COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 333 749
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 21 435
А кой пречи на касиерката в Лидл да се ваксинира?
А какво я задължава да се ваксинира?
Май било проблем, кой ще гледа детето и, което нямало да пускат в детска градина, докато тя продава тоалетна хартия.

# 21 436
13, извини ме за въпроса, защото е личен. Аз ще го задам, но няма да се обидя, ако не отговориш. Дъщеря ти беше болна от КОВИД-19 тази зима. Тя ваксинира ли се?

# 21 437
Грип не ми е Ковид. Тази гад ниедна..
Иначе да, никой не иска да го пипва, но прави какво може. И когато има някакви инструменти вече за опазване- ползва.
И все пак... остава с чувството, че тези които пищят, че са дискраминирани дали заради мерки, дали заради тестове, дали заради ваксини.. именно те са дикриминиращите.
Дъщеря ми не е ваксинирана. За съжаление. Не иска. Колкото и да разговарям с нея. Но вече е пълнолетен гражданин, на 23 години. Нямам правото да я заведа до кабинет. Виж, брат и е ваксиниран с първа доза. Чакам втората. Ако беше непълнолетна щях да я ваксинирам. Както съм ги ваксинирала през годините и двамата.

# 21 438
  • София
Скрит текст:
Май било проблем, кой ще гледа детето и, което нямало да пускат в детска градина, докато тя продава тоалетна хартия.

Проблем е, че никой не се опитва да поговори с тези хора, да чуе страховете им и да ги обори. А междувременно се прокарват някакви предложения и планове за "справяне с пандемията", които просто допълнително настройват хората, не оспорват страховете им, а само ги засилват. Засилват дори безумията, на които в тази тема високопарно се смеят - със световните планове за ваксинация и Бил Гейст. Защото като кажат - няма да ти пуснем детето на градина, ако не се ваксинираш - и тия хора си викат "Ето, АЗ ВИ КАЗАХ!!!". Не си викат "Я чакай да скокна аз до РЗИ да се боцна верно". Не си викат "Pfizer или Moderna да сложа?". Не си викат "Абе, я дай тука ваксината, че да ми е мирна душата". Те си казват - ето, има нещо гнило, почна се с фашизма.
И преди съм писала, много е лесно да се затвориш в твоя си балон на ваксинирани, добре информирани хора, които искат маски и мерки, и да кажеш, че те, другите, просто са ужасно прости. Само че това никога не е решило абсолютно нищо.

# 21 439
  • София
Скрит текст:
Скрит текст:

Проблем е, че никой не се опитва да поговори с тези хора, да чуе страховете им и да ги обори. А междувременно се прокарват някакви предложения и планове за "справяне с пандемията", които просто допълнително настройват хората, не оспорват страховете им, а само ги засилват. Засилват дори безумията, на които в тази тема високопарно се смеят - със световните планове за ваксинация и Бил Гейст. Защото като кажат - няма да ти пуснем детето на градина, ако не се ваксинираш - и тия хора си викат "Ето, АЗ ВИ КАЗАХ!!!". Не си викат "Я чакай да скокна аз до РЗИ да се боцна верно". Не си викат "Pfizer или Moderna да сложа?". Не си викат "Абе, я дай тука ваксината, че да ми е мирна душата". Те си казват - ето, има нещо гнило, почна се с фашизма.
И преди съм писала, много е лесно да се затвориш в твоя си балон на ваксинирани, добре информирани хора, които искат маски и мерки, и да кажеш, че те, другите, просто са ужасно прости. Само че това никога не е решило абсолютно нищо.

Това е страхотно! Абсолютно вярно! Цялото това бързане, принуда, агресия кара хората да се страхуват още повече и да втвърдяват позицията си.

Същото се отнася и за липсата на данни за повторно заразяване. Да, има изследвания, които тук се цитират, но те нямат необходимата публичност, да не говорим, че не са категорични и не се базират на статистика, а на предположения.

# 21 440
Ние тук хубаво си спорим, обаче при липсата на разяснителна кампания, при оставената висяща противоречива официална информация за ваксините, при ширещите се навред глупотевини, как точно една такава мярка ще убеди Гошо, дето го е страх да не го чипират или да не му порасне трети рог. Скептиците съвсем ще си затвърдят мнението, че започва зомби апокалипсиса.

