Дистанционно обучение за учениците-Teмa 16 /Март 2021/

• 83 468
  • 1 973
  •   1
Отговори
# 1 635
В Школо може да се направи запис на урока от всеки участник, да се види в колко часа учителят влиза и излиза, колко време е говорил и т.н

# 1 636
  • European Union
Всяка платформа записва в колко часа е започнал часа, в колко часа се е присъединил конкретен участник, колко е била продължителността на часа и т.н и т.н.
На фона на продължителното ДО и предвид факта, че то писна на всички, прекалено много се идеализира ПО. Има учители, има дори цели училища, в които учебният процес е абсолютен фарс. И това се знае от всички.

# 1 637
  • Бургас
Добре де, а предишни години поради грипните ваканции защо не удължаваха учебната година. Тогава децата не учиха изобщо. Помня една година, нашия беше първи клас, грипната премина в дървена и им де събираше три седмици, заедно със зимната ваканция отиде един месец. Тогава защо не им удължиха учебната година? А сега си учат, без да са спирали.

# 1 638
  • София
Нашите и двете училища са wannabes и това води до своите предимства и недостатъци. Директорът се напъна да отвори две испански паралелки, които води той и останалия испански го остави на една /хмм как да се изразя меко/ неадекватна възрастна жена. Иначе е ремонтирал стаите и е сложил пречистватели.

Последна редакция: сб, 27 мар 2021, 17:41 от Rockstar

# 1 639
  • European Union
Irene Adler, това решение беше взето предишния път, когато малките бяха ДО и това беше лека стъпка да омилостивят родителите, които си изразходиха отпуските. Още не се знаеше, че те ще изкарат доста време ПО.
Аз също не съм съгласна детето ми да учи през юни, но силно се надявам поне да се забавлява. Дано наистина ходят на разходки или поне да играят в двора. И да се социализират...

# 1 640
Изглежда съм пропуснала някое ново изменение, съдейки по разгорещеното обсъждане на удължаването на учебната година за 1-6. клас. Единственото уточняващо писмо, което съм чела, съдържа този текст.

# 1 641
  • София
За мен нивата са ясни по дефиниция - ако присъственото е гола вОда, то и отсъственото ще е същото, защото хората са същите.

Оууу, вкара си голям автогол, да знаеш, децата ти по тази логика са завършили точно училище от типа  "гола вода", понеже има доста оплаквания  от ДО в него в някои класове...Wink

Нищо не пропускам удобно, Лоска. Училището, Андариел добре ме разбра кое е, в ПО се справя в множество отношения  супер. Разни класации , поставящи го на  позиция 1 години наред,  го доказват. И същите тези учители (не всички, да ме извинят вършещите страхотна работа и в двата случая) в ДО са отбиващи номера, някои не влизат в онлайн час даже..Просто въобще не е сигурно, че училище с добро ПО е и с такова ДО.

Учителите си имат пряк ръководител - директор, който трябва да държи нещата под око. А младежите си имат родители, които да сигнализират на директора, ако ДО-то е отбиване на номера. Както се казва - поискай и ще ти се даде.

# 1 642
  • Върху лъчите на Слънцето.
Дидева, това е. Но това е завоалирана възможност училищата да са безплатна забавачка. Simple Smile

# 1 643
  • София
На теория е така, Андариел, на практика обаче ... Дори да се абстрахираме от факта какъв е директорът на това училище точно и как би реагирал на родителските сигнали,  пак идва въпросът как точно ще се изправи  да търси отговорност за невлизане в час на  чуждестранен преподавател, който дори не му е пряко подчинен..   Ама е добре да си лафим  как е на теория, ей така за спорта, няма лошо. Апропо същият този учител доста добре си върши работата в ПО.

Последна редакция: сб, 27 мар 2021, 18:03 от пенсионирана русалка

# 1 644
  • София
този преподавател си има началник, а и има някаква обвързаност с училището. Със сигурност има поне един начин да се регулира ситуацията, стига да има желание да се регулира.

# 1 645
  • София
този преподавател си има началник, а и има някаква обвързаност с училището. Със сигурност има поне един начин да се регулира ситуацията, стига да има желание да се регулира.

А когато самият той е началник - координатор на цяла една програма, върви гонИ Михаля Wink Стига все сте изкарвали родителите/децата нямащи желание да променят нещата и недействащи съответно при проблем..Там учат мотивирани деца, с амбициозни и заинтересовани родители, които съм сигурна, че не стоят със скръстени ръце...И не само там, наскоро в тема за друго елитно училище четох за аналогичен случай с проверка на учител след сигнал по време на ДО точно. Познатата история, прекрасен час по време на проверката на директорката - и така само до....следващия учебен час.

Последна редакция: сб, 27 мар 2021, 18:10 от пенсионирана русалка

# 1 646
Сигурно има такива кръшкачи, които се възползват от ситуацията, за да не си вършат работата, но ми е трудно да повярвам, че на ПО същите хора са изключително ценни кадри и прекрасни преподаватели.
Пък и така да е, това е работа на прекия му ръководител, няма как решение, което касае здравната ситуация в страната да се базира на това, дали преподавателят Х ще кръшка при ДО.

В образователната ни система има много недъзи от дълго време, на всички са ни известни от горчив опит.

# 1 647
Аз съм много разочарована, защото освен на 12 септември не сме имали повече родителска среща(5 клас) . Същото училище при ПО минали години е имало поне 2-3, а сега не.
Включително и за 7 клас, там имахме 2 по 10мин. за НВО (дали е добре да се записват на НВО по английски беше едната, а другата да ни каже учителката, че каквато оценка изкарали на НВО такава ще имат за годишна по предмета) и никаква обратна връзка от учителите за децата, мотивация, успех, пропуски... Абсолютно нищо. 😐

# 1 648
Ау това с взимането на оценката от НВО като годишна оценка  е много гадно- дано не хрумне нашите учители.Интересно ми е по каква скала ще преравнят точките с оценки. И още - това е изпит , в който можеш да не покажеш целите си знания в резултат на напрежението.

Последна редакция: сб, 27 мар 2021, 19:30 от red_violet

# 1 649
Ужасно е за такива като моето дете, той отсъства често особено  в края на май заради пристъпи от алергия. Ами ако не може да се яви на НВО и има 0т.? Гледам да не мисля сега, достатъчно са другите тревоги ама ми виси като дамоклиев меч.
3 години ужасен зор от тоя преподавател, детето намрази предмета сега и това.

Общи условия

Активация на акаунт