Нашите орхидеи – тема 33

• 29 535
  • 739
  •   1
Отговори
# 210
Здравейте момичета, идвам да ви покажа моята ароматна odorion, която много обичам

И две красавици, които получих наскоро

Тази бялата е мини

# 211
Здравейте момичета, идвам да ви покажа моята ароматна odorion, която много обичам

И две красавици, които получих наскоро

Тази бялата е мини

Сигурно не живееш в БГ. Такива отрупани с цвят орхидеи май няма от къде да се купят. А кашпи те им са уникални! Да са ти здравички и да те радват.

# 212
DariVale, благодаря за пожеланията Heart
Всъщност съм от София и не мисля да мърдам на никъде Simple Smile
Odorion винаги ми е отрупан и много ме радва с цвета си неговата кашпа е от икеа, бялата ми е от юск, а минито ми е от мъжа от магазин на бул.Янко Сакъзов Simple Smile
Попринцип не съм голям фен на минитата, но признавам, че в това се влюбих неговата кашпичка е от хоуммакс.

# 213
cat lady, орхидеите ти са мечта!
Прекрасни са!
Разкошни, здрави и красиви цветя!
Едно голямо - Браво! За мен така трябва да изглежда една добре гледана орхидея! Heart EyesHeart EyesHeart Eyes

Последна редакция: пт, 12 мар 2021, 11:22 от Sysly

# 214
cat ladt пу , пу. Много красиви!
Би ли споделила как ги гледаш точно ?
Предполагам , за да са в кашпа,  отдолу са със саксия цялата на дупки?

# 215
  • Майнатаун
Искам най-сърдечно да благодаря за всички съвети които получих!
Аз да кажа за двете , които се опитвам да спяся. Накиснах ги и двете, в отделни съдове за 24 часа, защото реших че първо ще опитам с най-лесния подход. Определено живнаха веднага, листата които бяха клюмнали, набръчкали и омекнали се съвземат постепенно. На минито се оказа че не било в сустрат, а в гъба за вкореняване (даже не знаех че съществувяа такова нещо, видях ги в един сайт и се усетих че и моето мини май е с такова), оставих го във вода, видях от тук че друга дама си е ги е гледала така, та да видим. Ще поръчам и малко субстрат и след няколко дни ще се опитам да го сложа в него.
Преместих ги и двете в по- топла стая, като силно се надявам да мога някога и аз да се зарадвам на цвят.  Simple Smile

# 216
  • Мадрид / София
Бялото мини ми прилича на мултифлора. Цветовете са дребнички, но за сметка на това са много на брой и с много разклонения. Живи и здрави да са и да те радват.
А пък розавкото Одорион направо ме разтапя. Искам и аз 😆😊 такова!

# 217
И аз искам от всички които показвате, но къщата ми за съжаление не е разтегателна. Simple Smile

cat lady, минито пресаждано ли е? И ако - да, разкажи подробно, моля те. Очите ми останаха в него! Heart Eyes

# 218
Butterfly, нямам нито една надупчена саксия Blush всеки път, като пресаждам се каня да ги надупча, но или забравям или нямам нищо под ръка с което да ги надупча, а не смея да го направя, докато растенията са в саксията. Поливам ги (кисна) според нуждите, някои веднъж в седмицата, други в месеца. Не поливам, ако на дъното са влажни, но на няколко дни пръскам горната част на субстрата с топла, преварена вода. Не пръскам листата, тях ги забърсвам с влажна кърпа, след поливане всеки път. Торя ги рядко при нужда. В керамичните кашпи ми стоят почти постоянно, но след прецъфтяване ги махам за 2/3 месеца и аз не знам, защо го правя, но така ми идва Hug
И не знам дали им оказва някакво влияние, но много често им говоря Joy за което пък мъжа се спуква да ме подиграва, ама на мен отвътре ми идва.

Момичета, много ви благодаря за хубавите пожелания да са здрави и цъфтеливи и вашите красавици и дълги години да ви радват Heart

Допълвам за Sysly поне за сега не съм имала проблеми с минита, но имам само още две, та не знам дали съм показател, но ми вървят много добре след пресаждане в една идея по-голяма саксиика с най-дребните кори.

Последна редакция: пт, 12 мар 2021, 12:58 от cat lady

# 219
И аз се присъединявам към другите,Кет,невероятни са! Ноо и кухнята ти ми хареса много! 😍🤗
ММ като ми купува орхидеи все гледа нааай-голямата да вземе. 😂 Изобщо не знае,че има мини,миди и т.н. Не се оплаквам де,но ми се ще и някое мини да си имам. 🥰

# 220
И аз им говоря: Хубавиците ми, принцесите ми 🥰😀❤
Говоря и на китайската роза. Тя пък се спуква да цъфти. Броила съм до 10, че и повече цвята.

# 221
  • Варна
Аз пък на моите им пея - сега разбирам защо вехнат и не искат да цъфтят JoyJoyJoy

*sve*, същата работа и моята....  Не ми пречи, че е крива и виснала, ама как ще я поливам се чудя. А пък в крайна сметка - тя да си намери пътя обратно към саксията и водата - не съм я карала да излиза.
Аз май ще успея да видя цвета на моята Френска Лисичка - най-сетне едно нещенце от средата взе да се развива. Стискай палци ...

# 222
Сетих се за още две ароматни:
Скрит текст:

# 223
Импала, пак ме удряш в сърцето... То не само оранжевата прелест, а жултурка, ароматна и пелорик Broken Heart

# 224
Радвам се да те стрелна така Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт