COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 310 324
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 14 715
Полша намаля срока между дозите на Pfizer, Moderna и AstraZeneca COVID-19, заяви днес министърът, отговорен за програмата за ваксинация в страната.

Разликата между дозите за ваксините Moderna и Pfizer ще бъде съкратена до 35 дни от 42 дни, каза на пресконференция Михал Дворчик.

Разликата за AstraZeneca ще бъде съкратена от 84 дни на 35 дни.

Световната здравна организация препоръчва разликата да бъде максимум шест седмици - но Агенцията за регулиране на лекарствата и здравните продукти в Обединеното кралство (MHRA) избра да отложи втората доза Pfizer за период до 12 седмици, за да гарантира, че повече хора получават първата доза по-рано.

# 14 716
Ново двайсет в немската ваксинационна кампания. Има предложение Бионтех да не се слага повече на хора над 60 години за да има от нея за по- младите. За тях теоретично може и АЗ и J&J, но тъй като не се препоръчва, това е възможно само след консултации с ЛЛ. Аз например имам час за такава консултация, но ми го направиха за след 12 дни и то на място. Над 200 пъти преди това им звънях, само заето даваше. Много хора не могат да отидат в клиника в работното й време. Затова сега предлагат тези, които са с приоритет да се ваксинират с АЗ и J&J, а другите с Бионтех, като за нея не са нужни никакви консултации. Един политик днес предложи да почват на паркинги и пазари да ваксинират.

https://www.t-online.de/nachrichten/panorama/id_90007374/corona- … en-ueber-60-.html

# 14 717
Полша намаля срока между дозите на Pfizer, Moderna и AstraZeneca COVID-19, заяви днес министърът, отговорен за програмата за ваксинация в страната.

Разликата между дозите за ваксините Moderna и Pfizer ще бъде съкратена до 35 дни от 42 дни, каза на пресконференция Михал Дворчик.

Световната здравна организация препоръчва разликата да бъде максимум шест седмици - но Агенцията за регулиране на лекарствата и здравните продукти в Обединеното кралство (MHRA) избра да отложи втората доза Pfizer за период до 12 седмици, за да гарантира, че повече хора получават първата доза по-рано.

Значи ли това, че теорията за по-добър ефект от ваксината с удължен срок между двете дози на прилагане е била прах в очите и всичко е било за да стигне по-бързо до повече хора?

# 14 718
Здравейте! Има ли тема ,в която преболебували споделят как са прекарали вируса,как са се лекували и въобще цялата картна на боледуването?

# 14 719
  • София
Да, няколко реда по-надолу е – https://www.bg-mamma.com/?topic=1204545

# 14 720
Живеещите в чужбина могат ли да споделят какви мерки има в училищата в момента. Специално в ОК носят ли маски и тестват ли децата?

Последна редакция: пн, 10 май 2021, 16:12 от TafTaf

# 14 721
Здравейте! Има ли тема ,в която преболебували споделят как са прекарали вируса,как са се лекували и въобще цялата картна на боледуването?
Тук.
 https://www.bg-mamma.com/?topic=1204545.24000

Тафтаф, мерси за линка.

# 14 722
  • Mediterraneo
Живеещите в чужбина могат ли да споделят какви мерки има е училищата е момента. Специално в ОК носят ли маски и тестват ли децата?

В Испания мерките са еднакви от септември насам- маски, дезинфекция, дистанция. Изцяло присъствено обучение, с изключение на последен клас в гимназията, ходят през ден. Никога не са ги тествали досега тук.

# 14 723
Живеещите в чужбина могат ли да споделят какви мерки има е училищата е момента. Специално в ОК носят ли маски и тестват ли децата?

В Испания мерките са еднакви от септември насам- маски, дезинфекция, дистанция. Изцяло присъствено обучение, с изключение на последен клас в гимназията, ходят през ден. Никога не са ги тествали досега тук.
Тарталета, как се случва дистанцията? По колко деца са в клас? И най-малките ли са с маски?

# 14 724
  • Mediterraneo
Маски от 6 години нагоре са задължителни, но масово 4-5 годишните в училище също са с маски. В началото на годината разредиха класовете, разделиха ги на по две. Това в начална степен, до 6 клас; класовете са от по 10-12 деца. Голямата ми дъщеря е в 4 клас в гимназията, ходи през ден на училище, останалите класове са в нормална обстановка.

