COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 312 588
  • 22 610
  •   2
Отговори
# 14 145
  • в страната на чудесата
Поне сега юни човек може да си смени личния лекар. Покрай тази ситуация се поразбра кой какъв е. Мои познати се жалват от личните си покрай ковид. Отказали преглед, не могат да ги открият, незаинтересовани.
Дано намерят друг, който да ги приеме...

# 14 146
Поне сега юни човек може да си смени личния лекар. Покрай тази ситуация се поразбра кой какъв е. Мои познати се жалват от личните си покрай ковид. Отказали преглед, не могат да ги открият, незаинтересовани.
Дано намерят друг, който да ги приеме...
Да, то човек явно сам трябва да се оправя. Сега навръх по празницитв мои близки се оплакаха от личните си, че изобщо никакво внимание и заитересованост. Ако не си толкова зле пък с по телефона лечение и дотам. Хората на собствен ход завели близки за луди пари изследвания в Пирогов. Възрастни хора не в толкова зле състояние и докарани без усложнения и без пневмония след няколко дни вече кислород ги готвят. Въобще много коварен този вирус.

Последна редакция: ср, 05 май 2021, 10:59 от daisy12

# 14 147
Това, че има разлика от болница до болница и от лекар до лекар е едната причина.
Другата е, че масово хората не се наблюдават и не се съобразяват с действителността.
При наличие на пандемия, втора година, да имаш симптоми на настинка и да мислиш, че си настинал е несериозно.
Ако всеки, при най-дребния симптом, реагира и се започне лечение, сигурно ще е друга картината.
А също, най-важното, да се изолира.
Което много малко хора правят.

# 14 148
Според мен, стандартното лечение с антибиотик от самото начало, едва ли предотвратява усложненията. По-скоро, проблемът е в разпознаване на влошаването в началната му фаза, което е възможно с истинско проследяване, изследвания, снимки, а не по телефон.

# 14 149
От самото начало не е нужен АБ.
Дори и по телефон пак може да се следи, ако пациентът сам си обръща внимание.
Но повечето, особено мъжете, карат на крак, докато могат. А то вече става много късно.
Отделно, че сеят зараза.

# 14 150
Но повечето, особено мъжете, карат на крак, докато могат. А то вече става много късно.
Отделно, че сеят зараза.
Точно, че отначало не е нужен АБ, а и дори при влошаване не е ясно дали има роля. Обратът може да е много бърз и по телефон не може да се прецени обективното състояние. Аз като зазлях, ЛЛ просто ми включи втори антибиотик. Добре че моя близка, медицинско лице, ме изръчка да отида до спешното на ВМА в неделя и да не чакам понеделник. Три дни след първите изследвания, които бяха съвсем малко над нормата за д-димер и CRP, се оказах с много завишен д-димер и със сатурация 90, но не усещах задуха, както си го представях, да не можеш да си поемеш въздух. Съответно, изписаните кортикостероиди и истински антикоагуланти много бързо ми повлияха. Ако не бях в СФ, още 2-3 дни, докато се надяваш да ти подейства новия антибиотик и все още не се чувстваш прекалено зле, можеха доста да влошат положението. Затова, според мен, нещата се късат при доболничната помощ, а и в малките болници без специалисти и апаратура в провинцията.

# 14 151
Ето една статия за привържениците на правила и мерки Simple Smile

Абу Даби изисква за пристигащите
от България граждани PCR тест и
карантина, като ще им бъде
поставяна и проследяваща
гривна
. Това се предвижда в нови
правила за влизане в емирството,
които са в сила от 3 май 2021 г.
Това съобщиха от Министерството
на външните работи
https://www.24chasa.bg/novini/article/9767093

# 14 152
Скрит текст:
Отделно, че сеят зараза.
Точно, че отначало не е нужен АБ, а и дори при влошаване не е ясно дали има роля. Обратът може да е много бърз и по телефон не може да се прецени обективното състояние. Аз като зазлях, ЛЛ просто ми включи втори антибиотик. Добре че моя близка, медицинско лице, ме изръчка да отида до спешното на ВМА в неделя и да не чакам понеделник. Три дни след първите изследвания, които бяха съвсем малко над нормата за д-димер и CRP, се оказах с много завишен д-димер и със сатурация 90, но не усещах задуха, както си го представях, да не можеш да си поемеш въздух. Съответно, изписаните кортикостероиди и истински антикоагуланти много бързо ми повлияха. Ако не бях в СФ, още 2-3 дни, докато се надяваш да ти подейства новия антибиотик и все още не се чувстваш прекалено зле, можеха доста да влошат положението. Затова, според мен, нещата се късат при доболничната помощ, а и в малките болници без специалисти и апаратура в провинцията.
[/quote]

