Моля за съвет, да направя ли аборт

• 12 162
  • 163
  •   1
Отговори
# 90

Е. Познайте.. Днес таткото пазарува като луд от бебешки сайтове и е толкова щастлив в очакване на единствената си дъщеря. Трепери ми за всичко. Дори каза да спирам работа, той поема разходите и ще се грижи. Хвали се пред приятелите ни как ще се казва дъщеря му, колко ще е красива, как ще й угажда. Та споделих това, не за друго, а просто да кажа, че нещата се променят. Мечтите се сбъдват.. Стига човек да е сигурен в това, което иска и да го отстоява категорично.

Абсолютно! Повечето мъже се паникьосват като разберат, че ще стават бащи! Плещят ги какви ли не. Ако в този момент и жената не знае какво иска, внушават й своите страхове. Знам, че точно в такъв момент на жената не й е лесно, че има нужда от подкрепа. Но става така, че тя трябва да е подкрепящата и стабилната. Ако иска детето - ще намери начин да приобщи и таткото. Страхът е лош съветник.

# 91
  • Варна
Тъй де, всички това приказваме под една или друга форма. Авторката да си претегли и преценява от нейната камбанария. И да не си мисли, че знае какво искат мама и татко. Много могат да я изненадат.

# 92
Дядо ми прекара инсулт, никой не е казвал, че не трябва да се вълнува. Това не се ли отнасяше за хората с инфаркт?

# 93
От това което чета по добре да направи аборт и да бие шута на гаджето! Явно той не иска а може би и за напред няма да иска... Бягай далече или ще си останеш сама.

Нямах намерение да пиша, но като прочетох вашето мнение реших да споделя моята ситуация. Забременях, не случайно и много искам бебето. Въпреки, че мъжа ми не искаше и дума да чуе. Заплахи и какво ли не чух от него в момент, в който разбра, че ще се изнесе и прочие.. Ще го гледам сама. И реших, че каквото и да става оставям детето, защото го искам със цялото си същество и ще го обичам не за един баща, а за двама. И ще му осигуря всичко.. Сама.. Е. Познайте.. Днес таткото пазарува като луд от бебешки сайтове и е толкова щастлив в очакване на единствената си дъщеря. Трепери ми за всичко. Дори каза да спирам работа, той поема разходите и ще се грижи. Хвали се пред приятелите ни как ще се казва дъщеря му, колко ще е красива, как ще й угажда. Та споделих това, не за друго, а просто да кажа, че нещата се променят. Мечтите се сбъдват.. Стига човек да е сигурен в това, което иска и да го отстоява категорично.
Мило момиче, остави всички фактори, които изтъкваш сама като причини за аборт. Седни и помисли ти какво искаш и  готова ли си да поемеш всички последствия от действията си и пред двата ти избора. Поне ще знаеш, че каквото и решение да вземеш сама си го избрала, не някой вместо теб. Това все пак е твоят живот. Успех!

Ти все пак не спирай работа, освен ако не е излизане в болничен. Леко ми се струва прекалено екзалтиран. Ако се случи да се разочарова от красотата или здравословното състояние на бебето, да не обърне пак палачинката.

# 94
  • София
Скрит текст:
Здравейте, бременна съм в 8 г.с. на 22 години и съм студентка. Пиша за съвет, понеже в момента нямам с кой да споделя. АГ ми предложи да направя аборт с вакуум по желание и аз все още го обмислям, но в крайна сметка колкото и да не искам, бебето ще трябва да се махне. Та.... искам съвет понеже ми е първа бременност, а в момента родителите ми не са в добро здраве и не трябва да се вълнуват дори от най-малкото, а
те са хора, които ще искат да направят сватба, както си е по реда, но проблема е там, че в момента нямат тази възможност и единственото, което  ще направят ако им кажа е да се притеснят и в крайна сметка да станат още по-зле здравословно.
Скрит текст:
Съвета, който искам е какво да правя. Да се опитам да кажа или просто да отида да направя аборт, макар че не съм сигурна, че го искам.

