Вероятно не ставам за майка

• 9 530
  • 172
  •   1
Отговори
# 105
Детето е на 2м. И заспива в 00-01:00, яде на 3 часа. Не знам къде са тия деца, дето от 19:00 до 20:00 са с тати и посе спят, а ние бесен секс, сериали и винце. Не е в нас тая работа 😁🥲

Явно аз не съм разбрал постовете ти.
На 2 месеца наистина е доста трудно, всичко си е един голям хаос. Трябва да устискаш още малко. Към 3.5 - 5 месеца ще се подобрят нещата, ще спи и ще се усмихва повече.

# 106
  • София
Знам, че вероятно този коментар ще дойде прекалено модерен, но извън кърменето ЗАЩО все още се мисли, че майката трябва да гледа бебето, а бащата да работи, а не се мисли как да е по равно? Въобще не виждам жените да го обмислят даже този вариант. Всъщност сега ми просветна защо се мисля за лоша майка. Най-вече защото такива очаквания имат околните жени към мен, а аз не желая да се впиша, нито пък да се отдам в смисъла, който другите влагат.

След като детето навърши 6 м., спокойно можеш да прехвърлиш майчинството на бащата, той да си гледа детето, а ти да работиш. Предложѝ му този вариант.

# 107
Най-трудното според мен е да се приеме, че пълното и абсолютно безгрижие вече го няма. След като имаш дете никога не си толкова безгрижен както преди това. Опс, някои хора и след това са си също толкова безгрижни. Аз визирам масовия случай, на нормалния родител. Някъде на бекграунд винаги има една мисъл - как е в момента детето/ децата.

# 108
  • София
Ох, с малкия първите няколко месеца ми се сливат. Кърмя, той повръща, после заспива, аз чистя и се преобличам и после пак ....

# 109
Е, такова е. Ошашавена или не, то даже е излишно да ѝ влизаме в положението, щото всички сме минали през това.
Баш си прозира онази нагласа - дали не се прецаках нещо. Това го наблюдавам мссово около мен, постфактум, разбира се. Никой ви не ще отдаденостите.

# 110
  • София
Дренка, та кой не се пита този въпрос за какво ли не?

# 111
Най-трудното според мен е да се приеме, че пълното и абсолютно безгрижие вече го няма. След като имаш дете никога не си толкова безгрижен както преди това. Опс, някои хора и след това са си също толкова безгрижни. Аз визирам масовия случай, на нормалния родител. Някъде на бекграунд винаги има една мисъл - как е в момента детето/ децата.
Как ли???? Ай ся истината
19:01 дееба театърът не е почнал
А бубка дали е яла
Свекървата запомни ли къде са панталоните, а кърпите
Мило, ще пишеш ли след театъра дали е заспала
(Не)
Вече неизключваща телефона си по време на театър, проверявам през по-малко от десет минути. Според мъжа ми на всяко мигане 🙄
Вече съм по-добре (близо 2 години по-късно), дъщеря ми е на почти две години и осем месеца, доста самостоятелно говедо (струваше някой и друг бял косъм). Все още повече съм я кърмила, итколкото не. Викам й, че е моето малко бебе. А тя ми казва, че е хубав човек. И наистина е. Все пак аз я възпитавам. И това чувство някак не мога да го опиша...

# 112
  • София
Между редовете изобщо не става дума за парцала, бащата и готвенето. Ама нейсе.

Просто на авторката й е удобно да е вечното, лишено от топлина дете и не може да пусне ролята. Бърка я, че трябва да дава грижи. Направо я избива на тиха истерия като гледам.
Видя, че отговорите не са в посоката, която очаква и се започнаха подробностите как никой освен нея не ближе пода и не приспива детето.
А коментарът с "ние мъжете ги лъжем с едно, те нас с друго" макар и между другото и полушеговито казан, издава определена нагласа на индивида.

# 113
Между редовете изобщо не става дума за парцала, бащата и готвенето. Ама нейсе.

Просто на авторката й е удобно да е вечното, лишено от топлина дете и не може да пусне ролята. Бърка я, че трябва да дава грижи. Направо я избива на тиха истерия като гледам.
Видя, че отговорите не са в посоката, която очаква и се започнаха подробностите как никой освен нея не ближе пода и не приспива детето.
А коментарът с "ние мъжете ги лъжем с едно, те нас с друго" макар и между другото и полушеговито казан, издава определена нагласа на индивида.
Напълно съм съгласна с това мнение, но дете няма вече как да върне.

# 114
Дренка, та кой не се пита този въпрос за какво ли не?

Търсят се стратегии за справяне, ако съм я разбрала правилно.

# 115
Кеч, не съм съгласна, всъщност получи повече отговори в своята посока на мислене авторката. Сверява си часовника. Защото иначе в реала трудно ще чуеш някоя от винаги перфектните мами да сподели, че е объркана, тежи ѝ или не смогва. Аз я разбирам напълно, просто трябва да намери за себе си своя начин да се справи със ситуацията. И да не чака мъжО да я разбере, няма да стане, ако си чака. Търси решени за собствената си ситуация, за да не изперка. Общо взето това е с думи прости.

# 116
  • София
Стратегията е - стискаш зъби първите месеци, после изработваш режим и докато спи през деня правиш нещо за себе си. Но трябва да се научиш да превключваш бързо.

# 117
Много са ви мижави критериите за перфектна майка. 🤐

# 118
Аз нямам такива, защото такава няма. А твоите какви са, Дренче? Simple Smile Дай на жената жокер, не се прави сега, само дуднене не е добре.

# 119
Какво е перфектна майка, защото ако попиташ 99 % не бихме се определили като такива?Покажи ни. Дай пример. Какво значи, какво включва и изключва? Майката човек ли е ? На какъв часов работен ден, че не разбрах?
Не ме интересува. Без да си, не можеш, просто недей.

Общи условия

Активация на акаунт