Привет! Записвам се в темата, защото следя сериала с голямо удоволствие!

От чисто любопитство загледах първи епизод, то пък взе, че ми хареса страшно много! За първи път попадам на толкова интересен проект, лично за мен, тъй като през годините всичко ми бе еднакво. И си признавам, че с всяка следваща серия, не остана един, когото да не заподозря.
Сценаристите хвърлиха бегла светлина върху всеки - къде лоша, къде добра. Няма нито един невинен за мен. Нагоре прочетох, че дори Бахар и Харун са виновни за състоянието на децата си, и съм напълно съгласна.Илкер за мен е може би най-голямата загадка като образ. В първите 2-3 епизода мислих, че наистина той не е причинил това на Еля. И това бе потвърдено от нея в съда - само я е ударил със стола. Но в същото време държанието му дава толкова различни сигнали, в зависимост с кого разговаря и в каква ситуация се намира. Снощи с нетърпение чаках да чуя и видя сцената с цветята, и като показаха, че той всъщност играе пред тази .. половинка на Харун, която не можах точно да разбера каква й е ролята (ще гледам при превода пак). Имаше нещо много лудо в погледа му точно в онзи момент. Личи си, че има някаква емоционална травма и това е повлияло на поведението му през годините. Баща му изобщо не го уважава и не иска по никакъв начин да се застъпи за него, макар постъпките му. Майка му толкова го е обсебила и е пуснала пипалата си навсякъде, че никой не може да диша нормално покрай нея, държи да контролира всичко, и да става по нейния начин. Държанието на Илкер спрямо Еля също много ме озадачава. Чета в социалните мрежи, че е влюбен в нея. Аз след снощния му театър с букета рози, дръпнах назад с тази мисъл. Според мен той е привлечен от нея по някакъв начин, интересна му е, още повече след инцидента, и драмата със съда в момента. Но .. снощи в серията, оставянето на розите пред нейната врата, после я набллюдаваше как ги хвърля , на мен ми говорят, че това не е от любов. За мен си беше някакъв стратегически ход. Хубавото е, че Еля не му се връзва. Още по-объркано ми е защо и как тръгна след автобуса. Тя го спаси от затвора за момента, иска да продължи да живее живота си, колкото и да й е трудно след всичко преживяно. С нестабилна психика и емоции е, до момента само майка й е единствената подкрепа. А той тича след нея, сякаш за да я обърка още повече. В сцената с родителите си, се четеше в погледа му колко отвратително се чувства, когато баща му го накара да покаже как я е ударил със стола. И когато го направи, Хале и Исмаил бяха шокирани. Според мен Илкер има склонност да използва насилие, това му е нещо като защитната реакция. Баща му го обиждаше дооста, а той мълчеше. Всеки знае, че рано или късно натрупаното в теб "избива" по някакъв начин. Ако не говориш, ставаш агресивен.. Тоолкова са ми объркани тези двамата
иначе Серкай ми е любимец още от Afilli ask, но и в Мистър Грешен пак беше комедиен образ. А тук е коренно различен образ. Пък и ми е слабост, голям сладур
Харесва ми как играят всички.Ирем .. типична представителка на висшето общество, която въобще няма реална преценка за себе си и хората около нея. Толкова е вглъбена в това какво ще кажат хората, и тези социални мрежи.. Тя не отстъпва по нищо от Илкер и Еля по нестабилна психика, та и на нея й трябва помощ. Какво се хванала като удавник за сламка за Илкер, като от километри си личи, че той е толкова претръпнал откъм чувства спрямо нея. Злобна и отмъстителна е, защото не стана по нейното. А е толкова податлива на манипулации .. много сбъркана жена, чийто идеален свят се срина точно за една секунда. Добре, че баща й е някаква подкрепа и упора.
П.С. - дълъг първи пост беше, но не мога да скрия впечатлението и моите изводи до момента.
Аз, след 5 седмици, сега чак почвам да излизам от кризата, наречена "ковид". За мен продължи (и още продължава, не е краят) много дълго и мъчително тая напаст. Дано твоето да не е такова, на никого не го пожелавам. 

Струва ми се, че Илкер "пуска" Ирем по пързалката. Той върти, усуква и пак Еля - ако си преведете последните му думи от фрага. Ирем е толкова жалка .. тя наистина смята, че всичко ще се върне "по старому" и те заживеят като принц и принцеса.
А Еля наистина изпитва чувства към него - ето това си е пълен мазохизъм и токсичност, при това от двете страни.
Забелязахте ли Умут колко беше ядосан и говореше през зъби, като чу ''Аз все още го обичам'' .. ? Тук тепърва ще се заплита и разплита нишката