PS: Когато разбрах, че съм бременна майка ми я взеха в болница с инсулт и не можах да кажа на никой какво ме мъчи (да дори и на нея).... Благодаря на всички, които не ме нападат и дават искрени съвети, колкото и маловажно да ви се струва това на мен наистина ми е ужасно трудно....
Сватбата е редно да си я платите вие, а не родителите ви. "Както си е по реда" - да разбирам ли със 100 - 200 човека, половината от които си виждала 5 пъти в живота си и само знаеш, че са нечии учинакй? В днешно време с тази пандемия не е ок да се събират много хора, така че спокойно може да направите сватба с около 10 човека, която с дрехите, украсата и почерпката да ти е до 500лв., така че това със сватбата отпада като смислен повод за аборт. Сега кажи каква е истинската причина да искаш такъв? И как така таткото и той иска аборт, има нещо гнило?

# 95
Винаги има две причини: едната звучи хубаво, другата е истинската.

На нас тази, хубавата - искали сватба и понеже не било момента за нея и от загриженост за родителите - ще си убият първото дете в мирно време двама здрави млади.

Айде, няма нужда ...

Момчето не иска очевидно, момичето и пред себе си не иска да види истината и обяснява, че било от загриженост за болни родители.

# 96
Остарявайки, те по-здрави няма да станат. Положителните емоции може би са дори полезни. Simple Smile
Лелите и чичовците как ще се чувстват, те добре ли са?

# 97
Дядо ми прекара инсулт, никой не е казвал, че не трябва да се вълнува. Това не се ли отнасяше за хората с инфаркт?

М, да. За хора с инфаркт е. Когато мой приятел получи инфаркт лекарите ни казаха да не се вълнува изобщо. Но когато баба ми получи инсулт нищо такова не казаха.

# 98
  • Варна
Стига дееее, вълнението при инсулт е също толкова опасно, както и при инфаркт. Всъщност да успокоиш човек получил инсулт е първа мярка... Вълнението за добро или зло, може да повлияе на здравословното състояние (как, вече е въпрос на късмет).

# 99
Оправдания колкото щеш, и двамата бягат от отговорност, но авторката очевидно си и вярва. Бих казал трагикомедия е тяхната работа, по-добре наистина да маха бебето и кой от къде е. Поне да няма после да натякват на детето си, че им е съсипало живота, както имаше в някои коментари по-горе.

# 100
Проблемът с тия болни родители може да е, че няма да могат да гледат детето, та студентите да си учат и да се забавляват.

# 101
  • София
Проблемът с тия болни родители може да е, че няма да могат да гледат детето, та студентите да си учат и да се забавляват.
За тези работи е трябвало да помислят преди тя да отваря краците с мисълта "дай да си правим кефа, пък то от 1 път няма как да стане нищо". Нейното е подигравка с природата. Хем съзнателно са го направили докрай без да се пазят, хем сега не искат бебето.

# 102
За тези работи е трябвало да помислят преди тя да отваря краците с мисълта "дай да си правим кефа, пък то от 1 път няма как да стане нищо". Нейното е подигравка с природата. Хем съзнателно са го направили докрай без да се пазят, хем сега не искат бебето.

Нека не съдим строго. Сигурно 90% от човечеството първо прави деца, после мисли. Ако беше обратното, нямаше вече да сме над 7,8 милиарда на Земята. Важното е момичето и гаджето й да решат за себе си кое им е важно.

Последна редакция: ср, 03 мар 2021, 16:30 от Samt

# 103
От тази тема не разбрах само истинската причина за пускането й. Защо пита това дете дали да направи аборт, а намесва болни родители? Глупава тема.
Просто си безотговорна, защото си малка и не си се научила да поемаш отговорност за себе,  че къде за безпомощно бебе...
Налага се да вземеш важно решение, но без да се криеш зад чужд гръб. Болните родители нямат нищо общо.

# 104
  • София
Нека не съдим строго. Сигурно 90% от човечеството първо прави деца, после мисли. Ако беше обратното, нямаше вече да сме над 7,8 милиарда на Земята. Важното е момичето и гаджето й да решат за себе си кое им е важно.
Едва ли, поне не нормалните хора, определни етноси ги изключвам, там е друго. А и тук бебето не е сталао "случайно", а целенасочено, ама с мисълта, че "нямало да стане от първия път". Но животът е нестраведлив. Има хора с години се борят за деца и не им се получава има и такива, които си играят на "иди ми дойди ми", искам, на искам, накрая не знам какво искам, все едно е кукла.  Авторката така и не се появи да отговри на зададените й въпроси, които биха внесли малко яснота. Почвам да си мисля, че е пързалка.

Общи условия

Активация на акаунт