Шестокласници 2021/2022

• 45 225
  • 753
  •   1
Отговори
# 720
  • Sofia
Аз се интересувам от предстоящата олимпиада по география. Миналата година първия срок синът ми имаше по два пъти седмично, а втория- един път. Така за олимпиадата беше взет достатъчно материал. Тази година обаче има само по един час седмично през първия срок и така е по-назад от други училища. Как се очаква да знае уроци, които още не е взел?

# 721
При моята дъщеря и миналата година и тази година първи срок е с по 1 час седмично географията. Тези, които участваха миналата година в олимпиадата, имаха допълнителни консултации  с госпожата, в които не предаваше целия материал, но беше наблегнала на основни неща, в резултат на което на областния кръг дъщеря ми беше с прилично класиране в първите 10. Тази година обаче още нищо не се е чуло каква ще е подготовката точно за тази олимпиада, но те имат в петък принципно час и преди Коледа имаше 2 седмици, в които госпожата отсъстваше, та явно  ще се разбере тази седмица.

# 722
  • София
Здравейте, когато нашите деца кандидатстват догодина за 8 клас само оценки от дипломата за 7 клас ли ще са балообразуващи или ще се вземат оценки и от 5 и 6 клас./освен НВО разбира се/?

# 723
то още не се знае НВО-то какво ще е...щото нали може да е интердисициплинарно, но може и да не е...

# 724
то още не се знае НВО-то какво ще е...щото нали може да е интердисициплинарно, но може и да не е...

Не дърпай дявола за опашката. Стискам палци да не се пробват пак върху нашите деца.

# 725
  • София
Здравейте, когато нашите деца кандидатстват догодина за 8 клас само оценки от дипломата за 7 клас ли ще са балообразуващи или ще се вземат оценки и от 5 и 6 клас./освен НВО разбира се/?
Само от 7ми клас.

# 726

Не дърпай дявола за опашката. Стискам палци да не се пробват пак върху нашите деца.

Ох, надявам се покрай всички Ковид драми, дистанционни обучения, избори, правителства и т.н. да избледнее у МОН онази идея, че не искам да си мисля колко алкохол ще изпия догодина,  ако все пак се присетят за нея.

# 727
  • София
Ох, надявам се покрай всички Ковид драми, дистанционни обучения, избори, правителства и т.н. да избледнее у МОН онази идея, че не искам да си мисля колко алкохол ще изпия догодина,  ако все пак се присетят за нея.

Всъщност форма на изпитите на нашия набор ще го знаем август месец. Тогава окончателно ще стане ясно на какво точно ще се явяват.

# 728
Аз си мисля, че каквото и да решат БЕЛ и Мат ще бъдат от голямо значение върху оценката.Другото, каквото решат, ако въобще решат.Сега има с омикрона да се борят, сигурно пак ще излезат дистанционно децата.

# 729
Как се справят децата с БЕЛ-а? При нас се оказа доста тежка задача, хем отличници уж. Седим, четем тълкувания, обясняваме си какво е било историческото време, вълненията, непознати термини, използвани в примерните тези....имам чувстовото, че освен че попаднахме при по-амбициозна учителка от месец, и тримата учим здраво по БЕЛ Simple Smile. Таткото е пас по принцип, но се включва отвреме навреме.

# 730
Да си траят. Не е нормална учебна година, че и тези експерименти да понасяме. Трета учебна година карат онлайн.

# 731
Синът ми ходи на курс по БЕЛ и там доизчиства нещата. Засега всичко е ток Simple Smile.

# 732
При нас също се ходи на курс. Сменихме вече един. Хубаво е, че децата харесват преподавателя, а той е строг и взискателен, та не могат да го карат лабаво.

Последна редакция: пт, 07 яну 2022, 17:41 от malinkap

# 733
Аз за сега не виждам нужда от курсове. Единствено по литература с преразказите и тезите е малко драма. Но ще видим.

# 734
Моят син точно заради това ходи - искам за 2 години да го научат да прави прилични преразкази - понеже не обича да чете и няма богат литературен речник - смятам че до края на 7 клас ще се ошлайфа Simple Smile. Класната му е по БЕЛ и и тя това ми потвърди, че му куца. Но определено в курса се надгражда.

Общи условия

Активация на акаунт