несподелената любов

• 15 024
  • 402
  •   1
Отговори
# 315
  • София
Rf, може би ако се бяхте събрали, вашите отношения щяха да са отровни за теб.

# 316
  • София
Те и така са го тровили през годините...
Хубавото е, че е съумял да продължи напред.

# 317
Ами, аз не точно бях виновна, но бях “ обвинена” от странични, че - виж как страда, горкия.
Едва ли не, неговите страдания трябвало да бъдат възнаградени накрая.

И това с тиха такава любов, никому неизвестна, даже и на мен Laughing

А, тия пък съвсем не ми минават. Любовта не е награда за усилия или добро поведение. Никой не е длъжен да отвръща на чужди чувства. Да е коректен с отсрещната страна обаче е друго.

Е, не награда, ама някакво човешко чувство, поне.
Не знам, на мен ми е много трудно да прекратявам отношения. Човекът, трябва да направи някакво огромно провинение. Иначе, мога да поддържам приятелство до гроб. То, каква е разликата? И едните, и другите отношения изискват приятелство.
Всъщност ... сега разбирам. Повечето, които пишете, че в един момент си сменяте мнението или, че игнорирате, или заявявате и т.н. - не сте били добри приятели с тези хора, иначе щеше да ви пука как се чувстват.

Последна редакция: пн, 15 мар 2021, 17:48 от Анонимен

# 318
  • София
И на мен ми е трудно, също така и да режа. И да, пука ми как се чувства отсрещната страна. Но с годините съм разбрала, че продължавайки отношенията, вредя и на двете страни. Защото, когато не са взаимни, те са непълноценни, мъчителни и токсични.

# 319
Ами, аз не точно бях виновна, но бях “ обвинена” от странични, че - виж как страда, горкия.

Ми да. Това е сексуален тормоз.
Той те харесва, но ти не. Значи ти го тормозиш сексуално Mr. Green

А сега сериозно. Тия странични ти познати са били супер нагли. Що не ги попита ти няма ли да страдаш да се хванеш с човек, който не харесваш.
Айде бе. Щом някой ни харесва, ние сме били длъжни.
Как пък не.
Случвало ми се е някой да ме харесва, ама да се насиля, няма да стане.
Въпросния не само, че не ми харесваше, но и ми беше неприятен.
То това си е чисто самоизнасилване да излизаш с неприятен за теб човек.

# 320

А сега сериозно. Тия странични ти познати са били супер нагли. Що не ги попита ти няма ли да страдаш да се хванеш с човек, който не харесваш.
Как пък не.

Това е ясно. Тук говорим за любов...уж. Тя се заражда при приятелски отношения, тоест познавате човека, а не само сте го видели и харесали.

# 321
Няма универсално решение по този въпрос.
В мен са били влюбени и приятели и хора, с които съм говорила 3 пъти. Няма шанс да отрежа човек, на когото държа и смятам за приятел. Ще поставя ясни граници за отношенията ни, но той сам да си прецени дали иска да се прекрати нашата комуникация, за колко време и тн.

За мен, това тотално да изрежеш някой от живота си, е много по-нараняващо от това да го оставиш той сам да прецени и да действа според собственото си темпо. Ако има нужда да продължи да говори с мен, ок, не ми коства нищо, ако има нужда да се дръпне, пак ок, мога да се съобразя изцяло.

# 322
[quote author=⭐🌜Галактическа Сова🌛🌠
Всъщност ... сега разбирам. Повечето, които пишете, че в един момент си сменяте мнението или, че игнорирате, или заявявате и т.н. - не сте били добри приятели с тези хора, иначе щеше да ви пука как се чувстват.
[/quote]

То и да ти пука за чувствата на човека, какво можеш да сториш? Мисля, че на повечето хора им пука, но с какво да помогнеш и как да зарадваш човек, който има чувства към теб? Не е като да можеш да им отговориш на чувствата, защото само това би могло да ги зарадва. Остава вариант пълно късане или вариант поддържане на едни измъчени отношения, уж приятелски, но реално една боза.

Имам приятелка, която от години е зациклила в такива уж приятелски отношения, тя е влюбена, а той - идея си нямам какво иска. Мисля, че ако се беше дистанцирала, досега щеше да си е продължила живота. Но не.

# 323
И на мен ми е трудно, също така и да режа. И да, пука ми как се чувства отсрещната страна.

Налага се, при това - до дъно.
Колкото до анализите в какви отношения бил обектът - не страдайте излишно, би избрал вас, ако е намерил защо. Обаче не е.

# 324
Скрит текст:

Как пък не.

Това е ясно. Тук говорим за любов...уж. Тя се заражда при приятелски отношения, тоест познавате човека, а не само сте го видели и харесали.

Какви са тия ограничения? Защо пък трбява да има приятелски отношения за да се влюбиш?
Може да се влюбиш в съседката, която почти не познаваш.
Може в шефа си.
Може в колежката в университета, която пет пари не дава за теб и не движи в твоя кръг.

# 325
Има разлика. Хора, които те познават добре те обичат, а тези, които са те виждали няколко пъти - са хлътнали по нещо от теб... визия, излъчване, поведение, на което са били свидетели, все повърхностни неща. Няма как любовта на тия хора да е еднаква с тази на човек, който ти знае кътните зъби и съответно подходът ти към тях няма да е един и същ.

# 326
  • София
Елора, не се обяснявам дълго, изобщо, ако тръгна.

Любов сред приятелска среда си е направо нездравословна според мен.
Я се залюбите, я се загубите и дружинката не е вече същата.
Нещо, като да си хванеш любовница от съседния вход.

# 327
Какво поведение е правилно ако разбереш, че някой е влюбен в теб, но ти нямаш чувства към него?

Имам чувството, че каквото и да сториш, все излизаш психопат, безчувственик и манипулатор, подхранващ си Егото с въдички и т.н. Абе виновен си.

Абе ще стигнете и вие до разбиране на реалностите, за съжаление късно и ползата за набедените вече е 0.

# 328
Елора, не се обяснявам дълго, изобщо, ако тръгна.

Любов сред приятелска среда си е направо нездравословна според мен.
Я се залюбите, я се загубите и дружинката не е вече същата.
Нещо, като да си хванеш любовница от съседния вход.

Да де, ама понякога се получават. Но пък ако не стане е кофти.
По-лесно в някой по-страничен.
Случвало ми се е. Да забравиш е най-добре да си тръгнеш от средата и минава.

Има разлика. Хора, които те познават добре те обичат, а тези, които са те виждали няколко пъти - са хлътнали по нещо от теб... визия, излъчване, поведение, на което са били свидетели, все повърхностни неща. Няма как любовта на тия хора да е еднаква с тази на човек, който ти знае кътните зъби и съответно подходът ти към тях няма да е един и същ.
Няма разлика. Все си е любов.
Дали обичаш някого когото познаваш добре или някой когото познаваш бегло е все едно.

# 329
Е, няма да споря. Щом си рекла, тъй си го мисли.

Общи условия

Активация на акаунт