COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 311 998
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 14 475
  • В заешката дупка
Гугъл какво?! Simple Smile

Ами де да знам. Може и да е нямала Исландия пари за ваксини. А може и Германия, Дания, Холандия и още 50 и кусур европейски страни, малки и големи, да са нямали и заради това сега Израел и ЮК са напред, пък Европа назад. Тъй де, всички в Европа сме в кюпа. Без малката Малта и голямата ЮК.

Последна редакция: сб, 08 май 2021, 03:53 от ЧеКа

# 14 476
Аз имам чувството, че наистина в България повечето хора са изкарали вируса. Това беше и първото нещо, което си помислих, като прочетох, че РКИ я махнаха от най- черния списък. Друга причина няма как да има за да го направят, те не разчитат на случайности и чужди статистики. Като добавим и че е на кръстопът страната ни, и че постоянно някой идва и заминава, а идващите вече ще са безопасни, може да се окаже, че дяволът не е толкова черен и вирусът наистина ще отмине "поради естествения си ход". Съболезнования на претърпелите загуби, но по- спокойно я карайте, страшното свършва.
Така е. Не са повечето, но явно са достатъчно за да обърнем стабилно кривата. Няма нищо случайно във факта, че въпреки пълното премахване на мерките, претъпканите дискотеки и  липсата на дистанция хоспитализираните, интензивните и умрелите продължават да намаляват.

Последна редакция: сб, 08 май 2021, 02:48 от Анонимен

# 14 477
Освен ако "повечето хора" не си е сменило значението, така че да включва ~40%, това естествено не е вярно.

# 14 478
  • София
Ето ти допитвания и цифри:
Българите най-недоверчиви към ваксините в цяла Европа
"Eдна баба казала" също е някакъв показател за настройките сред населението.

Не са толкова виновни хората, колкото здравните ни власти, че и СЗО.

С непоследователните си изявления и говорене, базирано на данни от "стъкмистиката"  се компрометираха и хората не им вярват.
---
За "чипирането ", за "5G" - кой какво обясни, освен присмех, отричане и отговори, не съответстващи на въпроса.

Примерно питат "5G как влияе на имунната защита на човека ", отговарят "5G не пренася вируси". А експертите в научните си публикации казват простичко и ясно - "нямаме данни за сега"  .
-
За "чипирането" - толкова сме далече от моженето да го направим смислено, ама някой обясни ли го ?
-
Ето, РЗИ изкара и лекарите виновни, че няма реален график за раздаване на ваксините, то май РЗИ и на 2 магарета слама не може да раздели. За какво си ползват компютрите в РЗИ?

Как да им се вярва?

Последна редакция: сб, 08 май 2021, 03:25 от xxxxxx

# 14 479
СЗО  е една казионна организация подластна главно на Бил Гейтс и останалите им генерални спонсори, те са вече едно нищо. Многократно се дискретираха досега във всеки един етап на кризата и за регулатор на медицинските практики също са напълно непригодни ... въобще една тотална щета е СЗО.

# 14 480
  • Торонто
Коя е най-ефокасната и с най-малко странични реакции ваксина?
Calculated per 100,000 vaccinated individuals, the average incidence rates are as follows:
Sputnik-V: 95 infections and 1 death
Moderna: 177 infections and 20 deaths
Sinopharm: 356 infections and 16 deaths
Pfizer/BioNTech: 555 infections and 32 deaths
AstraZeneca: 700 infections and 7 deaths
15
Това не е съвсем точно, тъй като има значение общия брой използвани ваксини от всеки вид.
Файзер са най-много, затова и са засечени повече случаи при тях. А и цял Израел се ваксинира с нея, едва ли точно те ще изберат лоша ваксина.

# 14 481
Израел не избраха лоша ваксина а просто платиха тройна цена на това което получиха като оферта. И може да кажем до тук - доста са добре, не знам дали си струва, но ефектът е видим.

# 14 482
Израел не избраха лоша ваксина а просто платиха тройна цена на това което получиха като оферта. И може да кажем до тук - доста са добре, не знам дали си струва, но ефектът е видим.
[/spoiler]

Може и да греша, но фактор в избора на Израел, е и бързо да се доставя нужното количество ваксини. А РНК-ваксините се "произвеждат" по-бързо от векторните.

# 14 483
Аз пък съм съгласна с cure.
Не мисля, че еднократното преболедуване/ваксиниране ще ликвидира вируса.
Ще се слагат периодични ваксини за целта, както при грип.
Аз така разбрах поста му.