# 21 441
Добре. Настройват хората..
Но имат избор вече, тези хора.
То не са тестове, то не са ваксини.
За мен спора ще спре, ако наистина приравнят преболедували и ваксинирани. Но дали е правилно?
Трябва още време сигурно, изследвания.
Защото ако грип има от найсЕ години, Ковид е от оня ден, да му се не види. И въпреки, че се е пръкнал вчера дет се вика- разказа играта на целия свят. Това е проблема. А дотогава трябва да се направи нещо. И аз правя. Не искам да го боледувам. И все още не съм. Касиерката от Лидл съм, аха... същата дето си купувате тоалетната хартия. Да кажа ли за колко клиента знам, които бяха болни, карантинирани и пазаруващи по време на карантина в нашия филиал. Ами няма да ви кажа. Щото на никой не му пука.
Иначе изобщо не ми е до ваксини. Не си лягам с мисълта утре коя ваксина да си боцна, че много обичам. Или на децата ми..

# 21 442
  • Където морето целува небето...
Пропускате малката подробност, че това за градините се отнася за тези градини, в който ще работи 100% ваксиниран персонал. Такива няма и няма и да има, още повече едва ли ще има желаещи учителки да работят. Та с две думи аз от сега да се настройвам, че пак ще е тегава зима с неработещи градини... Нищо, че всички в близкото ми обкръжение са ваксинирани.

# 21 443
  • София
Само да подчертая, че съм "За" редовно тестване в градини и училища.

# 21 444
Кацаров ще влезе в крак, така трябва.
Много добро предложение за ДГ.
Добро е, но не само за червена зона. Още по- добре.
Иначе е много по- добре да се осигурят безплатно тестове, както е навън. На вратата на ДГ, училища или домашни такива. Нека да се счете правото за несъгласие за ваксиниране, но и да имат хората вариант. Друг е въпроса, че и за тестовете знаем какво е мнението и поведението..
Но тогава вече нямам идея какво ще поискат тези хора.
В "нашата" чужбина (Великобритания) детските градини работеха по време на локдауна зимата, както и частично училищата. Децата до 12 годишна възраст никога не са били тествани на входа на детското заведение (било то ясла, градина или училище).

# 21 445
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:

Това е страхотно! Абсолютно вярно! Цялото това бързане, принуда, агресия кара хората да се страхуват още повече и да втвърдяват позицията си.

Същото се отнася и за липсата на данни за повторно заразяване. Да, има изследвания, които тук се цитират, но те нямат необходимата публичност, да не говорим, че не са категорични и не се базират на статистика, а на предположения.

Имало изследвания, пък нямали необходимата публичност?

На мен са ми достатъчни и има постоянно нови данни и съм благодарна, че хората от цял свят непрекъснато правят изследвания и обновяват всякаква инфо, свързана с Ковид.

Дискусията за Конституционните права ме подсети, че ние имаме и Конституционни задължения.

Какво го дъвчете, цивилизованите държави не затвориха детските градини въобще. Може са се затварят училища над 5 клас, нищо друго.

Това не е вярно.

Последна редакция: чт, 08 юли 2021, 16:42 от Катерица

# 21 446
Отговориха ти за Великобритания. Остави ги германците.

# 21 447
Грип не ми е Ковид. Тази гад ниедна..

Дъщеря ми не е ваксинирана. За съжаление. Не иска. Колкото и да разговарям с нея. Но вече е пълнолетен гражданин, на 23 години. Нямам правото да я заведа до кабинет. Виж, брат и е ваксиниран с първа доза. Чакам втората. Ако беше непълнолетна щях да я ваксинирам. Както съм ги ваксинирала през годините и двамата.
Благодаря за отговора. Все пак тя има аргументи да не се ваксинира засега (не изобщо) и може би е добре да ги обмислиш. А за грипа, недей така. Ковид изкарах средна хубост, но пневмонията, която ми докара свинският грип, като се появи, за малко да ми види сметката.

# 21 448
  • София
Добре, 100% ваксиниран персонал, ама към кой момент? Примерно на 15.09 всички са ваксинирни, но на 20.09 напусне някоя лелка, чистачка и какво става, идва нова неваксинирана? Това бе възражението и на хотелиерите, ваксиниран персонал, но има постоянно текучество, няма как да оссигурат такъв персонал във всеки един момент. Така че подобни сертификати - 100% ваксиниран персонал - са заблуждаващи.

# 21 449
Уиш, аргументите са тип ЕЖК... Младите са безсмъртни. И бързо забравят. Забрави как месец след заразяването си дойде вкъщи с пневмония. Забрави 25- те дена без вкус и обоняние. Забрави пулса 150... сърцето и беше извън ритъм три месеца след това. Забрави, че когато и хлопаше сърцето сякаш искаше всеки момент да изскочи, стана и лошо... аз звънях на 112 и никой не вдигаше. Нямаше никакви линейки и виждайки изплашения ми поглед.. се разрева. Защото усети безсилието, когато в болниците няма места, няма линейки... и никой няма. Близо половин година си мъкна тези нещица, плюс неврологични бонуси.
Знаеш. Младите забравят.
И морето им е до колене.

Общи условия

Активация на акаунт