БАЗЕДОВА БОЛЕСТ ТЕМА 12

• 34 920
  • 818
  •   1
Отговори
# 480
Миме, София наистина ти е далече, но ето че има и по вашия край. Не е лошо да опиташ. Не бързай за зачеркваш, че си ходила и нищо не става. Още повече че няма хапове, само игли. Няма какво да ти вреди на стомаха, а и на други органи, които са ти разбутани. Явно при теб традиционната медицина вече няма какво да направи. Само ходиш по доктори и се ядосваш. Значи опитай пък с алтернативната.

# 481
  • Бургас
Уффф...
А кой гарантира тези игли стерилни ли са?
Вероятно и в Бургас има.
Не знам,ходих веднъж на лекар(дипломиран),който правеше биорезонанс.Наговпри ми небивалици как съм пълна с паразити,имам гонорея,хламидия...
Ревах,3 пъти правих паразитология,2 пъти тестове за хламидия,кръвен и от влагалищен секрет,гонорея и трихомони изобщо никога не съм имала...
Наистина съм внимавала с контактите си и все още внимавам...
Направо вече не знам.
Искам или не,скоро пак ще трябва да пускам хормони.
Да,ядосвам се,че лекарите нищо не правят,не им пука,гледат да се отърват и си спят с чиста съвест...Тази Хипократова клетва май нищо не значи за голяма част от лекарите.

# 482
Е, нали лекар ще провежда сеансите. Що да не са стерилни. Каква гаранция ти дава този който ти взима кръв за изследвания. Ето че ти е време да си правиш. Отиваш и се доверяваш. Все пак очакваме че си имаме работа с професионалисти. А и какво друго ти остава, опитай всичко. Ти поне не се отказваш, търсиш начини.

# 483
Миме, да не си представяш, че при забождане на тия игли тече кръв и че има дупки по кожата? 🙂
Може да зададеш въпроси на място.
Би следвало еднократни стерилни игли да се ползват.
Честно казано, даже не съм обърнала внимание.
Когато ходих преди години не се интересувах изобщо от медицината и се доверявах на докторите.

# 484
  • София
Ходила съм на акупунктурист в София, пред мен отваряше всички игли.

# 485
  • Бургас
Ох,а аз съм гледала как плицикат колоноскопския апарат в една ваничка с дезинфектант и после го измиват с вода...
И от задник в задник...
Направо...
Винаги шест месеца след колоноскопия правя СПИН,сифилис,хепатити...
По гастроентерологиите е пълно с хора с хепатити.

В ИСУЛ май само имат стерилизатор.
А какво съм виждала в ендокринология...не е за разказване.

# 486
Аз пак да повдигна въпроса с ваксините. В една друга тема масово пишат че са ваксинирани. Имаше ли някоя от вас, че вече не си спомням, която се е ваксинирала? И някоя от вас говорила ли е с ендокринолога си по този въпрос? Аз говорих с моя отдавна, но той е категорично против и не ми върши работа, защото доводите му нямат нищо от общо със заболяванията на ЩЗ, а просто е против ваксините по принцип.

# 487
Мен точно това разединение измежду лекарите за ваксините, ме спира да се ваксинирам. Но аз съм го карала и четох доста статии (чужди), че е имунитета след прекаран Ковид няма нищо общо с тоя от ваксина и че ще е поне 10 години. То, Божа работа, ама се успокоявам😉🤔

# 488
Lemy е с две дози Астра Зенека. Не е имала никакви проблеми.
Тя в последно време не пише в темата. Братовчедка ми ( в ремисия) и приятелката ми (с радиойод лечението), които са с Базед, не са се ваксинирали. Личен избор. Не са питали докторите си, доколкото знам.

# 489
Аз се ваксинира с не добри хормони, мина добре.

# 490
И аз бях с леко тръгнали към редицив хормони- ТСХ беше почнало да потъва, когато се ваксинирах с еднодозовата. Ваксинирах се заради семейни обстоятелства, не заради мен. На 20-я ден след ваксината ме лепна ковида. Хормоните преди разболяването бяха още по разбутани, ТСХ под 0,01. По време и след ковида оплакванията ми рязко се задълбочиха. Днес бях на ендокринолог, пуснати са нови и в сряда ще отида да реши как ще се продължава. Вече съм с болничен за 1 мес.
За ползите от ваксинирането ще следим статистиките. Вече дават % заразени ваксинирани, % хоспитализирани и % екзитирали.

# 491
И аз се ваксинирах, с Pfizer. Нямах оплаквания, само обичайната болка в рамото...

# 492
Здравейте, днес се оказа, че съм контактна и съответно реших да премеря температура профилактично. Термометърът показа 37,7 без да я усещам изобщо и без никакви оплаквания. Сутринта ще направя тест. Притесняват ме две неща - ако се окаже Ковид, спират ли се хапчетата за жлезата? От гледна точка на това, че страничният ефект на метизола е отслабване на имунитета, спадане на левкоцитите. И другото, тъй като пих един парацетамол - възможно ли е двете лекарсвта да си взаимодействат по някакъв начин и да не трябва да се пият едновременно?

# 493
Нищо няма да спираш. Ако се окаже Ковид ще се свържеш с доктор и ще ти кажат как да процедираш при Ковид. За жлезата лекарствата не се спират.
Метизолът не отслабва имунитета. Той потиска синтеза на тироидни хормони и действа с натрупване. Тоест, трябват поне 2 седмици прием, за да окаже действие при свръхактивна жлеза.
Направи първо теста и виж дали ще се окаже Ковид. Защото и при хиперфункция има повишаване на температурата.
Преди колко дни си била контактна? Болният заразява около 2 дни по-рано от поява на симптоми, тоест при контакт с болен, контактният проявява симптоми най-често между 5-8 дни от евентуална зараза (особено при Делта, а сега казват 100% Делта са случаите в БГ).
Виж какво ще излезе. Дори да е Ковид, може изобщо да не го караш тежко. Не е задължително да проявиш други симптоми.
Парацетамол, хексалгин ако се вдигне висока Т може да пиеш. Просто не ги пий заедно с Метизол. Час разлика да има е достатъчно. Не че нещо ще стане при общ прием. Целта е да се даде време на Метизол да си върши работата, без да му пречат други лекарства. То и с други лекарства е така. Не е хубаво всичко да пием заедно (макар аз да ги правя тия неща и да гълтам и за кръвно и за преддиабет заедно с тиреостатика, а преди поне гледах да има малко разлика между приемите, поне 30 минути).

# 494
Благодаря, отрицателен ми е тестът от днес. Надявам се да е вярно, тъй като поддържам някаква температура от 37,3 без никакви други симптоми.

Общи условия

Активация на акаунт