COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 330 927
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 12 690
интересна хипотеза, въпреки че сега я прехвърлих само набързо, но как това обяснява, че въпросната съставка, която е налична във всяка една доза, на практика предизвиква състоянието в няколко човека на милион, а не у всеки?

# 12 691
Скрит текст:
Цитат
Хипотеза на екип от немски учени за това какво предизвиква редките тромбози във ваксината на Астра Зенека:

Посочва се съединението ЕДТА - етилендиаминтетраоцетна киселина - което се използва от години като антикоагулант в епруветки за кръв.

Ако хипотезата бъде доказана, тогава ваксината може да се преработи и причината не е във векторната технология.

https://www.researchsquare.com/article/rs-440461/v1?
Цитат
Това съединение дали го има и във ваксината на Джонсън?
[/quote]

Листовката на Джонсън:
https://www.ema.europa.eu/en/documents/product-information/covid … nformation_en.pdf
6.1 List of excipients
10 vial pack
2-hydroxypropyl-β-cyclodextrin (HBCD)
Citric acid monohydrate
Ethanol
Hydrochloric acid
Polysorbate-80
Sodium chloride
Sodium hydroxide
Trisodium citrate dihydrate
Water for injections

Листовката на АстраЗенека
https://www.mh.government.bg/media/filer_public/2021/02/02/anx_150842_bg.pdf
6.1 Списък на помощните вещества
L-хистидин
L-хистидин хидрохлорид монохидрат
Магнезиев хлорид хексахидрат
Полисорбат 80 (E 433)
Етанол
Захароза
Натриев хлорид
Динатриев едетат (дихидрат)
Вода за инжекции

Ако някой е наясно, нека каже кое от изброените е въпросното вещество.

# 12 692
Разликата между Швеция и нас и останалите в случая не е гъстотата на населението, а манталитета му.
Пример (конкретен) - в едно сериозно обезлюдено село, разпръснато на махали на голяма площ, с около 160 жители, има доста починали от коронавируса. Миналата вълна разбрах за двама, тази явно са доста повече, защото само от една махала имало няколко починали!
Единственото обяснение е, че за тях вирус няма, а заразяването явно става на домашни сбирки на шльокавица.

И моето лично мнение е, че гъстотата на населението не е чак такъв фактор за разпространението на инфекцията. В противен случай, например Япония трябваше да има много по-лоши показатели от Германия.

Двете държави са с еднаква територия като площ, само дето в Япония живеят едни 45 млн. души повече отколкото в Германия.

Япония - 126 млн. население (най-застаряващото население в света, което е силно утежняващ фактор)
Починали - 9 710 души

Германия - 84 млн. население
Починали - 81 251 души

Различни стратегии и манталитет, а не гъстотата на населението е причината за тази разлика в смъртността.

# 12 693
  • Отвъд алеята зад шкафа
Плюс различна култура, генотип, храна, здравен статус.

# 12 694
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Almondina, Динатриев едетат (дихидрат) e EDTA

# 12 695

ОК - това за Астрата.
А за Джонсън - Trisodium citrate dihydrate ли е?
Мерси!

# 12 696
В Япония спазват стриктна хигиена, там не е голяма личностна драма носенето на маска и спазването на правила.

# 12 697
  • Немция
Разликата между Швеция и нас и останалите в случая не е гъстотата на населението, а манталитета му.
Пример (конкретен) - в едно сериозно обезлюдено село, разпръснато на махали на голяма площ, с около 160 жители, има доста починали от коронавируса. Миналата вълна разбрах за двама, тази явно са доста повече, защото само от една махала имало няколко починали!
Единственото обяснение е, че за тях вирус няма, а заразяването явно става на домашни сбирки на шльокавица.

И моето лично мнение е, че гъстотата на населението не е чак такъв фактор за разпространението на инфекцията. В противен случай, например Япония трябваше да има много по-лоши показатели от Германия.

Двете държави са с еднаква територия като площ, само дето в Япония живеят едни 45 млн. души повече отколкото в Германия.

Япония - 126 млн. население (най-застаряващото население в света, което е силно утежняващ фактор)
Починали - 9 710 души

Починали - 81 251 души

Различни стратегии и манталитет, а не гъстотата на населението е причината за тази разлика в смъртността.
Германия е мигрантска държава. Пълно е с хора откъде ли не. В големите градове всеки 3-4 жител е чужденец.
Всеки е с манталитета си и с различната си култура.

В Япония го няма този миш-маш от различни нации и култури.

# 12 698
Признавам, че съвсем ме обърка. Казах, че е редно да сравняваме Швеция с другите страни със сходен манталитет, защо тогава се нахвърли в такава дискусия? Даже ми казваш да съм гледала Австрия и не-знам-си-какво Flushed И със сигурност не е само гъстотата на населението, защото Дания по този критерий е шампион и никога не съм го оспорвала. Аз не знам вече какво да мисля за целия този разговор.

