COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 312 012
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 14 520

Да не говорим, за ограничението до 15 човека на софри, което реално е никакво ограничение, но го има на хартия.
Ето вчера Хаджигенов , който е уж образован човек и адвокат, не е искал да си слага маската в парламента и е правил на инат, вероятно да се хареса на голяма част от българите, за които и маските са невиждано мъчение.
Въпрос на гледна точка.
То вече и това ограничение за 15-те души отпадна и то. А иначе Хаджигенов май открай време недлюбва маските. Почти винаги без маска го виждам в парламента като дават.

# 14 521
  • София
Аз имам много простичка и лесна идея как да повишат броя на хората които желаят ваксина. Ако предложат по 3 дни "държавна" отпуска за всяка поставена доза ми се струва, че бройката желаещи ( особено сега преди активния отпускарски сезон ) ще скочи до небето. Като трябва да бъде направено точно като отпуска, а не като болничен. Т.е. да може да си ги добавиш тези дни към основната отпуска, или други избрани от теб дни. Разбира се ако си ползвал работен ден да се ваксинираш ще бъде редно да бъде приспаднат от "полагащите" ти се дни. Трябва също така хората, които вече са се ваксинирали да получат този бонус със задна дата. И също така, за да се избегне ( поне масовото ) фалшиво ваксиниране от типа на " ваксината в мивката " процесът да се случва във ваксинационни центрове. В такива центрове има повече хора и това е повече или по-малко, но все пак някаква спирачка за мушенгии. Личните лекари трябва да ваксинират само хора които са трудно подвижни, хронично болни .... абе неспособни да отидат до вакс център. Такъв тип хора така или иначе са под някакъв по-особен медицински надзор и едва ли ще им е до измами.
Паричен бонус ( ваучер ) би могъл да се приложи към пенсионери, учащи.
Това са все простички и елементарни идеи, които ми хрумват на мен един елементарен човечец, умът ми не побира какво ли пък биха измислили разните там умни глави ( професори, академици.. ) по щабове, министерства и комисии ...
Две неща обаче трябват :
1 -  Да им пука за народа им
2 -  Да се хванат и да помислят

# 14 522
Ицо Хазарта ,,отговаря" на част от вчерашните коментари под поста му за антителата:
"Събрали се собствениците на Pfizer и Moderna да решат на коя световна звезда да платят да им рекламира ваксините и веднага се сетили за Ицо Хазарта. Подкупили за всеки случай и няколко лекари – двама или трима.

За щастие Пенка от Мездра имала познат в ковид-отделението, който я посъветвал да изчака."

# 14 523
Световната здравна организация (СЗО) е издала спешно одобрение за китайската ваксина Covid Sinopharm.

Това е първата ваксина, разработена от незападна държава, получила подкрепа от СЗО.

Преди това СЗО е одобрила само ваксините, произведени от Pfizer, AstraZeneca, Johnson & Johnson и Moderna.

СЗО в петък заяви, че е потвърдила "безопасността, ефикасността и качеството" на ваксината Sinopharm.

Препоръчва се ваксината да се прилага в две дози на тези на възраст над 18 години.
https://www.bbc.co.uk/news/live/uk-57035834

# 14 524
ninnann,
Ето вчера Хаджигенов , който е уж образован човек и адвокат, не е искал да си слага маската в парламента и е правил на инат, вероятно да се хареса на голяма част от българите, за които и маските са невиждано мъчение.
Въпрос на гледна точка.

За Хаджигенов, това че има диплома за висше обарзование, няма нищо общо с интелигентността и възпитанието, а те са доста, доста по-важни от дипломата. За мен е абсолютен "Бай Ганьо"..

# 14 525
Коя е най-ефокасната и с най-малко странични реакции ваксина?
Calculated per 100,000 vaccinated individuals, the average incidence rates are as follows:
Sputnik-V: 95 infections and 1 death
Moderna: 177 infections and 20 deaths
Sinopharm: 356 infections and 16 deaths
Pfizer/BioNTech: 555 infections and 32 deaths
AstraZeneca: 700 infections and 7 deaths
15
Това не е съвсем точно, тъй като има значение общия брой използвани ваксини от всеки вид.
Файзер са най-много, затова и са засечени повече случаи при тях. А и цял Израел се ваксинира с нея, едва ли точно те ще изберат лоша ваксина.
Тук говорим за брой заболели и умрели на 100 000 души и за доста голям брой (1,4 млн) ваксинирани с две дози. Достатъчно ясно се вижда каква е картинката. Отделно ваксинираните с Модерна са два пъти по-малко от ваксинираните със Спутник и това не пречи модерната да има много по-лоши резултати.

