Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 14

• 41 007
  • 773
  •   1
Отговори
# 675
Подкрепям горното мнение, но от няма накъде аз ги слагам и в краката. Също нямам никаква мазнинка и всеки път става топче, видно е че не се разнася хубаво, но когато няма кой да ми сложи в ръцете и вече паласките са на решето бия и там.

# 676
Няма никакви доказателства, че не се усвоява добре при поставяне в бедрата, напротив именно проф. Паскалева каза, че няма значение къде ще е. Аз поставям само в бедрата, но във външната горна част, където има повече мастна тъкан, тъй като от вътрешната страна минават доста венички.

# 677
На мен ми каза точно обратното може в корема,паласките, ръцете , но само не и в бедрата. Началото на месеца ще я посетя пак и ще попитам отново .
Няма никакви доказателства, че не се усвоява добре при поставяне в бедрата, напротив именно проф. Паскалева каза, че няма значение къде ще е. Аз поставям само в бедрата, но във външната горна част, където има повече мастна тъкан, тъй като от вътрешната страна минават доста венички.

# 678
Питала съм Аг , питала съм Хематолог ( не паскалева ) питала съм в Токуда в спешно о и от 3 различни човека отговора беше най добре в корема , ако не става в ръцете но не и в краката .

# 679
  • Harmonia Mundi
Момичета , обсъждано е по-назад,но мозъка ми е като на кокошка в 33та седмица.....
До какъв извод стигнахме тук за аспирина,кога преди раждането се спира?

4еhal4e, употребата на Аспирин протект след 32 седмица е противопоказен, тъй като води до преждевременно затваряне на белодробния шънт. Съветвам те спешно да се консултираш с морфолог на тази тема. Моят ми го повтори над 3 пъти, когато бяхме на ранната морфология.

# 680
Момичета , обсъждано е по-назад,но мозъка ми е като на кокошка в 33та седмица.....
До какъв извод стигнахме тук за аспирина,кога преди раждането се спира?

4еhal4e, употребата на Аспирин протект след 32 седмица е противопоказен, тъй като води до преждевременно затваряне на белодробния шънт. Съветвам те спешно да се консултираш с морфолог на тази тема. Моят ми го повтори над 3 пъти, когато бяхме на ранната морфология.

Имайте предвид, че това е много индивидуално и зависи от годините на жената, риска от прееклампсия и състоянието на кръвотока. В моя случай го изчислиха до 35 г.с.

# 681
При мен Паскалева  каза прием до 34 г.с , но АГ иска да го спрем в 31 г.с . Заради други фактори, има възможност бебето да тръгне по-рано и не иска да рискуваме. Ще остана само на клексан до раждането .

# 682
Така е,индивидуално е за аспирина.
Но научните изследвания ,които четох масово казват спиране в 36та седмица най-късно.
Риска от затваряне на този шънт ,който е в сърцето , е много малък и е наблюдаван при прием на високи дози аспирин. Аз съм на 150мг,което е максимума на 'малките' дози.
В петък имам час с консултанта,и тогава ще говориме и за дата за секцио,и за аспирина,и за фрагмина(НМХто на което съм). Днес съм 34+0. Но снощи пак бях в болницата със 170/100 кръвно, което се успокои бързо и от само себе си. Всичките ми чернодробни и бъбречни показатели са в абсолютна норма, което говори че завишеното кръвно се дължи на хипертонията ми,а не на прееклапсия на този етап. Бебето вече е почти 2.2кг ,тоновете й са чудесни,не страда,че мама има високо кръвно Simple Smile всички доплери към бебето са перфектни (мерят й всичките съдове в нея, не само пъпната връв) Знаете,писах по-горе: моля се да докараме 2.5кг и 36та седмица,всичко отгоре на това ще е бонус Simple Smile

# 683
Ще докараш, Чехълче, че и повече от 36 г.с.  Simple Smile И аз така се молех, вече съм 35+2 г.с.и бебчо е 2600 кг. Няма признати засега да излиза,
 въпреки плацентата превия и всички друго проблеми. Така че с Божията помощ ще стигнем до термин и двете 🤗

# 684
Момичета каква метилирана форма на фолиева киселина приемате? Аз до момента приемах Топфолат , но капсулите ми идват трърде големи. Замислях се дали мога да я заменя с Неофолик мета

# 685
Аз пия Неофолик Мета от началото на бременността, нея ми препоръча доц.Конова. Преди да разбера за мутацията в гена за витамини приемах нормалната и веднага след тестването ми я смени с мета формата.

# 686
И аз съм на Неофолик, много са дребничики и ми допадат. Понеже обаче ва изследванията ми излязоха разни рискове при ниски витамин Б взимам по 600 мг. И си взех метилиран Б12. На своя глава, но четох, че с тези неща много трудно може да се предозира. Ще се консултирам и с АГ другиден.

# 687
  • София
В краката се поставя във външната част, в никакъв случай във вътрешната - там има големи кръвоносни съдове.

ето примерна схема

Момичета, имам практически въпрос. Как точно си слагате инжекции в краката? Четох на няколко места, че трябва да е от предната страна на бедрото. Но ми се струва, че нямам много кожа, която мога да захвана и ме е страх, че вместо подкожна инжекцията  ще е мускулна. Все ми се вижда по-логично да е във вътрешната част на бедрата....

# 688
Момичета, от краткия ми опит с фраксипарина установих, че когато се вкарва доста бавно няма синини. Ако го сложа бързо задължително посинявам. За сега това е опитът ми в корема, не знам дали на другите места ще свърши работа.

# 689
Тия схеми са малко объркани , в спешното ми казаха да се слага в ръката отзад а не отстрани както е посочент на схемата , то е и логично защото е мускул там и се получава не подкожна а някаква странна инжекция , в краката същата схера , горе си е мускул общо взето. Та аз когато моя мъж е с мен го карам в ръцете отзад , когато го няма в корема . Някои момичета казват че си защипват с щипка задната част на ръката за да си сложат сами

Общи условия

Активация на акаунт