COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 315 988
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 21 870
Русия не признаваха (като Беларус) починалите от ковид без аутопсия и заключение за смърт - водят се пневмония, органна недостъчност и всякакви други ... само, че смъртта не може да се скрие и това е показателно по надвишената обща смъртност, пък нека не е ковид.

# 21 871
Ката махнем конспираторите и тия с чиповете, останалите нежелаещи на този етап са или преболедувалите или хората, които се нуждаят от повече и по-достоверна информация за ваксините, за реваксинацията, за времето на защита и още много, много неясноти. Насреща им обаче има една агресивна кампания като се почне от " ако не се ваксинирате, затваряме", през нарочването им за прости и антиваксъри, обещанията за привилегии на ваксинираните и т.н.   По медиите всеки от певица до космонавт де изказва по въпроса. Журналистите бълват куп небивалици. Липсва елементарното, но обяснено от специалисти говорене по темата. Самите лекари са в двете крайности и се изказват противоречиво.
Повечето лични лекари ваксинират пациентите си избирателно, според диагнозите, а не който иска..Например ЛЛ на сестра ми, която е с алергии й е казал следното " Твоята имунна система е пренапрегната и реагира свръхактивно, не се знае какво ще стане след ваксината"..Тези, които са имали проблеми с предишни ваксини, разни уртикарии и непоносимост, също не ги ваксинира.

# 21 872
И докато Мангъров и ко все още говорят за стаден имунитет, Куба, която не е по-добре икономически от нас, но пък с едни  от най-добрите лекари в света, вече стартират тяхна ваксина (когато нямашдоверие на другите, разработваш собствена!).

То и н ие щяхме да имаме българска ваксина, Чорбанов се хвалеше как ще я предстви през есента, но изведнъж спря да се говори по въпроса.

Нямали пари... а Куба от къде има? Не знаех, че ние сме в икономическа изолация.

Кубинците не само, че работят върху 5 и ваксинират, но и ще ударят отново рамо на държавите от Африка, както беше с ебола. Иначе сме много силни с легендите за най-добрите специалисти в света. Виждам... срам за България!

Последна редакция: сб, 10 юли 2021, 16:45 от Nani82

# 21 873
След като прочетох плана за справяне с ковид кризата изведнъж разбрах, че ни предстоят черни дни, че искат да ни принудят насила да се ваксинираме, а щом едно нещо е на сила, то не е за добро, повярвайте ми.
Tова не опира до "вярвания" защото науката не се движи от "вярвания" а от данни и статистика. Ето една показателна картинка за ваксинирани срещу недобре ваксинирани държави:

Ако се видят графиките на бройката на милион починали преди ковид, ще се хванем за главата. Определено много преди ковид сме доста по-зле от показаните от теб държави. Няма основание сега да е различно. Ето на какви години и с какви заболявания са починалите вчера.

# 21 874
  • София
Той Чорбанов тази седмица отново се обясняваше. Не виждам смисъл в зора да имаме собствена ваксина, при положение, че имаме избор между четири вече одобрени - две аденовирусни и две иРНК.

# 21 875
Следващата вълна може да удари по-силно малките градове..По-големите като София, Пловдив и Варна ги удариха яко предходните 2 вълни с много заразени на ден, с много преболедували, в същото време сега точно в тези градове има и най-много ваксинирани...Малките населени места са с малко преболедували и малко ваксинирани, там трябва да се обърне внимание какво ще става..
Как стигна до този извод?
По логиката, че където населението няма имунитет, вълната ще е по-силна и обратното.

# 21 876
  • Mostly in my mind
Как стигна до извода, че малките населени места са с по-малко преболедували и ваксинирани? Thinking

# 21 877
Той Чорбанов тази седмица отново се обясняваше. Не виждам смисъл в зора да имаме собствена ваксина, при положение, че имаме избор между четири вече одобрени - две аденовирусни и две иРНК.

Говоря какво правиха цялата 2020? От Март 2020 до януари 2021, знаейки народопсихологията на българите, че не вярват на Запада. А в крайна сметка защо пък да не разработят, като могат?!

# 21 878
  • София
Защото очевидно не могат, явно.

# 21 879
Таис, защо не ходиш на басейн?
Аз си ходя, спокойно. Мерят Т на входа, минаваш задължително през дезинфектант за ръцете.