# 14 526
За щастие Пенка от Мездра имала познат в ковид-отделението, който я посъветвал да изчака."
Не е Пенка, де да беше. Аз всеки път ще ходя при баба ми след негативен тест; отсега съм се заредила. Така се грижа за двете ни физически плюс моята съвест. Нейната невроложка, която я е спасила от няколко мозъчни удара, и е дала съвет да не се ваксинира. Как точно се противоречи на специалист, който е помагал години наред?! Та всеки наистина се спасява сам и си живее с последствията.

# 14 527
Как се е мотивирала, Ли Лу?
Защото ЛЛ на майка ми същата забрана издаде.

# 14 528
Моята е получавала алергичен шок от медикаменти при коронарография и сега се страхува от ваксина.

# 14 529
Как се е мотивирала, Ли Лу?
Три мозъчни удара заради запушен кръвоносен съд. Майка ми също е предразположена и получи след корона странна болест на пръстите - стават в различни цветове и и се подуват.

# 14 530
При избор на ваксини, само нежеланието и ниската култура - здравна и т.н. биха ни попречили, да победим вируса до есента.
Аз се радвам, че всичко покрай нас се ваксинираха - зелени коридори и ЛЛ. Живота си тече както преди. Големи събирания, деца играят на групи и никой не трепери, какво може да се случи.
Искам да попитам според вас какъв процент са ваксинирсните в приятелска компания, в която абсолютно всички са много добре образовани и интелигентни, и на всички родителите са много добре образовани и интелигентни? В компанията има учен, чийто трудове са публикувани на много езици, ядрен физик и лекар спасил живота на много хора.

# 14 531
  • В заешката дупка
Суха статистика няма как да даде особено адекватна информация за дългия ковид (че и за много други неща около ковид.) Проучвания, моделиране ей такива неща са нужни. Аз досега, за съжаление, и едно проучвание в България не съм видяла по повод ковид.

Проучването в Исландия, в което симптомите са разделени на две групи:

Първата: намалено обоняние. Около 20% имат нарушено обоняние 5-6 месеца след поставяне на диагнозата. След 9-11 месеца, те са около 8%. 8% обаче са и при контролната група (непрекаралите ковид). Има подобрение с времето.

Втората включва задух, проблеми с паметта, натоварване при физ.активност, липса на концентрация, умора, слабост, болка в гърдите и учестен пулс. 32% имат сравнително сериозни такива симптоми 5-11 месеца след преболедуване. В контролната група 14% имат такива оплаквания. Тежестта на симптомите е тясно свързана с тежестта на прекарване на ковид, т.е. тежко прекарване => по-тежък дълъг ковид. Освен това с напредване на времето е нямало голямо подобрение както, примерно, при горната група.

https://www.mbl.is/frettir/innlent/2021/04/19/lyktarskynid_batnar_med_timanum/

# 14 532
  • София
За съжаление много интелигентни хора отричат ваксините срещу коронавирус. Вече само като си отворят устата, и знам с какво ще почнат... "Не съм антиваксър, децата ми имат всички ваксини, НООО..."... "Абе, аз не съм против ваксините, знаеш ме, ама тия много бързо ги разработиха нещо..."... "Ще изчакам още малко да видя дали нещо не става..."... Наизуст им знам репертоара. И съм писала и преди - сред тези хора е и моя близка приятелка фармацевт. Не знаела и тя какво можело да стане от ваксината. Е, тя ако не знае...

# 14 533
За Хаджигенов, това че има диплома за висше обарзование, няма нищо общо с интелигентността и възпитанието, а те са доста, доста по-важни от дипломата. За мен е абсолютен "Бай Ганьо"..

хаджигенов е завършил право в НБУ в периода, когато там се записваха тези, които не могат да бъдат приети в СУ.

Иначе блогът му още е онлайн, всеки може да го разгледа и да се опита да намери даже 1 пост в него, в който има 2 последователни изречения без правописна грешка. Успех.
Предполагам, че Вие сте завършила минимум в Харвард. Laughing
Ицо Хазарта е успешен шоумен, но не бих се повлияла за или против ваксинирането от неговите писания. В тази връзка намирам за изключително досадно приписването на свръх човешки качества на всеки решил да се ваксинира. Голяма част от хората се отблъскват именно от подобен род "реклама". Има доста по-интелигентни начини да се призоват хората да се ваксинират.

# 14 534
Може би тя ще ги лекува от ковид, като се разболеят.
Няма на 87 кой да ги погледне даже. Според мен през есента много хора ще си променят мнението, като видят, че ще има и още една вълна, и още една.. Ако пациентът е с корона, легло има само в отделение с корона. Може да страда от друго, но.. Колкото легла, толкова. Тоест колкото персонал в болницата, защото легла се оказа, че има, но няма кой да ги обслужва.

Общи условия

Активация на акаунт