# 14 725
  • Deutschland/HE
В Германия класовете са разделени на две и се редуват (при нас е на седмици, но в съседния окръг са един ден присъствено, един ден вкъщи). Ако в окръга има над 165 на 100 000 всички деца минават на ДО (ние сме така и чакаме да имаме три работни дни под 165 и д авърнат децата в училище). В училище всички са тествани с бързи тестове (важат 72часа), с маски, по един на чин, нямат право да си разменят вещи, не могат да се хранят в помещенията и редовно се проветрява.

# 14 726

Значи ли това, че теорията за по-добър ефект от ваксината с удължен срок между двете дози на прилагане е била прах в очите и всичко е било за да стигне по-бързо до повече хора?
Не ми се струва да са хвърляли прах в очите. През цялото време си обясняваха, че бързат да ваксинират максимално бързо повече хора с първа доза, и вместо да поставят втора, предпочитаха да слагат първа.

В УК маски за децата до 12 години няма. Тестовете са пожелание, вкъщи. Можеш да си поръчваш антигенни тестове (до откат, идват по 7 бр. 🤣), както и да отидеш да си вземеш до две кутии. Резутатите трябва да се регистрират он лайн. Всъщност може би са до два пакета на седмица.
Тестват се учителите и персонала в училище,  два пъти седмично. Случай не сме имали откакто отвориха училищата. Мият се ръцете в училище, дезинфектант позват само след физическо възпитание. От миналата седмица започнаха допълнителен спорт в училище, а от тази седмица ще имат плуване веднъж седмично, т.е. отпускат се спортовете, които са били активни преди локдауните.

# 14 727
Цитат на: Soft Click [spoiler
Скрит текст:
lin
Цитат
k=topic=1308546.msg42814203#msg42814203 date=1620650946]
Ново двайсет в немската ваксинационна кампания. Има предложение Бионтех да не се слага повече на хора над 60 години за да има от нея за по- младите. За тях теоретично може и АЗ и J&J, но тъй като не се препоръчва, това е възможно само след консултации с ЛЛ. Аз например имам час за такава консултация, но ми го направиха за след 12 дни и то на място. Над 200 пъти преди това им звънях, само заето даваше. Много хора не могат да отидат в клиника в работното й време. Затова сега предлагат тези, които са с приоритет да се ваксинират с АЗ и J&J, а другите с Бионтех, като за нея не са нужни никакви консултации. Един политик днес предложи да почват на паркинги и пазари да ваксинират.
[/spoiler]

https://www.t-online.de/nachrichten/panorama/id_90007374/corona- … en-ueber-60-.html

Soft Click,
Само използвам информацията от поста ти.

Добре, аз откога казвам, че щом при Астрата фаталните странични ефекти са при хора под 65 години, тя трябваше да продължи да се използва за хора над 65.Yum
А Файзер - много добре си спомням, че имаше доста починали възрастни след нея, беше логично да се използва за по-младите. Но понеже с Файзер се ваксинирали много възрастни хора, затова починали.

Цялата работа с ваксините и препоръките на отделните европейски държави, хеле пък на Германия, за мен е поредно доказателство за некомпетентност ли или за неприкрито лобиране и съобразяване само с търговските интереси, или и двете.

Ами затова хората търсят съвети във форума, затова четем неща, които са извън специалността ни, та да може да вземем горе-долу някакво решение.

# 14 728
  • на пистата
Ако не ми мине котка път,утре по това време ще съм с ваксина 😊
Трети път се записвам през системата.Първите два в нашия град и ден преди това разбирам,че не поставят ваксини.Този път си записах в голям областен град в най-голямата болница.Петък ми се обадиха да потвърдя,часа ми беше за 12-ти май,но ме попитаха мога ли на 11-ти понеже хора са се отказали.Без да питам ми казаха,че имат само Пфайзер.Чакам утре с нетърпение.

# 14 729
В Кипър отпадат някои от
ограничителните мерки, сред
които изискването за изпращане
на SMS при излизане от дома в
часовете между 5:00 ч. и 23:00 ч.
За достъп до публични места се
въвеждат и специални пропуски -
„коронапаспорти“
https://www.24chasa.bg/novini/article/9781071

Общи условия

Активация на акаунт