Частни училища-информативно-дискусионна тема 46

• 67 716
  • 956
  •   1
Отговори
# 765
  • в страната на чудесата
Фенси, при нас е без транспорт.
Аз понеже не ползвам и все ми излиза от алъла. Даже нямам представа колко струва.

# 766
Таксите обучение и транспорт са си отделно. И при нас е така.

Чувствам се като пълен дебил, но тъпо и упорито ще задам пак същия въпрос. Защото много мразя подобни хитрости на дребно. Месечните такси за колко месеца са?
Ако плащате реално време, за малките са 8.5 месеца, а за големите 9 месеца. Ако месечната такса е 1100 лв., а годишната 11000 лв, то се оказва, че плащате 10 месеца. От друга страна е по-логично плащайки еднократно таксата да е по-ниска от сумата на месечните. Та ключовият момент е ЗА КОЛКО МЕСЕЦА плащате? Какви са месечните и годишните (ако са различни от сбора на месечните) такси за обучение и за транспорт? За да може на първа страница инфото да е коректно и съпоставимо с това на всички останали училища.

Последна редакция: вт, 29 юни 2021, 22:01 от Fancy

# 767
В моя договор за 3 клас е посочена сумата от 9900 лв. Няма значение дали се заплаща еднократно или на месечни вноски.

# 768
9900 за какво? За коя учебна година? Simple Smile

# 769
9900 за какво? За коя учебна година? Simple Smile
За учебната 2021/2022 година Simple Smile

# 770
Хора, защо е нужно да ви се дърпат думите с ченгел от устата? Доротея толкова много ли ви е наплашила?

Гадамер каза 11000 лв. годишна такса обучение.
Втора сума излезе от 9900 лв. Предполагам, че пак става въпрос за годишна такса обучение, макар потребителката да не си направи труда да го уточни. Двете суми имат сериозна разлика. За кои класове важат? И двете важат за 2021/2022 година, нали?
Месечната такса транспорт за колко месеца се плащат? Ще повтарям този въпрос, докато не получи отговор. По-старите потребители си ме знаят колко досадно упорита мога да бъда, когато включа на определена предавка.

Последна редакция: вт, 29 юни 2021, 22:00 от Fancy

# 771
  • в страната на чудесата
Ми Фенси, може таксите да са различни за различните випуски... не са ли обявени на сайта? Това е много дразнещо (ако не са).

# 772
Затова питам за кой клас е всяка една от цифрите.
Няма ги финансовите условия на сайта им публично оповестени, но пък втори кръг от приемната процедура е пре-пре-пре любопитен "Среща с родителите". Simple Smile

# 773
Аз написах, че става дума за 3 клас. Според мен ПУК-3 клас са с годишна такса 9900 лв. (9 месеца по 1100 лв.), а 4-6 клас са с такса 11000 лв. (10 месеца по 1100 лв.).
Поне на отворените врати беше обяснено по този начин въпроса с таксите.
Не мога да помогна повече по този въпрос. Транспорт не използваме.

# 774
Здравейте,
Ще се мести след 5 клас, но още не сме избрали училище Sad, решихме го импулсивно и сега ще търсим ново.
От старото ни казаха, че няма да издават удостоверения за завършен 5 клас, било по нова наредба, издавало само удостоверение за преместване Sad, някой знае ли такова нещо, след като е завършила учебната година за училиюето не е ли редно да се издаде удостоверение за завършен клас, да разбирам ли, че всички деца завършили 5 клас няма да получат такова удостоверение, дори и без да сменят училиюето?
Вашите деца в 5 и 6 клас получиха ли удостоверения за завърѓн клас????
Здравейте,
Аз също местя дете тази година и при нас издадоха удостоверения за завършен клас само на децата, които се местят.
От новото училище също искаха удостоверение, а самото преместване ще се случи по служебен път.
Но детето не е в 5 клас, ако това има значение.
За 5 и 6 клас не издавали?!?

# 775
Здравейте,
Ще се мести след 5 клас, но още не сме избрали училище Sad, решихме го импулсивно и сега ще търсим ново.
От старото ни казаха, че няма да издават удостоверения за завършен 5 клас, било по нова наредба, издавало само удостоверение за преместване Sad, някой знае ли такова нещо, след като е завършила учебната година за училиюето не е ли редно да се издаде удостоверение за завършен клас, да разбирам ли, че всички деца завършили 5 клас няма да получат такова удостоверение, дори и без да сменят училиюето?
Здравейте,
Аз също местя дете тази година и при нас издадоха удостоверения за завършен клас само на децата, които се местят.
От новото училище също искаха удостоверение, а самото преместване ще се случи по служебен път.
Ами щом са ви казали, вероятно не издават. Ако са издавали -2 седмици след края на учебната година ще е у вас.
На нашите деца също не са дали.

# 776
Аз написах, че става дума за 3 клас. Според мен ПУК-3 клас са с годишна такса 9900 лв. (9 месеца по 1100 лв.), а 4-6 клас са с такса 11000 лв. (10 месеца по 1100 лв.).

А защо 9 и 10 месеца? Малките не са ли от 15.09. до 30.05, което е 8,5 месеца. А големите от 15.09 до 15.06, което е 9 месеца, а не 10? Учат 1 месец повече? И малките 15 дни повече?

# 777
Здравейте,
Здравейте,
Ами щом са ви казали, вероятно не издават. Ако са издавали -2 седмици след края на учебната година ще е у вас.
На нашите деца също не са дали.
Благодаря Ви, сигурно има нови натедби покрай електронните дневници и бележници, но от новото училище казаха, че за да подадем молба за прием се изисква да е завършило 5 клас детето, а документ идостоверяващ това трябва да е удостоверение за завършен клас, така мисля аз?!
Много ми е не ясно, изчетпх всичко в интернет Sad, но получавам различна информация пт двете училища и незнам вече все едно не е завършило детето, а се местим.
Какво пишат в отпусното?!

# 778

А защо 9 и 10 месеца? Малките не са ли от 15.09. до 30.05, което е 8,5 месеца. А големите от 15.09 до 15.06, което е 9 месеца, а не 10? Учат 1 месец повече? И малките 15 дни повече?

Нямам идея честно казано. Упоменато е като 9 месечни вноски, т.е. явно броят септември-май като 9 месеца, без значение самата дата на започване и приключване.
Въпрос на тяхно виждане и решение.

# 779
  • София
Фенси, да толкова става 6900 евро, а миналата година е 6750e. Увеличението на транспорта идва от някакви застраховки, които са се повишили и за това навсякъде, където аз знам поне, вдигат с по около 250 евро на година таксата заради транспорта.
Никой не го плаши Доротея, просто нашите договори са структурирани месец за месец и на година или половин година и всичко е пораздробено в лева. Не сме свикнали да виждаме така таксата. Всички ти го написаха, но в друг формат Simple Smile
Малките учат до Май месец, големите до Юни и оттам идва и другата разлика.

Олив, да остават си , само транспорт е 280 лв на месец.

Общи условия

Активация на акаунт