Дистанционно обучение за учениците-Teмa 16 /Март 2021/

• 83 482
  • 1 973
  •   1
Отговори
# 1 620
  • София
Хаха, а другите понеже са виновни за нещо или пък не са работили по принуда сигурно повече от връстниците си другаде, че да се самообразоват/дообучат с мама, тате, бате или частен учител. И нямат нужда и те от почивка...А какво да кажем за децата в училища с малък брой ученици из страната, в които нямаше заболели учители и ученици, ама бяха  длъжни през цялото време да са на ДО редом с другите? Там сякаш не можеше да е също избирателно...

# 1 621
Да се удължава учебната година с определени дни има резон, ако същият брой дни децата са били ваканция и е бил спрян изобщо учебния процес. Нали където учител не преподава при ПО материала до край не им удължават учебното време заради това...

# 1 622
  • София
През лятото ще започне удължената забавачка за ученици и ще бъде на юруш наваксване на пропуски. Хората с читаво ДО и изобщо от читави училища да си знаят, не никой не се съобразява с тях, а е важна другата част от хората, за които училището е социално заведение.

# 1 623
  • София
Ха, значи вече почваме постепнно да признаваме на всякакви нива, че е имало места с доста нечитаво ДО - като почнем от Стаматов и свършим с потребителки тук.

# 1 624
  • София
За мен нивата са ясни по дефиниция - ако присъственото е гола вОда, то и отсъственото ще е същото, защото хората са същите.

# 1 625
Ха, значи вече почваме постепнно да признаваме на всякакви нива, че е имало места с доста нечитаво ДО - като почнем от Стаматов и свършим с потребителки тук.

Има места и с доста нечитаво ПО!
Удобно не го коментирате.

# 1 626
  • София
За мен нивата са ясни по дефиниция - ако присъственото е гола вОда, то и отсъственото ще е същото, защото хората са същите.

Оууу, вкара си голям автогол, да знаеш, децата ти по тази логика са завършили точно училище от типа  "гола вода", понеже има доста оплаквания  от ДО в него в някои класове...Wink

Нищо не пропускам удобно, Лоска. Училището, Андариел добре ме разбра кое е, в ПО се справя в множество отношения  супер. Разни класации , поставящи го на  позиция 1 години наред,  го доказват. И същите тези учители (не всички, да ме извинят вършещите страхотна работа и в двата случая) в ДО са отбиващи номера, някои не влизат в онлайн час даже..Просто въобще не е сигурно, че училище с добро ПО е и с такова ДО.

Последна редакция: сб, 27 мар 2021, 17:10 от пенсионирана русалка

# 1 627
Това е странно.
Обикновено един учител, ако е съвестен и старателен , си е такъв във всичко.
Защото да не влизаш в онлайн час си е безотговорно.

# 1 628
Такива учители не подлежат ли на контрол, нали все едно не са на работа.

# 1 629
  • София
Такива учители не подлежат ли на контрол, нали все едно не са на работа.

На това не мога да отговоря, не работя в РУО, та да знам как стоят нещата при подадени най-вероятно сигнали. Давам просто пример как нещата при един и същи учител не са непременно еднакви в ДО и ПО.

# 1 630
Моля някой да каже кога условията и качеството на обучение в българското училище са били еднакви навсякъде, във всяко училище?
Ако пък има разлика в качеството на обучение в различните училища, то тя сега в настоящите условия ли се появи?
Аз прекрасно разбирам недоволството на неравнопоставеност, но държа да подчертая, че то не е от вчера... Пък до сега не съм била свидетел на такива ожесточени спорове за разликата в образованието на децата.
Аз лично, никога не съм отричала наличието на такава...

# 1 631
Моят син пък са много назад , даже се притеснявам, че да НВО, няма да успеят да вземат целия материал, който по МАТ ми се струва безобразно много. За преговор и дума не може да става, но за 30 мин часове- толкова.

# 1 632
Сигурно има и такива училища, обаче наистина не мога да си представя по каква причина старателен, амбициозен и успешен учител няма да е такъв и на ДО. Не споря дали е възможно, а се чудя каква е причината да е така. После, контрол няма ли?
В много сфери се наложи дистанционна работа, на мен също на моменти ми беше странно, но не мога да си позволя немарливост или неподготвеност, само заради липсата на жива връзка.

# 1 633
  • София
Светкавица, фактите са си факти, причините можем само да ги гадаем.

# 1 634
Трудно ми е и на мен да повярвам, че един и същ учител ще е съвестен и отговорен в клас, а на ДО дори няма да си прави труда да влиза в час и то системно и безпричинно.

Миналата година имахме учителка, която беше много добра присъствено, от типа на старата школа, но за съжаление много слабо компютърно грамотна и като спряха рязко просто изпадна в дупка. До края на годината обаче явно усвои тия платформи и взе да си провежда часовете, макар че очевидно и беше по-трудно, отколкото на другите.

Общи условия

Активация на акаунт