Седмокласници 2020/2021 - Тема 9

• 36 213
  • 742
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Кали, благодаря за новата тема💐
За София, доколкото знам само ОТ правят присъствено ПИ за външни ученици. Моята ще я запиша следващия месец да се яви при тях, ако разбира се април все още са присъствено. Междучасие е изтеглило ПИ за края на март, заради изборите и ще бъде чудесно ако успее в три поредни месеца да се яви на присъствени ПИ.
На онлайн няма да я записвам, защото не виждам смисъл от тях.

# 16
Благодаря за новата тема! Нека е пълна със здраве и вино!
Продължавам да търся присъствени ПИ в Пловдив. Но не успявам.
Авигея
5 и 6 април-МАТ и БЕЛ
https://www.facebook.com/198496226871381/posts/3826594964061471/

# 17
Да се запиша и аз в новата тема Simple Smile Благодаря, Kally May!

Ученето под форма на игра е успешно и при нас, но си направихме домашна игра с цитати, че нещо взех да ставам скрънза относно купуване на още и още неща за това НВО. То златно ще ни излезе Simple Smile Дори така им е още по-интересно, а и големия се включва (не че му трябва...но и той за разнообразие...те толкова много учат по този немски, че детето вече литературата забавна му се вижда Simple Smile)

Картите в пощата при мен не са четливи при разпечатване!

Последна редакция: нд, 07 мар 2021, 15:59 от MollyBy

# 18
  • Варна
Легнах да спя на обед и хоп, 21 страници. Ще ме уморите Simple Smile ние сме малко болни и в момента съм в компромис да не се натягаме.
Обаче да споделя, от няколко дни седнах да решавам с него задачи по геометрия. Отчаяна съм. Не знам как ги учат, колко се обяснява. Той не вижда елементарни неща по чертежа. Отделно дето всички учители ги оставят да чертаят с химикал и на ръка. Аз само за това двойки съм имала. Не знам, някои от задачите са много сложни, с преплитане на много елементи, той седи и ме чака да се сетя за решението. А не беше така. Не разбирам как се озовахме в тази ситуация. Ще продължавам да решавам с него и да обяснявам, дано поеме.

# 19
  • Варна
Записвам се и аз в новата тема. Kally, благодаря ти!
hana1, благодаря за информацията, която сподели. Беше ми полезна. Другата събота синът ми е там на пробен по бел. Мисля идната седмица да ги разпитам дали на 100% е решено да са онлайн.

# 20
  • Varna
Цитат на: Лилла link=topic=1310924.msg42452085#msg42452085 date=Роси
Записвам се и аз в новата тема. Kally, благодаря ти!
hana1, благодаря за информацията, която сподели. Беше ми полезна. Другата събота синът ми е там на пробен по бел. Мисля идната седмица да ги разпитам дали на 100% е решено да са онлайн.
И ние сме на 14.03 на БЕЛ към тях, но не мисля че някой може да се пита... Общо взето има наблюдатели квестори, но извън ПИ което наблюдават май нямат друга информация. Дори не знам кога И как ще получим отговори и резултати. А иначе дъщеря ми иска и на 21.03 да я запиша на МАТ, то аз сякаш предпочитам ако намеря наживо да го прескочим това... В тази връзка някой знае ли кога са пробните на школа Клас?

# 21
Ruan, точно тези карти имаме и ние! Дано ви свършат работа, доста са на брой, по 2 вида за шести и седми клас.

svetli, и при нас е същото положение с геометрията. Девойката досега чертеж с линия и молив е правила сигурно само в часа по математика в училище, вкъщи и домашните прави нещо на ръка, супер малко, нищо не може да се отбележи четливо вътре Simple Smile Но е нормално, не са свикнали още, дано с течение на времето им стане по-ясно какво къде трябва да отбелязват на чертежа. Може на някои деца много да им се отдава геометрията,  но при нас се случва много бавно и с много обяснения. По-сложните задачи съм сигурна, че въпреки че съм й ги обяснила, сама няма да може пак да ги реши. 

# 22
  • Варна
Кали, благодаря за труда по новата ни тема! Flowers Hibiscus
Относно геометрията, и моята дъщеря така "рисува чертежите". Но пък уверено твърди, че може да чертае... По-сложни задачи сякаш не са решавали, като им гледам домашните от по три задачки с директно приложение на теоремите съм доста скептична. Днес исках да седнем след школата да порешаваме от някой сборник, обаче за беда изпече едно слънце и тя хвръкна към морската, едва се прибра и грабна ролерите, очите не й видях. Има нужда да поразпусне и си кротувам засега.
Иначе ходих да поогледам терените за среща, ама много духа до морето още Simple Smile

# 23
Какво е това моето дете, слънце пече и грее тя като къртица в стаята си и даже пуска щорите. Не иска и да излезе навън все едно е вампир...това колело, ролери сме забравили какво е..

# 24
  • София
svetli, и ние сме така по геометрия, елементарни неща не вижда по чертежа, а така ги чертае, че нямат нищо общо със задачата. На уроците са по-напред с материала, вече решават общи задачи от триъгълници и от раздел Б на сборника. Вчера докато бях на работа тя си загуби целия ден да мисли по една задача и вечерта като видях - грешно условие!!! Ами отчаяна съм 😶
Иначе и нейната стая е като в пещера, спуснати щори, пердета и радиатора на мах, а тя по къси гащи.

# 25
  • София
Благодаря за новата тема. За малко да ви изпусна

# 26
  • София
Здравейте и от мен, и на мен много ми се иска  да я запиша на поне 1 пробен присъствен изпит и ще се рядвам да споделите тези, които са били или в ОТ или Ния как са като ниво на трудност и организация. Аз декември я бях записала на онлайн към ОТ, но дали задачите бяха трудни или не едва успя да изкара 63 точки /само 9 точки от 2 модул /,беше  се  очаяла, че нищо незнае,а уж  решава задачи и доста  демотовиращо и дойде. Така и не ми дадоха да си види грешките. Сега на Регалия резултата е доста добър и виждам как се е мотивирала да гони максимума. Та много се колебая дали да повторим ОТ или да рискуваме с непозната поне за мен школа  Ния. За мен е важно нивото на изпитите да е близко до нивото на НВО.

# 27
Виждала съм няколко ПИ по МАТ на  " Ния" от миналата учебна година. Харесаха ми.  Хубави задачи, добре подбрани, балансиран изпит. Освен самите задачи ме впечатли оформлението на  изпитната тема. За мен малките неща правят голямата разлика, а там детайлите бяха изпипани чудесно.
Ако и тази година полагат същото старание, заслужават си.

# 28
Благодаря за новата тема! Нека е пълна със здраве и вино!
Продължавам да търся присъствени ПИ в Пловдив. Но не успявам.
Току що намери 😉 - има в НТГ на 13 Март по БЕЛ и на 20 Март по МАТ.Пускам линк:
http://uks04.com/

# 29
  • София

Пак съм поизтървала, ама... вече не мога и да се боря, колкото успея.
Впрочем месец след уж ПИ-то по МАТ на Междучасие още няма отговори и критерии за оценяване. Някак не ми се струва изобщо смислено да го прави вече това ПИ, даже и да вземат да се минат и да пратят отговорите. Нямам думи. И един ПИ по МАТ няма направен както трябва в тази школа - нито сега, нито миналата година. За какво са ми някакви си точки след месец и половина - без работата му, без нищо... какъв точно извод да си правя от тях!?
Честно, много съм разочарована от този аспект на школата.

Общи условия

Активация на акаунт