Относно червените нокти и аз си помислих, че е Бану. Тя е материалист и интересчия и през цялото време се чудя какво, аджаба прави с Тимур... Женен с две деца, ок, но какъв е? Никакъв, че и пари няма. Има нещо там много заплетено. Всяка историйка, част от голямата карти а е доста добре измислена. Героят на Харун ми е любимец за сега.
Да се редактирам. На Бану лака е червен в епизода, наистина ще излезе тя.
И аз така смятам.
Относно връзката на Бану с Тимур, то е ясно, че го води за носа и го манипулира както си иска, но все пак има и известна доза емоция от нейна страна, иначе нямаше така антагонистично да реагира към Бахар от ревност.
Но че не ми прилича на жена, която би била моногамна с някого от едната любов - факт.
Твърде коварна интересчийка е, за да не тъче поне на 2 стана...
Да видим, ако се окаже, че Бану е любовница на Исмаил, как ще реагира драконовата госпожа Хале на тази новина...

Исмаил Илгаз явно има интимна връзка с някоя, по начина му на разговаряне с нея - досега не бях го чувала да използва толкова мек и умиротворяващ тон на гласа. Обаче с коя? В този епизод доста се постараха да ни насочат догадките към адвокатката, но като им знам тенденциите умишлено да подвеждат, не бих разчитала на това.
Тези неприязнени погледи между нея и Хале може да са просто битка за надмощие на егото в контекста на това, че Хале е свикнала да се чувства силна и непобедима, думата ѝ да се чува като закон, а на адвокатката - предполагам е такава за семейството от години, ѝ е писнало да не може да си върши работата докрай, заради намесите на Хале.
Бирдже досега винаги ми беше много симпатична, но още в миналия епизод нещо ме усъмни, а в този не разбрах точно и тя каква игра играе. Уж Харун знае, че тя е поела Илкер като пациент, даже той я е накарал, едва ли не против волята ѝ... Но какво ѝ прошепна Илкер, че я разстрои така? И...едва ли е така, просто моя спекулация, но на моменти по време на всичките им психологически сесии досега, все ми се струваше, че и тя самата сякаш се поддава на неговия чар... Сякаш докато се чувства силна и в контрол, докато седи зад позицията си на терапевт, който не се страхува да му натиска болните места и да го провокира, всъщност ѝ доставя удоволствие самото общуване - докарва го и на флирт.
Бахар малко ме подразни в епизода, не знам какво ѝ каза Харун за съпруга ѝ, обаче бива нерешителност и безгръбначност и у нея...от толкова години търпи тази токсична ситуация, да не мисли, че да живееш в постоянни отровни нападки между майка ти, баща ти, баба ти, леля ти, братовчедка ти и т.н. са здравословни за децата? То се вижда вече резултата при Еля, за малкия би било много по-добре да се махнат от там и да вижда баща си отделно, отколкото да разиграват фарса на "всичко е наред", докато не избухнат всички стаявани и преглъщани емоции после.
И като казах Бану - тя също има червена кола, същата като на Илкер... Дали не е възможно именно нейната да е била колата, от която изхвърлиха тялото на Еля в началото? Да, накрая на епизода дадоха Исмаил, но....това нищо не значи. Кой е бил вътре с него - не се знае.
Тимур е абсолютно лайно! Някои биха казали, че поне е по-мек към децата си - но за мен това е чиста проба егоизъм - просто не може да понесе неговия имидж да бъде почернен, затова се мъчи да се изкара той жертвата едва ли не, все обвинява майка им, никога не поема отговорност...
Илкер ми даде голям червен флаг с това негово: "Не плачи, не искам никой друг да те разплаква, освен мен"...И на мен, като на Еля, ми замръзна кръвта като го чух - типично нарцистично изказване. Даже садистично.
Когато Еля се приближаваше към Илкер на яхтата, физиономията ѝ беше доста неприязнена, а после я овладя, преди да го заговори. Мисля си, че и тя се опитва да играе някаква игра - един вид да надхитри лисицата, но за съжаление от нейна страна има прекалено силни чувства, а от негова...
Зетят на Илгазови ми изглежда на подмазвач - и аз не го харесах, но явно има защо да предупреждават Илкер срещу него, щом не само Хале го прави, а и Ирем. Не знам дали Ирем е имала някога нещо с него, но по езика на тялото и реакцията ѝ, по-скоро ми се стори, че изпитва страх и неприязън към него, може в миналото да се е опитал да ѝ налети, знам ли?
Бахар и Харун имаха един от онези моменти тип "разпознаване на сродни души" още първия път, като се видяха - в 1еп., на асансьора в сградата на Илгазовата компания.