Не знам какви други вируси има. Мен не ме хващат, нося си маската, спазвам хигиена.

Как стигна до извода, че малките населени места са с по-малко преболедували и ваксинирани? Thinking

Според мен е обратното. Там доста хора преболедуваха и доста починаха. Поради късно или неадекватно лечение.

# 21 880
Аз не разбирам, какво има да се обяснява на хората за ваксините. Тези хора си имат ЛЛ, който се предполага, че трябва да вземе решение, безопасно ли е за самият човек и коя е подходящата ваксина. Такива глупости в гугъл пише или певицата Софка го каза по НоваТВ, еми несериозно е. А антивъксарите и хората с "чиповете" изобщо не ги разбирам. Пиете аналгин като бонбони, тъпчем си децата с антибиотик, а пък ваксината е супер вредна. Странични реакции има от всяко едно лекарство в аптеката, защо ги пиете тогава?
Великобритания е пример да видите, как водата и чипа, който ни инсталират, очевидно върши работа. На фона на 30к болни за един ден, имат по 30 починали. Ваксината може и да не предпазва от заразяване, но не е малко да ни предпази от тежко прекарване.

# 21 881
  • Mostly in my mind
Девичке, за съжаление, аз съм на същото мнение. За това попитах откъде са тези погрешни изводи...лично около мен само го изкараха около 40 човека поне. Нито един не е попадал в статистиката. Установи се в последствие с антитела. Затова и мисля, че броят на прекаралите го е поне 2, 3 пъти по-голям. И ми е надежда, че следващата вълна няма да е толкова опустошителна...дано! 5 човека починаха около нас познати. За едната жена знам със сигурност, че е било ненавременно лечението. До късно е чакала. А миналото лято ми говореше как да не го мисля този вирус и че всичко един вид конспирация. Sad

# 21 882
Откъде накъде ЛЛ ще взема решение дали да се ваксинира някой и с каква ваксина?

# 21 883
  • София
Личните лекари масово съветват "да се изчака" с ваксината, някои директно агитират против нея. Това е положението. Още февруари така един джипи докара двама души на по 60-и-кусур до болница - не знаел какво можело да им стане иначе...
Народът на луд стана на кого да вярва и не го виня, честно казано.
А в моето обкръжение има няколко човека, които най-чинно си направиха PCR тестове (тогава антигенните още не се приравняваха на PCR) и бяха отрицателни, въпреки че на половинките им, примерно, тестовете бяха положителни и всички го караха "по учебник". Та кой знае колко са и тези - ни положителни, ни излекувани. С което, пак подчертавам, не казвам, че всички сме го минали, най-малкото защото от моето семейство и най-близки само един се разболя. Просто статистиката с преминалите през вируса е действително много омазана.

# 21 884
Ката махнем конспираторите и тия с чиповете, останалите нежелаещи на този етап са или преболедувалите или хората, които се нуждаят от повече и по-достоверна информация за ваксините, за реваксинацията, за времето на защита и още много, много неясноти. Насреща им обаче има една агресивна кампания като се почне от " ако не се ваксинирате, затваряме", през нарочването им за прости и антиваксъри, обещанията за привилегии на ваксинираните и т.н.   По медиите всеки от певица до космонавт де изказва по въпроса. Журналистите бълват куп небивалици. Липсва елементарното, но обяснено от специалисти говорене по темата. Самите лекари са в двете крайности и се изказват противоречиво.

Не мисля. По скоро на нежелаещите да се ваксинират изобщо не им дреме от кампанията, нито пък и правят напук, което би било и много глупаво.

Според мен това са предимно хората, които се надяват да минат метър - нито да се ваксинират, нито да го изкарат ( вече много малко са хората, които смятат, че е нищо особено). Но тъй като в момента не е видимо разпространението, свиват уши и се надяват да не им се налага нито едното, нито другото.

Ако, не искам да пиша като, отново заразяването се юрне нагоре, както при западняците и съседите, вероятно все пак ще им се наложи да се ваксинират, още повече, че при ваксинираните не настъпи масов мор, нито пък нещо се увредиха.

За съжаление, обаче така се губи време, в което можеха да се ваксинират напълно и да си изградят имунитета.

Общи условия

Активация на акаунт