируса. При тях по-скоро здравната система е на ниво.

Общи условия

Активация на акаунт