Ваксини

• 76 940
  • 796
  •   1
Отговори
# 105
Ваксината за морбили я отложих с 2 месеца (защото беше беше болна).И една от последните Реваксини с 4м.👍

Пак поради същата причина често боледуване да не кажа всеки месец ....
Да не ви плаша при нас след около седмица не помня точно вдигна т.,после изби обрив по гърдичките(след ваксина за морбили).Док каза че не било от ваксината.
На реваксината дигна за два часа т.и това беше не повече от 38

Попринцип няколко дена след ваксина е хубаво да не се събират много по площадки с други деца че им пада имунитета,аз поне така правя.
След ваксина веднага слагам кул пач и давам Панадол преди лягане .
На моето бебе му предстои тази факсина за морбили другия месец. Някакви приготовления правят ли се преди  ваксината .
Наща педиатърка ни каза да му даваме два дни противоалергични капки.

# 106
Аз нищо не съм давала преди ваксини

# 107
Възможно ли е след поставянето на ваксините да се отслаби имунната система на бебето и то да започне да боледува по-често от хрема и настинки? Децата на някои познати много боледуват, две седмици са на ясла, после 2 седмици боледуват вкъщи и цикълът се повтаря. Каква е причината децата да са болнави в ранна възраст?

# 108
  • Terra incognita
Не, причината не е във ваксините.
Причината е много проста, а именно присъствието на детвто в колектив от други деца на същата възраст, където си обменят типични за възрастта бацили.

# 109
Всички деца са така през първата година в ясла или градина. Докато имунната система изработи антитела срещу вирусите.

# 110
Добре, благодаря за отговорите. А тъй като ни предстои реваксинация през 3ти месец с шествалентната ваксина, дали е проблем, че бебето има ситен обрив по лицето(за уточнение - има нещо като акне още от раждането си, но сега сякаш се обостри, дали от сухия въздух вкъщи или нещо друго).
При нас предния месец като слагаха наведнъж шествалентната и тази за пневмококи, 3 дни си беше ок, спокоен, даже леко оспан, но след това цяла седмица буйстваше, беше невротичен, един от дните рева цял ден. Възможно ли е да има нещо общо с ваксините или ефектът би се проявил на самия ден, а не със закъснение...

Последна редакция: ср, 01 дек 2021, 13:05 от mariamp28

# 111
  • Terra incognita
За обрива, по принцип не е проблем, но това следва да се обсъди с педиатъра.
За другото- не мисля, че има общо с ваксината, просто бебетата минават през разни периоди, а може и колики да е имало.

Последна редакция: ср, 01 дек 2021, 14:01 от VickyTaylor

# 112
Благодаря за отговора Simple Smile

# 113
  • Terra incognita
Дъщеря ми има две дози Bexsero, предстои и тази срещу Men C.
Синът ми е род 2015, има само срещу Men C, защото тази на Bexsero все още не се предлагаше. Има ли смисъл да го ваксинирам и него?

# 114
  • София - Варна
Здравейте, да попитам имате ли наблюдения дали реваксинациите на Синфлорикс и Пентаксим могат да се прилагат със закъснение - след 5-годишна възраст на детето.

# 115
Така, прочетох отново внимателно темата и наистина е много полезна, повечето мнения са от голяма полза. Дано и последните два поста да получат отговор. Аз също имам въпрос - откъде в България мога да поръчам Bexsero? Някой беше споменал аптеката на поликлиника България, че правели доставки по заявка? Thinking

# 116
Здравейте!
Детето ми преди 1 м беше болно кашлица и хрема. Лекува се със сиропи и капки, ефект нямаше. След което се откри бактерия Стафилококос ауреус от гърлен секрет. Пи 7 дни АБ Кауцид, след което имаше още 2,3 дена хрема и капахме Коларгол. От 3 седмици е напълно здраво. Притеснява ме следното: педиатърката иска да сложим Морбили, попитах я трябва ли да напавим отново изследване за балтерия, тя каза не. Попитах я, а ако бактерията не се е изчистила, редно ли е да се постави МПР ваксина, тя каза не е проблем. Питам Ви вие как мислите? Да й се доверя ли? Ако отново я отложа  ще е януари ако е здрава, а ние сме назад с ваксините ппради често боледуване. Сега е здрава, но знам ли тази бактерия дали е изчистена.

# 117
Здравейте!
Детето ми преди 1 м беше болно кашлица и хрема. Лекува се със сиропи и капки, ефект нямаше. След което се откри бактерия Стафилококос ауреус от гърлен секрет. Пи 7 дни АБ Кауцид, след което имаше още 2,3 дена хрема и капахме Коларгол. От 3 седмици е напълно здраво. Притеснява ме следното: педиатърката иска да сложим Морбили, попитах я трябва ли да напавим отново изследване за балтерия, тя каза не. Попитах я, а ако бактерията не се е изчистила, редно ли е да се постави МПР ваксина, тя каза не е проблем. Питам Ви вие как мислите? Да й се доверя ли? Ако отново я отложа  ще е януари ако е здрава, а ние сме назад с ваксините ппради често боледуване. Сега е здрава, но знам ли тази бактерия дали е изчистена.
Стела моя съвет е да  поискате второ мнение.
Все пак става въпрос за дете.
За мен трябва да се поставят ваксините на напълно здраво дете .
Ние утре сутринта ще ходим да му бие  ваксината за морбили.
Успех

# 118
  • Пловдив
Е нали детето вече 3 седмици е напълно здраво?! Какво второ мнение?
Ако толкова се притеснявате , пуснете секрет на своя глава, да ви е спокойно.
Но ако нямате доверие на лекаря, сменето го, защото ще имате още много дилеми в бъдеще.

# 119
Здравейте!
Детето ми преди 1 м беше болно кашлица и хрема. Лекува се със сиропи и капки, ефект нямаше. След което се откри бактерия Стафилококос ауреус от гърлен секрет. Пи 7 дни АБ Кауцид, след което имаше още 2,3 дена хрема и капахме Коларгол. От 3 седмици е напълно здраво. Притеснява ме следното: педиатърката иска да сложим Морбили, попитах я трябва ли да напавим отново изследване за балтерия, тя каза не. Попитах я, а ако бактерията не се е изчистила, редно ли е да се постави МПР ваксина, тя каза не е проблем. Питам Ви вие как мислите? Да й се доверя ли? Ако отново я отложа  ще е януари ако е здрава, а ние сме назад с ваксините ппради често боледуване. Сега е здрава, но знам ли тази бактерия дали е изчистена.
Стела моя съвет е да  поискате второ мнение.
Все пак става въпрос за дете.
За мен трябва да се поставят ваксините на напълно здраво дете .
Ние утре сутринта ще ходим да му бие  ваксината за морбили.
Успех
И аз ви желая успех! На каква възраст е Вашето дете?
Тя е здрава видимо (без кашлица и хрема, без температура) , но ме тревожи вътре в организма й да не е тази бактерия?

Общи условия

Активация на акаунт