TafTaf,
За мен големият проблем е, че за 1 година не направиха специални Ковид-центрове - там да ходят болни, които имат нужда от изследвания, рентген и т.н. Със сатурация 90 и други влошени показатели и да отиде човек при ЛЛ, ЛЛ какво може да направи? Той да се обажда в болниците и да търси къде приемат? Или да звъни на Бърза помощ? А и не е редно болни да ходят при ЛЛ - допълнително да заразяват. Това разкарване по лекари и болници на хора с влошени показатели хич не е приемливо - хем човек е зле, хем не знае къде точно да отиде. Трябваше това да организират и да има единна процедура. При ЛЛ има и други пациенти, които не биха искали да се разминават със заразени.

# 14 153
Гледам, че за някои хора ковид вече е изчезнал. Времето било хубаво, всичко било наред. Остава този ковид -"изчезналия" да видим кога ще напомни за себе си. Или той е изчезнал, когато не те касае пряко и не си ти засегнатия.

# 14 154
  • София
Гледам, че за някои хора ковид вече е изчезнал. Времето било хубаво, всичко било наред. Остава този ковид -"изчезналия" да видим кога ще напомни за себе си. Или той е изчезнал, когато не те касае пряко и не си ти засегнатия.

Че той за някои не е идвал, вие - да изчезва. Докога ще се учудвате на това? Навсякъде е така, не само в България - стопля се, народът щъка и се отпуска. Преболедувалите вече са много, за ваксинираните по-добре да не отваряме дума, макар че кретаме някак си.

# 14 155

Че той за някои не е идвал, вие - да изчезва. Докога ще се учудвате на това? Навсякъде е така, не само в България - стопля се, народът щъка и се отпуска. Преболедувалите вече са много, за ваксинираните по-добре да не отваряме дума, макар че кретаме някак си.
 Ама някак не вървят според мен тези приказки за изчезването, когато още една стабилна цифра хора берат душа в болници. Други пък уж по-леко, ама вкъщи. Наистина да си се радват късметлиите, но сигурно нищо няма. Лошо няма да щъкат хората, но падне ли бдителността дали ще имаме спокойно лято. Те и в Индия се бяха успокоили, а времето и там е хубаво. А то и мотивация няма май особено за ваксиниране, освен пътуване извън България сега. Лошо няма да сме оптимисти, но си знаем нашата реалност тук.

# 14 156
Гледам снимки от рожден ден на приятел, който се е състоял преди два дни във варненско заведение на плажа. От обед до малките часове на другия ден. Стотина човека са, повечето ги познавам и ми е интересно колко и въобще ще има ли заразени. Маски и разстояния няма, не вярвам да са отишли след антиген тест.

# 14 157
Ама те много хора подценяат нещата. Близки приятели докато не се разболяха ми казваха, че мислили, че всичко е политика. Не знам обаче аз никога не съм мислила по друг начин. Може би, защото следя нещата отблизо, чета, интересувам се доста, близки имам и в чужбина. Може би сравнено с познатите и близките ми, аз минах вируса доста леко и бързо, но това никога не ме е карало да го подценявам.

Последна редакция: ср, 05 май 2021, 15:00 от daisy12

# 14 158
Софт, какви тестове ...
Тук не са на мода, пазят ги за вас, за да може да ходите до магазините Wink
Вчера един познат ми се оплака, че се върнали ден по рано от Гърция, защото там било скука и било всичко затворено.

# 14 159
  • София
Нещо повече, има хора, които са го изкарали и то нелеко и въпреки това смятат, че всичко е щракане с пръсти, че всички ще го минем, че умират сухи съчки и прочее. Това е то положението, не знам защо се учудвате и то година по-късно...

Общи условия

Активация на акаунт