# 14 484
Трябва да се отбележи, че в различните страни доверието във ваксинирането е различно.
В България може да се направи и сравнение, колко хора си слагат противогрипни ваксини.
Ето и прехвалените сърби, първите два месеца яко хвалене как ваксинират с много бързи темпове и като стигнаха около 30% и хоп се изчерпаха желаещите и започнаха да дават вече по 25 евро на ваксиниран.
Спутникът е в Русия от септември 2020 и тук яко няколко потребителя я рекламират, а в самата Русия над 60% казват, че ги лъжат и няма да си я сложат и там се чудят да им раздават и ваучери, че да ги боцнат.
В България почти всички желаещи ще са чипирани до лятото.
Ако постигнем около 2 милиона с пфайзер , около 500 хиляди с модерна и около 250 хиляди с астра, може и да имаме доста по-спокойна есен и зима.
Като теглим чертата в България около 80% от ваксинираните в крайна сметка може да са с иРНК ваксина.

# 14 485
  • Немция
Аз имам чувството, че наистина в България повечето хора са изкарали вируса. Това беше и първото нещо, което си помислих, като прочетох, че РКИ я махнаха от най- черния списък. Друга причина няма как да има за да го направят, те не разчитат на случайности и чужди статистики. Като добавим и че е на кръстопът страната ни, и че постоянно някой идва и заминава, а идващите вече ще са безопасни, може да се окаже, че дяволът не е толкова черен и вирусът наистина ще отмине "поради естествения си ход".
Всяко решение е предпоследно и всеки извод е временен що се отнася до вируса.
България няколко пъти влиза и излиза от рисковите списъци на РКИ.
Ситуацията е динамична и до месец ще се разбере дали България е "преборила" вируса.

Аз съм скептична- нито толкова много са го изкарали, нито толкова много са се ваксинирали, а няма друга сериозна спирачка- като мерки, която да спира разпространението.
Дано поне ваксинацията напредне сериозно.

# 14 486
  • София
В Русия препоръките са месец преди и месец след ваксината да не се пие алкохол. Повече от ясно е защо никой няма да се ваксинира там.

За тук повече няма да говоря едно и също. Дано се обърнат нещата и хората да се ваксинират. Сега поне виждам, че си слагат втора доза повечето с АЗ, което е много добре. Не вярвам есента да имаме достатъчно ваксинирани, но като зазлеят пак нещата може и да тръгне ваксинирането.

# 14 487
https://m.dir.bg/dnes/politika/kabinetat-v-ostavka-rezultatite-v … -koridori-ostavat.                                                        
В същото време се сипят хвалебствия - "Кабинетът в оставка: Резултатите в борбата с COVID-19 са изключително добри, зелените коридори остават"

"На 31 май ще бъде доставено първото двойно по-голямо количество - 410 000 ваксини.
Резултатите на България за справяне с коронавируса са изключително добри, страната ни е на 20-то място по заболеваемост в Европейския съюз на 14-дневна база, а ваксинацията срещу COVID-19 у нас протича при голям интерес. Това е докладвал министърът на здравеопазването в оставка Костадин Ангелов по време на работно съвещание при премиера в оставка Бойко Борисов, съобщава пресслужбата на правителството.

"И в почивния ден вчера имаме към 7000 ваксинирани, а онзи ден отчетохме рекорд от над 32 000 имунизирани. В понеделник пристигат нови над 270 000 ваксини, така че зелените коридори да продължават да действат, като се изпълняват и ваксинационните фази", е разпоредил Борисов на здравния министър.

Министър-председателят в оставка е бил категоричен, че всяко количество ваксини, което се доставя у нас, следва да бъде разпределено по-най бързия начин и да бъдат ваксинирани желаещите. Борисов е дал висока оценка на резултатите, постигнати от властите в битката с пандемията.

"Това, което ние постигаме, не може да бъде постигнато от голяма част от европейските страни, които са с много по-висок индекс на строгост на мерките", е отбелязал министърът на здравеопазването.

Той е подчертал огромния интерес, който се наблюдава при зелените коридори за имунизация срещу COVID-19.

"Хубавата новина е, че този месец всеки понеделник пристигат по 274 000 дози от "Пфайзер" и последният ден - на 31 май, ще бъде доставено първото двойно по-голямо количество - 410 000 ваксини. По 36 000 ваксини пристигат всяка седмица и от "Модерна", е добавил здравият министър.

И е акцентирал, че нуждите на българското общество по отношение на ваксините са напълно обезпечени.

"Ако така продължаваме, с този темп на ваксинация до края на юни страната ни ще има колективен имунитет", е казал още Ангелов.

Борисов е изказал благодарност към Националния оперативен щаб, към ваксинационния щаб, към лекарите, медицинските екипи и всички служители на първа линия в борбата с пандемията, защото, благодарение на денонощния им труд, икономиката ни също бележи добри резултати."

# 14 488
При нашето тестване и проследяване е невъзможно да се определи процента изкарали. Но дори да е висок, вече мина половин година от първата вълна. Днес се замислих за ваксинираните около мен, от близкия роднински и приятелски кръг вече няма неваксинирани, освен деца. А това е обратно на съотношението в общата картина за страната.

# 14 489
Почти 48 часа след  втора доза АЗ съм. Никакви реакции този път, само болка в ръката.
При ММ същата работа. Като си спомня какво агонизиране беше след първата доза, направо не мога да повярвам..

Общи условия

Активация на акаунт