Седмокласници 2020/2021 - Тема 9

• 36 253
  • 742
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Велина, пожелавам леко и бързо да минава. Не е шега работа този вирус.
При мен във фитнеса тази седмица през ден идват на проверка, какво целят не знам като и без това ни затварят. Гледаме да спазваме мерките, но преди малко един клиент така ме изнерви, за него маските не важели, щял да си тренира с каквито обувки си искал... И сега само се сдържам да не си изкарам нервите върху децата 🤐 Ето, оплаках се, дано ми поолекне 😏

# 436
  • Варна
Velina, бързо и леко да се справите с вируса.
Kally, ще стискам палци за операцията на твоя младеж. Всичко ще мине гладко и успешно!

# 437
  • Пловдив
Велина, да минава бързо и леко! Поне за матурите ще си спокойна, че няма да сте кралски особи.
Пиши от време на веме как сте.

# 438
  • Варна
Велина, стискам палци да мине леко!

# 439
  • На морето!
Имам въпрос за записалите се за ПИ на Регалия : Получихте ли мейл с потребителско име и парола, тъй като аз все още нямам и се чудя дали е време вече да им пиша. (съвсем бях забравила, че е тази неделя)

# 440
Аз получих, дори преди мейлът с инструкциите, но за нас това е първи пробен изпит на Регалия и реших, че с това потребителско име и тази парола ще са всички изпити от тук нататък. Т.е., ако досега сте се явявали, може би, важи вече даденото ви име и парола. Нямам представа наистина. По-запознати да кажат.

# 441
  • Някъде на край света
Velina, стискаме ви палци. Леко и бързо оздравяване на болните.
За Регалия, на детето му е трети и всеки път с едни и същи парола и потребител влиза. Ако сега ще се явявате за първи път- пишете или направо звъннете, че време не остана.

# 442
  • София
След притесненията и сълзите миналата седмица, вчера видях усмивка и насълзени очи от радост... както и за първи път да каже какво училище иска Wink
Бях я накарала да търси един сборник и тя пристига с два справочника за училищата от времето на баткото (от школата тогава ни ги бяха дали един от милата година и после от за текущата). Ровила на грешно място, разгледала ги и с надежда ми казва: Мамо, ама за ЕГ не взимат ли 3*БЕЛ?! Тук пише 2 и 2 за Мат.  Като потвърдих и дообясних къде има този вариант, видях озарено лице Joy и: "Ох, отдъхнах си!". Е не, че е голяма разликата (и по-лесно), но щом се чувства по-спокойна от това, реших да спестя коментарите Joy

Боже, колко са различни момичетата! ....Батко ѝ в същата ситуация изобщо нямаше идея за балообразуването или училища, единственият въпрос бе: "ще ми стигне ли бала?" и знаеше кои предмети и изпити ще му трябват (той си имаше едно желание от 5 клас и останалото не го вълнуваше)
Голяма мъка бе 2-3 часа, като ги строих на масата с таткото, да подредим желанията, т.е. да напишем 20тина, отделени от многото от мен.

Последна редакция: сб, 20 мар 2021, 17:57 от Desem

# 443
  • София
Аз години наред правех приема след 7 и 8 клас (работех в Инспектората по образование в Хасково) и това подреждане на желанията ми бе до болка познато и ясно. А сега се ужасявам от момента, в който ще трябва да ги редя за собственото си дете. И не защото не ми е ясна системата, а защото училищата и паралелките в София са ми като в мъгла. Голямо четене и сметки ще падне.

# 444
  • България, София
Благодаря на всички за подкрепата Hug

Иланг - иланг, и аз си мислех, че поне тази грижа ще отпадне за изпитите.
Всъщност само аз засега май  нямам изявени симптоми. Само леко ме гъделичка гърлото и то от вчера. Теорията с кръвните групи може и да е вярна. Аз съм 0 (-), а нулите уж били по - устойчиви на заразяване. Та ще видим дали наистина е така.
 Да не взема аз да объркам работата за юни, ако тогава от някъде го лепна. Не съм наясно, ако детето вече го е прекарало, но отново се окаже контактно, пак ли трябва да спазва карантина.

Иначе тази сутрин двойката имаше лека Т, но си присъства дистанционно на школата.
Дано леко го кара, за да си "ходи" на училище и да не губи материал. Поне една полза да има от това ДО.

Desem, чудесно е, че девойката вече има яснота.
То и наборката има. Иска да учи френски. Остава и бал да изкара, за да я приемат.
Но нещо се бях отчаяла онзи ден. Последните две задачи от учебната тетрадка на Архимед от два примерни теста в края на раздела са ужасно трудни. Пратихме ги на учителката от уроците, че сега не могат да се виждат, за да помогне. За едната задача каза, че начинът, по който се решава, не са го учили. Въобще това разписване как ще го докара, направо не знам. Ще трябва да нахлузваме маските и днес следобяд да порешаваме задачи, ако се чувства добре.

# 445
Наистина тези задачи от учебната тетрадка на "Архимед " бяха трудни. На набора ги бяха дали за домашно и се наложи да помагам. Госпожата беше казала, че като отидат присъствено в четвъртък ще им събере тетрадките. Размина им се ходенето на училище за сега.

# 446
  • София
Може ли да ги пуснете тези задачи? (Нашите са по Просвета)

# 447
В момента не съм в къщи,  но като се прибера ще снимам и пратя.

# 448
За " Еднакви триъгълници" ли става въпрос? Вариантите на контролните работи или подготовката за тях?

# 449

Общи условия

Активация на акаунт