Дистанционно обучение за учениците-Teмa 16 /Март 2021/

• 84 114
  • 1 973
  •   1
Отговори
# 465
МС минават утре онлайн цялата гимназия... Бяха 4 дни на училище.. догодина пак

# 466
  • Варна
Не знам какво е МС, но както се развива ситуацията скоро всички ще са онлайн, и пак на тагадък, от днес за утре, щото местните мерки очевадно няма да сработят... За пореден път

# 467
МС - моят син Simple Smile

# 468
  • София
Ох, ако знаеш какви варианти ми минаха през акъла за МС, но това въобще не ми хрумна Joy

# 469
Затова мразя абревиатурите
https://dnes.dir.bg/obshtestvo/uchiteli-nastoyaha-za-prekratyava … tvenoto-obuchenie

Последна редакция: вт, 09 мар 2021, 19:22 от ra2

# 470

В кой град е това?

# 471

В кой град е това?
Пловдив. Ама не е за целия град, тяхното училище.

# 472
Бройките са много високи и аз се радвам, че моите деца учат онлайн. Като се сетя ноември месец колко бях притеснена за тях, сега направо се успокоявам 😄
По- добре ДО, отколкото вирус вкъщи.

В кой град е това?
Пловдив. Ама не е за целия град, тяхното училище.

Кое е това училище МС? Математическата ли?

# 473
Кое е това училище МС? Математическата ли?
Оф.., ММ знаете, ама МС и МД не.. Ма четете ги малко тия форуми Simple Smile Simple Smile ок както и да е Simple Smile
айде перефразирам...

Моят син минавт от днес онлайн цялото училище. В Пловдив.
ОМГ - математическата гимназия.

# 474
В безумните спорове между родителите, забравяме какво всъщност искат децата. Някак си ни е по-удобно да се изказваме от тяхно име, на деца, които дори не познаваме и не знаем техните потребности и нагласи към проблема.

Синът ми е ДО. Когато са ПО каза, че са 2-3-ма в клас, които си слагат маската правилно и стоят с маски в час и въобще както е прието за ситуацията. Натоварва го самата обстановка на шум и липса на дисциплина в клас. Дразни се, че обкръжението му не осъзнава значимостта на проблема и не желае да бъде част от решението му за да се възстанови ПО.

Дъщеря ми е ПО. Обича да ходи на училище, много си харесва учителката и всяка среща с нея ѝ носи много позитивни емоции. Сподели ми, че въобще не иска да ходи вече на училище, защото никой не спазвал правилата и ѝ е неприятно в цялата тази ситуация на липса на разбиране.

Основният проблем в ситуацията е, че не се спазват масово мерките и поради тази причина има родители, които предпочитат в такъв случай децата им да са ДО. Дълбоко се съмнявам да има родители, които да искат децата им да са ДО просто ей така за идеята да се конфронтират с тези родители, които държат на ПО.

# 475
  • Отвъд алеята зад шкафа
И аз твърдя, че в класа на малкото ми дете, както и в училището, мерките се спазват много строго. Единственият момент, в който децата могат на свалят маските, е за 15 минути в стола. Толкова им се отпуска. Постоянно се следи много строго. Детето ми е в училище от 8.30 до 18.20 часа, изцяло с маска. Докато голямата беше 2 седмици ПО, пак беше същото.

Последна редакция: ср, 10 мар 2021, 22:41 от Не се сърди, човече

# 476
И аз твърдя, че в класа на малкото ми дете, както и в училището, мерките се спазват много строго. Единственият момент, в който децата могат на свалят маските, е за 15 минути в стола. Толкова им се отпуска. Постоянно се следи много строго. Детето ми е в училище от 8.30 до 18.20 часа, изцяло с маска. Докато голямата беше 2 седмици ПО, пак беше същото. Да обобщя ли, че всички отговорно спазват мерките?
Да, очевидно в съответното училище мерките се спазват стриктно.
А ако масово се спазваха стриктно, нямаше да е необходимо децата да излизат ДО.
Ти прецени какво да обобщиш...

# 477
  • Варна
В нашето училище маски не се носят дори в коридорите, какво остава за стаите. Масово под брадите. И? Това, че някъде си са стриктни и свалят маските само за 15 минути на ден мен изобщо не ме топли.

# 478
....  които също четат и мислят, носят маски, спазват мерки, не се мешат много -много с отвързаната навън тълпа, но въпреки това не са в графата "истерясали"..
Многократно стана ясно, че мярката дистанция от 1,5 м в клас е невъзможно да бъде спазена, а се видя че носенето на маски е личен избор, тогава ако човек чете и мисли би трябвало автоматично да се причисли към графата опредена от вас като ''изтерясали''.

Ние сме майки. На всяка майка поне веднъж и се е случвало да влезе в кухнята за да забърка нещо вкусно. Та ако в рецептата пише 1,5 чаша захар, а тя сложи само щипка   ще стане ли сладкиш? По правило всички знаем, че докато печем вратата на фурната трябва да е затворена,( както знаем как трябва да се носи маска), но по логиката по-горе  ако някой реши да не го прави ще стане ли сладкиш?
Или спазваш рецептата или  не. Спазващите точно рецептата домакини изтерясали ли са?

# 479
  • Бургас
Не разбрах защо ходенето на заведение те прави безотговорен само по себе си, ама нейсе.

Ходенето на заведение увеличава риска да се заразиш - затворено помещение, много хора. Всяко действие, което се предприема, напълно съзнателно поемайки по-голям риск, те прави по-безотговорен. Т.Е. ако може да се лишиш от нещо, без това да ти коства нищо, защо да се буташ и да увеличаваш риска.
Наши роднини се заразиха след един банкет в заведение със задушевна обстановка. После лежаха в болница. А сигурно на свой ред са заразили и други хора, които не ходат по заведения.

Общи условия

Активация на акаунт