Да гледаме Финландия, Норвегия и Дания, като ще говорим за тези страни, е много по-разумно и логично. С минусова смъртност, 0% и +1%.

Мисля, че като цяло беше редно да ме оставиш да си говоря с човека, към когото се обърнах в началото - който говореше за отворените кафенета в Швеция -за да не се изпускаме в някакви безмислени тъпи безкрайнни дискусии, в които всеки сам за себе си знае какво е искал да каже.

Последна редакция: ср, 21 апр 2021, 20:12 от Анонимен

# 12 699
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
В Джонсън май няма EDTA.
Според мен няма, не виждам

# 12 700

ОК - това за Астрата.
Мерси!

Не е,  друго съединение е -тринатриев цитрат  е натриева сол на лимонена киселина /citric acid/, но май пак се използва като антикоагулант
а ЕДТА е съединение на оцетната киселина ethylene diamine tetraacetic acid

По-заразен щам на коронавируса, с три мутации, откриха в Индия

В Индия откриха нов вариант на коронавируса, който е с тройна мутация, съобщава местният телевизионен канал Ен Ди Ти Ви. Новият вариант вече се разпространява в щатите Махаращра и Западна Бенгалия, както и на територията на Делхи, предаде БТВ.
Според местните експерти това е "по-заразен вариант". Той бързо води до заболяване при много хора, заяви професорът по епидемиология Мадхукара Паи.
 Преди дни властите в Индия съобщиха за друг вариант с двойна мутация. Страната регистрира и най-високия си брой новозаболели - почти 300 000 за 24 часа с над 2000 смъртни случая за 21 април.
Новите варианти се откриват при геномно секвениране, което в Индия е почти невъзможно. Там на такова изследване се подлагат под 1% от положителните проби. Проби се изследват в едва 10 лаборатории в страната.
https://trud.bg/%D0%BF%D0%BE-%D0%B7%D0%B0%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%B … 0%B4%D0%B8%D1%8F/

Последна редакция: чт, 22 апр 2021, 06:22 от Rosa Blanca

# 12 701
в Япония живеят едни 45 млн. души повече отколкото в Германия.

Починали - 9 710 души

Починали - 81 251 души

Япония е остров, който от векове има много затворена политика относно влизащите. Германия е в средата на Европа и всеки влиза и излиза от нея по суша без да се отчита пред никого.
Японците са супер назад с ваксинацията между другото. В сравнение с тях България е шампион.

# 12 702
Скрит текст:

ОК - това за Астрата.
Мерси!
Цитат
Не е,  друго съединение е -тринатриев цитрат  е натриева сол на лимонена киселина /citric acid/, но май пак се изполва като антикоагулант
а ЕДТА е съединение на оцетната киселина ethylene diamine tetraacetic acid

Да, в изследването става дума за ваксината на АстраЗенека.
Не се разглежда ваксината на Джонсън.

# 12 703
Остави, тя цялата дискусия тръгна оттам, че един човек пишеше за Русия и после за Швеция, че всичко е отворено - и аз си позволих да коментирам с Германия и това, че не е лесно там да е отворено заради многото хора. И като ме заговори за големите градове на Швеция, посмислих, че тя е потребителят с отворените кафенета, Русия итн. В съвсем друга посока беше разговорът - за държави без локдаун и държави с.

Германия служеше точно като пример за държава, която е различна, но с еднаква като шведската излишна смъртност, което аз определих като успех. Това е.

ПП Още преди някой друг да е размахал камшика, казвам, че мнението ми за Сърбия и Гърция също не се е променило, защото също са с под 6% смъртност, въпреки сходния манталитет и други особености. Просто се сетих в дискусията за Германия заради интервюто, което гледах. Официално са с по-ниска обща смъртност за 2020 от Швеция - и това поправям. Понякога пиша числа по памет, обикновено са верни,. 5% е излишната смъртност на Германия за 2020.

Последна редакция: ср, 21 апр 2021, 21:14 от Анонимен

# 12 704
Япония е остров, който от векове има много затворена политика относно влизащите. Германия е в средата на Европа и всеки влиза и излиза от нея по суша без да се отчита пред никого.
Японците са супер назад с ваксинацията между другото. В сравнение с тях България е шампион.

И Великобритания е остров, но записа 127 000 починали на 68 млн. население.

Япония затвори границите и поставя под задължителна карантина всеки пристигнал. С тази мярка успяха и Австралия, и все азиатските държави като Сингапур, Южна Корея, Тайван, Тайланд, Хонконг и въобще всички, които се справиха. Това мисля, че вече стана ясно на всички и няма какво повече да го коментираме.

Общи условия

Активация на акаунт